Cuma, Mayıs 10, 2013

Diallo: Selimiye kazanır!

Yazarımız Diallo, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü oynanacak olan Selimiye-Küçükçekmece ve İFA-Sultanbeyli Belediye maçlarını yorumladı.


Selimiye-Küçükçekmece:
Cumartesi günü Zeytinburnu Merkezefendi sahasında oynanacak bu maçta mücadele gücü yüksek bir maç olacağını düşünüyorum. Küçükçekmece takımının yaş ortalaması nerdeyse 19 diyebilirim. Takımın en yaşlı oyuncusu Barış, o da 25 yaşında. Sezona genç bir takımla başlayan K.Çekmece gün geçtikçe takımını daha da gençleştirmiş durumda. Gökberk uzun bir aradan sonra form tutmaya çalışıyor. K.Çekmece’nin en büyük artısı genç bir takım oluşu ve çok koşması. Üsküdar temsilcisi Selimiye takımına gelince tıpkı rakibi gibi çok koşan, basan ve disiplinli oynayan bir takım. Uğur hocanın takımı şu an da son derece formda. Kaleci Göktuğ sezona damgasını vuran isimlerin başında geliyor. Defans hattı tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Orta sahada Baran ve Anıl önemli silahları diyebilirim. Forvet hattında ise Kaan ve form durumu iyi olan Rıfat ise gol silahları olacaktır. Ben bu müsabakanın son derece çekişmeli ve diğer maçlara göre daha temposu yüksek geçeceğini düşünüyorum. Benim favorim açıkçası Selimiye takımı. Zor da olsa turu geçen taraf olur diye düşünüyorum.

İFA-Sultanbeyli Belediye:

Cumartesi Selimiye sahasında oynanacak olan bu maç diğer maçlarda çok daha fazla sayıda seyirciye oynanacakmış gibi duruyor. Gerek İFA takımı seyircisi, gerekse Sultanbeyli Belediye takımı seyircisi yerlerini alıp takımlarına destek vereceklerdir. Ama Selimiye sahasının kapasitesi yetmeyecekmiş gibi gözüküyor. Özellikle İFA taraftarlarının maça çok yoğun ilgisi bekleniyor. Sultanbeyli Belediye takımında bu maç öncesinde Hüseyin Aydoğan hoca ile anlaşması, Sultanbeyli ekibi için ciddi bir avantaj oldu. Hüseyin Hoca, İstanbul’un en kaliteli Teknik adamlarından birisidir. Sultanbeyli Belediye takımının forvet oyuncusu Reha’nın maçta göstereceği performans gerçekten çok önemli çünkü inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini gördük lig boyunca. Kaleci Erol çok tecrübeli bir isim. Özellikle defans hattında oynayan dörtlüsü çok iyi olduğunu söylemek isterim. Canberk-Gökhan-Sertaç üçlüsü de orta sahanın etkili isimleri demek yanlı olmaz. Bir de Sabur’dan bahsetmek istiyorum bu sezon gerçekten çok iyi performans gösterdi. Kenardan boş alan yakalarsa çok etkili olacaktır. İFA takımı rakibine oranla daha genç oyunculardan kurulu diyebilirim. Levent, Faruk ve Serkay gibi takıma ağabeylik yapan tecrübeli ve çok kaliteli oyuncuların dışında, İFA takımının kalecisi Lokman kısa boyuna rağmen iyi bir kaleci. ve kademe anlayışı son derece iyi olan defans dörtlüsü, İFA’nın en başarılı oyuncularının yer aldığı bölge. Albayrak’tan gelen Erdi’de defansın solunda oldukça başarılı bir oyuncu. Orta saha da Adem, Umut ve Muhammet Ali etkili isimleri arasında. Forvet hattında ise Hilmi Can, Avcılar Belediyespor’da çizgisinin bile üzerinde bir performans sergiliyor. İFA canla, başla oynayan bir takım. Son Yeniköy maçında da buna bir kez daha şahit oldu. Bana göre kritik maça Sultanbeyli Belediye oyun kontrolü elinde tutarak baskılı oynayacaktır. İFA takımı ise oyunu geride kabullenip kontra ataklarla gol arayan taraf olacaktır diye düşünüyorum. Maç tahminine geçecek olursak: Sