Salı, Mayıs 28, 2013

Karaman: Kontenjan kararı insan haklarına aykırıdır

2013-2014 futbol sezonu öncesinde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na sunulacak taslak hakkında çalışmalar sürerken, yaş kontenjanı konusunda girişimlere başlayan futbolculara İASKF Başkan Yardımcısı Ahmet Karaman destek verdi.



Yerel futbol sitesine bir açıklama yapan İASKF Başkan Yardımcısı ve Şişli Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Karaman, Kontenjan kararının insan haklarına aykırı olduğunu savunarak şunları söyledi. “Cumartesi günü yapılan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Yürütme Kurulu toplantısında bu konunun çözüme kavuşturulması için önerge verdim. Toplantıda bulunan tüm Yönetim Kurulu Üyeleri de bizi sözleri ile desteklediler. Ben futbolcuları sonuna kadar destekliyorum ancak onların da kendileri için çaba harcaması gerekir” dedi.


 


“Ali Düşmez muhalif değil, Ekşioğlu futbolcuların yanında!”
Ahmet Karaman ayrıca, 3.Ligin hali ortadadır. 27 yaşında formunun zirvesinde bir futbolcuya ‘sen artık bırak’ demek son derece hatalı bir karardır. Bu kararın alt yapıların gelişmesine olanak sağlayacağına inanmıyorum. Şayet alt yapıların daha iyi hale gelmesini istiyorsak büyükler kategorisindeki her takımda kendi alt yapısından en az 5 futbolcu bulunmalı ve bu 5 futbolcudan 3’ü muhakkak suretle oynatılmalıdır. Alt yapıya hizmet böyle yapılır. Ayrıca TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez de kontenjanlar konusunda futbolcuların yanında olduğunu ifade etmiştir. TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu da daha önce beyanlarında futbolcuların yanında olduğunu zaten ifade etmektedir” şeklinde konuştu.


 


“Yabancı hayranlığından vazgeçsinler”
Türkiye Profesyonel Liglerinin yabancı futbolcuların cenneti haline geldiğini ifade eden Karaman, “Profesyonel liglerde neredeyse 11 yabancı futbolcu oynar hale geldi. Türk futbolunu kalkındırmak isteyenler önce bunlara çare bulsunlar. 27 yaşındaki bizim futbolcularımıza “sen yaşlandın” diyenler 38 yaşındaki yabancı futbolcuya milyon EURO’lar saçıyorsa bu zihniyet ile biz bir adım bile ileri gidemeyiz.” dedi.


 


“Futbolcular kıyıda köşede konuşmasınlar!”
Futbolculara da sitem eden İASKF Başkan Yardımcısı, son olarak şunları söyledi: “Futbolcular, kıyıda köşede dertlerini anlatmasınlar, bir sorun varsa sorunun doğrudan muhatabı ile görüşsünler, ben şahsen kendi adıma kendilerine yardım etmeye seve, seve hazırım, daha önce de bu kontenjan konusunda çaba gösterdim, yine bu konuda gayret gösteriyorum. Ancak futbolcular da kendileri ilgilendiren bu durum hakkında ciddi bir adım atmalılar, ben şu ana kadar çok ciddi çalışmalar yapanı maalesef göremedim.”


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

22 yorum:

Y.G.S.K. dedi ki...

LAFLA OLACAK İŞ DEĞİL ÖNCE UYGULAYIN SONRA KONUŞALIM 27 YAŞINI DOLDURMUŞ FUTBOLCULARIN LİSANSI 1000 TL VE 500 TL OLAYI KALDIRILSIN ALT YAPILARDA TRANSFER ÜCRETLERİ KALDIRILSIN ONDAN SONRA FUTBOL DİYE KONUŞALIM HE BİRDE KULÜP KAYIRMA İŞİNİ BIRAKIN ANCAK DÜZELİR KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN .

Veysel GEÇER dedi ki...

Yapılan işin bir hedefi ve amacı olmalı,konuyu da lokal değil total değerlendirmek lazım.Konumuz amatör futbolsa ,3.lig den örnek vermek yanlış.Futbolcu formda ve yetenekli ise zaten üst ligde oynuyor buyursun oynasın,kulüplerde yabancı ihtiyarları ülkemize getirmesin.Gücü ve amacı bitince amatöre dönmesin,şahsen porof.olmuş bir futbolcunun amatöre dönmesi çok saçma ,amatördeki oyunculara haksızlık .onların pastasına ortak oluyorlar,hak etmeden prof.olanlar yukarıda beceremeyince dönüyor.Bu mantığı ve sistemi düzeltmek gerek Türk futbolu ve kulüpler açısından zaman ve para kaybından başka birşey değil.

Veysel GEÇER dedi ki...

Amatör ligde ise yukarıya oyuncu göndermekse amaç.Amatörlerin A takımlarını yeniden yapılandırıp,oyuncu yetiştirme mantığı ile altyapıdan gelen oyuncuları belirli bir kontenjan sayısı mecbur tutulmalı ve üst yaşın kesinlikle sınırlandırılması gerekmektedir.Bana görede üst sınır 25 yaş olmalıdır.Zaten 25 yaşına gelmiş bir futbolcu üst liglerde oynama seviyesine gelmemiş ise o yaşdan sonra gelme şansı veya ihtimali yok.Birileri keyf yapıp para kazanacak diye gelecek ihtimali olan oyuncuların önünü kesmeye kimsenin hakkı yok.Ülke ve genç futbolcu adayı nüfusuna uygun tesis ,saha,antrenör,hakem yapısı mevcut değilken kontenjan oyuncuların Türk futboluna ne faydası olacak.Zaten ahlaklı,bilğili.kabiliyetli 4 oyuncu takımlarında oynayabiliyor.Buda ilk 11'de yaklaşık %40 yapar.Konu ya birazda kulüpler açısından bakmak lazım.Kontenjan sayısının fazla veya sınırsız olması Türk futboluna ve kulüplere nasıl bir katkı sunacak.Bu konuda bir kulüp başkanı olarak merak ediyor ve ögrenmek istiyorum.Beni bu konuda inandırırsanız bende kontenjanın artırılmasına destek veririm.Saygılarımla.

Veysel GEÇER dedi ki...

Gelelim yabancı kontenjanına ,kesinlikle sayının düşmesi gerekiyor.Kendi çocuklarımıza haksızlık yapıyoruz.Ancak mevcut şartlar ,Dünyada ve Avrupa da Milli takım veya kulüpler bazında rekabet edemediğinden yabancı oyuncuya ihtiyaç varsa belirli sayının üstünde mesela 3 oyuncudan fazla oynatan kulüpler,ÖTV mantığında Amatör federasyonda veya Amatör kulüplerde kullanılmak üzere transfer tutarı üzerinden bedel ödesin.Yabancı futbolcular ülkemizde yeterli vergide ödemiyor,böylece Türkiyede oynayıp Türk futbolcusunu yerine oynamanın karşılığında futbol yatırımına katkı sunmuş olur.İşin özü bireysel düşünmeden ortak çıkarlara hizmet edeceksek işler kolay,herkez kendi çıkarları için birşeyler istiyorsa o zaman işler zor.Böyle devam ederse kaos büyüyerek devam eder.Herkezi ortak kazanımda buluşmaya davet eder,saygılar sunarım.Veysel GEÇER-SELVİSPOR

murat yılmaz dedi ki...

veysel kardeşim ne saçmalıyorsun sen ne dediğinin farkındamısın? benim yeteneğim yok yetenekli benden büyük oynamasın diyorsun sen bunu hangi akla mantığa ve vicdana dayanarak sölüyorsun.veysel kardeş sporda kota olmaz bu uygulma dünyada bizden başka hiç ülkede yok bunuda biliyormsn? burası muz cumhuriyeti değil kimse hiç bir zumre insanlara sen spor yapamassın diyemez her kes oynar isterse 40 yaşında olsun sanane sen iyi ol oyna helal olsun ahmet başkan sağolasın bir akademisyen antrenör ve futbolcu olarak seni tebrik ederim kural çok basit her takıma kendi altyapısından 5 tane oynatma mecburiyeti koyulmalıdır bu şekilde altyapılarına yatırım yapmayan takımlar sadece a takım için para harcayan takımlar altyapılarına yatırım yapılmak zorunda bırakılmalı hemde takımlar hep genç kalması sağlanmalıdır.zaten uefa kuralalrıda budur oynatma değil oynat.

futbol dedi ki...

veysel geçer bey efendi selvispor başkanısınız bildiğim kadarıyla siz önce içinizdeki olumsuzlukların önüne geçin sonra türk futbolu kontejanı hakkında konuşun.sizi burdan okuyan çok duyarlı sanar bence siz selvisporla ilgilenin.

Y.G.S.K. dedi ki...

BU NASIL FUTBOL ZİHNİYETİ BU NASIL DÜŞÜNCE AVRUPADA GÜNÜMÜZ FUTBOLUNDA SINIR NEREDE VAR TÜRK FUTBOLU SINIR GETİREREK BUYÜMEZ TESİSLEŞME VE ALT YAPILARA ÖNEM VERİLEREK OLUR BEN ŞU OLAYA ŞAHİT OLDUM BİR TAKIM SEMTİNDE 23 AMATÖR KULÜP VARKEN ALMANYADAN OYUNCU GETİRİYORSA TUAF OLAN O DUR ALT YAPILARDA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA ÖRNEK VERİYORUM 23 AMATÖR KULÜP DEMEK 25.000 FUTBOLCU DEMEK VE BU FUTBOLCULARDAN ENAZ 30 FUTBOLCU ÇIKMIYORSA HEM KULÜPLERİMİZİN HEM TFF NİN SUÇUDUR AZ DEĞİL 25 .000 FUTBOLCUDAN BAHSEDİYORUZ 23 KULÜPDEN 10 İMKANSIZLIK İÇERİSİNDE FALİYET GÖSTERİYOR BİRİLERİ PARA KAZANACAĞIM DİYE YETENEKLİ SPORCULARIN GELECEĞİNİ KARARTIYOR SIF YETİŞTİRME TAZMİNATI VERMEMEK VE BİRİLERİ CEPLERİNİ DOLDURAMIYOR DİYE BUNLAR OLUYORSA BU FUTBOL YASAKLANMALI .

noname dedi ki...

abi aynen katılıyorum sana. 27 yaşında kaliteli bi topçuyu kim amatöre 3.lige bırakır zaten. ama o yaşta hele de üst ligler görmüş oyuncular amatöre gelince genç futbolcuları pasifize ediyorlar oynayıp para kazanmak için. çogu zaman da hocalar bu oyuncuların bu tavırlarına tölerans gösteriyor.

noname dedi ki...

ne demek abi insan haklarına aykırıdır. o zaman yabancı kontenjanı da insan haklarına aykırıdır. böyle bir mantık mı var. çogu 30lu yaşlarda amatörde oynayan futbolcu parasını kazanmak adına genç futbolcuların önünü kesiyor

ali kurt dedi ki...

Sayın veysel başkan nerenin başkanısın bilmem ama ilginç bir baskan olduğunu bukadar belli etmeseydin... nasıl bir yorum bu son 5 yılda bana birtane amatör yada 3.ligten çıkıp süper lig yapan futbolcu söyle,sizlerin ellerine bu kulupleri vermişler kıyım yapıyorsunuz.transfer politikanız google tff yaz isim soyisim kaç maç oynamış yüksekse hemen al kimdir nedir ahlaklımıdır bakmaksızın sahte sözleşmeler penbe vaatler sonra iş bitti posta koy alayınız böle yönetim sergiliyor ,istisna başkanlara saygım sonsuz.senin çocuğun yarın bu duruma farklı şekilde kurallara maruzkalıp işsiz kalırsa ozaman anlarsın.seni görmeyi çok isterdim anlatacak çok şeyim var zamanım kalmadı şimdi son sözüm ilginç başkanlar duyarsız tff yetkililerine turk futbolu sizin yüzünüzden asla bir yerlere gelemeyecek günlük başarılarla avunun...

hüseyin dedi ki...

sayın veysel gecer bey ilk önce sunu solim hersey orda oturdugun gibi olmuyo senin futbol katili oldugun belli 25 yasına gelmıs bır futbolcunun prof olamaz zıhnıyetı ıle zaten nasıl bır baskan oldugun bellı ama hıc bır zaman 25 ıle 30 yas arasında bır futbolcunun en verımlı cagı oldugunu bılmıycek kadar da bu işi nasıl yaptıgınızı belli diyorsun alt yapı senin ne gibi bir imkanların var bana sölermisin bir futbol macında bir sahaya mac verıyorsun pekı bu sahaya bır gunde kactane mac verıyorsun ben solım kımıne 3 kımıne 4 gelen takım ya dısarda bı alanda ısınıyo yada cayırbası korıdorunda yada ferıkoyun halısahasında yada selımıye stadının parkında veya 10 metrekare alanında bunukı selımıyede ve bu stadlarda herkes gormustur belkı senın bu ımkanların var ... gelelım 2 cı konuya bundan yıllar oncekı amator pıyasasının ve macların nasıl gectıgını bılmedıgınız ve gecmısden hıc bır sey ogrenmedıgınız bır cok sey bır hadımkoy umranıye beylıkduzu ferıkoy tekel denız ısletmelerı kucukkoy beykoz gıbı takımların tuzla vb gıbı takımların nasıl bır takım kurduklarını ve bu maclardakı zevklerın nasıl oldugunu hıc yasamamıssınız evet genc yeteneklı kardeslerımız olabılır ama ben bu kontenjan cıktıgından berı kalıtenın ne kadar dustugunu ve seyırcının ne kadar azaldıgını anlayamassınız cunku bır takım kuruyorsunuz parayı veren kım sız ve sızın gıbı dusunen yonetılcer 3 5 lıra verı bole futbolcular bulup sonrada ıyı takıma karsı arada 10 puan fark olunca bır cok futbolcuyu gonderıp nasıl olsa kumede kaldık dusuncesı ıle magdur edılen ve odenmeyen paralar nerde futbolcu hakları bence ılk once bu duzene hep kuluplerın hemde futbolcuların magdur olmaması ıcın gereklı yapılanma gerekır gecen sene grubunuzda harcadıgınız bır cok para ara transferde yaptıklarınızıda bılıyoruz ve grubunuzda ferıkoy kucukkoy cengelkoy gıbı takımların da ne kadar guzlu bır takım oldugunu gordunuz ama dıger gruplarda arnavutkoyun nasıl para harcadıgını ve 25 yas ve ustu kactane futbolcu oldugunu dusundugunuzde gecen senekı puan durumunu acın gorun ... roben sızce kac yasında buda sıze bır ornek olur sanırım bence bazı olayları dusunurken kendınızı dusundugunuz kadar futbolcularıda dusunun sızın keyfınızı de kımse cekmez ole kadro dısı bıraktıgınız ve gonderdıgınız bır cok futbolcu arkadasalarımızda var sızler nasıl kulupler bırlıgı olarak tolantılar yapıyrsanız bılınızkı futbolcularda kendı aralarında bunu degerlendırıyor ve sunu da bılınkı genc yetenekler abılerınden bırseylerı gormeden bıryerlere gelemıyceklerını bılmelerı gerekır cunku bız abılerden bole gorduk ve bu zıhnıyette olan ınsanları kınıyorum ve futbolun sporun yası sınırı yoktur kendıne guvenen er meydanı 55 105 metre ıcınde kı yesıl sahalardır ve tum futbolcu kardeslerıme yenı sezonda sakatsız belasız bol sanslar dılerım saygılarımla !!!

erkan kablan dedi ki...

kontenjan sorunu genel anlamda kulup baskanlarına yarayan işlerıne gelen bır konudur genc futbolcu kardeslerıme kendılerı ıstedıklerı rakamları paraları verıyolar genc kardeslerımde ses cıkaramıyo soyledıklerıne razı olup oynamaya devam edıyo sayın alı dusmez sayın yemen eksıoglu baskanlarımız ne gıbı bır caba harcamıslardır ben sahsı olarak bır mucadele verdıklerını dusunmuyorum amator futbolda yas kontenjanı cıktıktan sonra hanı kulup baskanı oynanan maclardan zevk alıyodur merak edıoyrumdur eskıden kume dusmus takım lıderı yenebılıyodu sımdı seyır zevkı bıle yok kalıte zaten standartların altında bıran once gereklı gırısımlerın yapılıp 27 yasustu futbolculara getırılen kısıtlamanın 30 yasustune cekılmesını temennı ederım.

Uğur hoca dedi ki...

Öncelik bu konuyu gündemde tutarak destek olmaya çalışan Ahmet Karaman a teşekkür ediyorum.. Günlük menfi hareket edilerek alınan kontenjan kararına karsı olmamak mümkün degil.. Saglik yönünden problemi olmayan herkes futbol oynayabilmelidir. Turk futbolunun dinamiti olan amator futbol kulüpleri konuyu daha ilkeli duruş göstererek, konuşulması gereken platforma taşıyıp değerlendirmenin orada yapılması ve çözümlenmesi konusunda daha sağlıklı kararlar alınacağını, kendi adıma belirtmek isterim.. kucuk bir önerim; yasaklama ile degil teşvik ederek çözülmelidir.. Takımlarımızda daha fazla genc oyuncu nasill oynatabiliriz ? Soru budur ! Trabzonspor yeni patronu m.resit Akçay hocamı kutluyor, bu kutsal yolda ona basarılar diliyorum... ilkesini ilke prensiplerini prensiblerim edindiğim Onurlu duruşu olan hocamı çok sevdiğimi, Allah utandirmaz inşallah....

bardak dedi ki...

Sevgili Veysel Geçer Kadrondan bi kaç isism yazayım CİHAN ÇELİK MALATYA 10.04.1977, GÖKTÜRK ŞENTÜRK LONDRA-İNGİLTER 20.11.1977,HÜSEYİN DEDİŞ BOZKIR 25.01.1978,ERSAN DENİZ TRABZON 26.08.1980,ERKAN BARLAK BATMAN 23.09.1982, ayrıca Feriköye verdiğin BAŞAR ÖNER SİİRT 25.02.1979 cabası bune perhiz bu ne lahana turşusu derler atalarımız.Kendine güldürme lütfen

Veysel GEÇER dedi ki...

kadroda olana değil oynayana bak ligi 2 kontenjala bitirdiğimizide biliyorsun heralde.(Başar ve ERkan )merak etmeyin iyi topcunun piyasası zaten var .kontenjanı savunanlar,BAŞAR gibi olun takım bulmakta zorlanmazsınız.tepkilerden anlaşılan şu ki amatör futbolun iş olmadığını unutmuşuz.futbolcular işin hep alma tarafında maden hizmet edeceksiniz,genç oyunculara abilik yapıp eğitimlerine katkı sunacaksınız,o zaman amatör yöneticiler gibi sizde biraz fedakarlık yapın ücret almadan oynayın.hem spor yapmış olursunuz hem de yararlı olacak tecrübelerinizi gençlere aktarmış olursunuz .

canisar dedi ki...

ahmet başkan adam gibi adammışsın !.. bu kontenjanı savunan selvi spor gibi takımlar kontenjan kalktığında kaybolup gidiceklerini biliyorlarr çünü bedavaya oynattıkları gençlerr o zaman yeterli olmayacakk ve bilmiyolarki allah buyuk bu kadar insanın ahıı kimsenin yanına kalmıcakk yazıktırr bende profosyonel futbol oynadım vee yıllardır amatör futbolunda içindeyim ter döküyorum ama kalite kontenjan çıktıktan snra o kadar düştüki görmemek için kör olmadkk gerek.. gençler laçka kendilerini süper amatörde ıkı gol attıktan snra bulunmaz nimet sanıyorlarr halbuki başar gibi iki tane daha abi oldugunu dusunun o takımda hangi genç ağzını acabilirr kontenjandan sonra görüyoruz bitanee göze batan genç çıkıyormuu süper ligee bırakınn boş konuşmayı ne ınsanların ekmeğiyle oynayınn nede futbolu bu hale düşürün valla yazıkk

noname dedi ki...

gerçekten topçu olanı zaten aç bırakmazlar aynen abi ben senin arkandayım.

murat dedi ki...

kulüplerin gelirlerini futbolcuya ve altyapıya değilde başka yerlerde kullanan bir çok başkan var ne yarası var anlamadım neden insanlar spor yapmasın neden altyapıdan genç oyuncuları oynatmayı desteklemiyor.çıkmış hala konuşuyor ama adam haklı devlet kulüpleri denetlemiyorki her amatör kulüp denetlenmeli kaç lira gelirin var kestiğin faturalar nereye kullandın bu kulübde kaç kişi çalışıyor kaç lira maaş alıyor bu antrenörlük yapanların diploması varmı ? bence istanbulda bütün amatör ve profesyonel kulüpler tek tek en ince datayına kdar incelenmeli bide sayın geçer bence başkanlarada yaş kotası koymak gerek bırakın genç insanlar başkanlık yapsın dernekler yasası ile yönetilen kulüplere akraba arkdaş dost üye olsun başka kimse kulübe girmesn kulüp bizim olsun koltuğa yapışalım mantığı ile bu işler yürümez....spor evrenseldir utbol mantığı kıt insanların dediklerine göre yönetilmez.her insanın spor yapma hakkı vardır buna kota getimek ahlaksızdır...

cihan dedi ki...

kontenjan olayını unutturmayan baskan ahmet karamana tesekkur edıyorum bızzat tanıgım baskan saolasın ayrıca ıyı futbolcu yası ne olursa olsun oynar kontenjan gercekten ınsan haklarına aykırı bı kural gercekten ve bakıldıgında ıse yaramadıgı bı gercek 3 lıgden kac oyuncu super lıge transfer yapabıldı veya mıllı takımlara gıdebıldı ıstatıstık yalan soylemez onlara bakabılırsınız 38 yasına kadar askerlıgın tecıl edıldıgı 2 lıgde bedavaya oynatıyorlar profesyonel lıg dıe gecen 3 lıgde yas kontenjanı koyuyorlar aynı zamanda bunu savunarak cıkan takımlar kadroyu degıstırmek zorunda dıye bal, super amator ve 1 amatore kontenjan getırıyorlar bunun ne ınsan haklarında ne hukukta nede Allah katında yerı yok ...gercekten turk futbolunda devrım lazım ama bunu yapabılecek irade suanda yok gercekten uzucu ....

bardak dedi ki...

sevgili veysel geçer Türkiye muz cumhuriyeti değil yasaklarla bir yere varamazsınız bu ülkede herkesin spor yapma özgürlüğü var.duvarlar yıkılırken sizin düşüncenizde olanlar duvarlar oluşturmaya çalışıyor. bırakın serbestlik olsun , Selvi sporda gençlerle oynasın yeni profesyonel adayları yetiştirsin , para almak isteyen para veren kulüplere gitsin ,Herkes sizin düşüncelerinizi paylaşmak ve uygulamak zorunda değil para harcayana neden para harcıyorsun diyemezsiniz hesabını tutamazsınız sporcu yetiştirmek isteyen Örn.Anadolu yakasında Libade spor yalnızca alt yapı girer yetiştirir. Özgürlük var bu ülkede sözde . dediğiniz gibi amatör lig herkes spor yapma hakkına sahipse yapmalı kulüplerin menfaatleri gözetilip sen yaparsın sen yapamazsın deyip ayırımcılık yapmamalı siz yinede çalışmalarınızda başarılar dilerim.

hüseyin dedi ki...

Bazen arkada durmayı bilmek önde olmaktan çok daha önemlidir, bence amatör kuluplerinin başarısının temelinde bu yatmalı. Kompleksleri yok. Öne çıkma çabaları yok. Futboldan kazanç elde etme düşünceleri yok. Herşeyi aşmışlar." cümlesinde siz dahil olmak üzere veysel bey kac tane başkan ve yönetici bu şekilde düşünüyorsunuz ?

ADALET-CESARET-MENFAAT-KARAKTER dedi ki...

SAYIN ARKADAŞLAR BİRKAÇ GÜNDÜR YORUMLARINIZI OKUYORUM.BENDE BU FUTBOLUN İÇİNDE OLAN BİRİ OLARAK HAYRETLE KARŞILIYORUM.İLK ÖNCE HERKES BİRBİRİNİN FİKRİNE SAYGI GÖSTERMEYİ ÖĞRENMELİ ONDAN SONRA KARŞISINDAKİNİN DÜŞÜNCELERİNE İSTER KATILIR İSTERSE KATILMAZ KENNDİ FİKRİNİ BEYAN EDER.
FAKAT OKUDUKLARIMDAN ANLADIĞIM KADARIYLA HERKES KENDİ VE BİREYSEL ÇIKARLARI PEŞİNDE GİBİ GELİYOR BANA.İNSAN HAKLARI DENİNCE TÜM İNSANLARIN HAKKI DEMEKTIRKİ,BUNUN İÇİNDE SPORCU,ANTRENÖR,YÖNETİCİ,SEYİRCİ OLAN İNSANLARIN HAKLARIDA DEMEKTİR.SORUNLARA TEK PENCEREDEN BAKTIĞIMIZ SÜRECE ÇÖZÜM BULMAK İMKANSIZ OLUR.
HERKES KALİTEDEN YANA KONUŞMALAR YAPIYOR AMA KALİTE VEYA DEĞER SAYININ ÇOĞALMASINDAN DEĞİL,İNSAN KALİTESİNİN VE YAPTIĞI İŞ EĞİTİMİNİN KALİTELİ OLMASINDAN GEÇER.
KAÇ SPORCUMUZ ANTRENÖRÜNÜN-YÖNETİCİNİN HAKKINI,KAÇ ANTRENÖRÜMÜZ SPORCUSUNUN-YÖNETİCİSİNİN HAKKINI,KAÇ YÖNETİCİ SPORCUSUNUN-ANTRENÖRÜNÜN HAKKINI SAVUNUP VERİYOR EĞER BU SAYILAR ARTARSA ANCAK DOĞRU İŞLER ORTAYA ÇIKARKİ BUDA PROBLEMLERE BİREYSEL DEĞİL GENEL OLARAK GETİRİLEN ÇÖZÜMLERLE OLUR.KISACA LAFTA DEĞİL İCRAATTA OBJEKTİF OLUNMALI.
BU PROBLEMLER SADECE AMATÖRDE VE BU ALANDA DEĞİL ÜLKEMİZİN HER ALANINDA AYNIDIR.LİDER OLAN İNSANLARIN BURALARDA DİK DURMASI GEREKİR.SAĞ TARAFA DÖNÜNCE SİYAH,SOL TARAFA DÖNÜNCE BEYAZ OLAN KİŞİLERLE HİÇ BİR YERE VARILMAZ.
ÇOĞUNLUĞUN TEPKİ GÖSTERMİŞ OLDUĞU VEYSEL BEYE BEN TEŞŞEKÜR EDİYORUM,DOĞRU VEYA YANLIŞ DÜŞÜNCELERİNİ AÇIK YÜREKLİLİKLE,MEDENİ CESARETLE ÇIKIP İSMİNİDE YAZARAK SÖYLEYEBİLİYOR.
BU İŞTE SÖYLEDİKLERİ İLE YAPTIKLARI TAM ZIT OLAN,SPORCULARIMIZI TOZ PEMBE HAYALLERLE KANDIRIP,BİR MAKAMDAYKEN İNSAN HAKLARINI AĞZINA ALMAYAN,MAKAMI KAYBETTİĞİNDE SİLAH OLARAK KULLANAN KİŞİLERDEN OLMAYAN İNSANLAR ÇOĞALDIKÇA GÜZEL GÜNLER GELEBİLİR.
BÜTÜN SPORCU ARKADAŞLARIMA,KARDEŞLERİME,BÜYÜKLERİME HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLER,ADALET ÇERÇEVESİNDE GÖNÜLLERİNCE OLMASINI DİLERİM.

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...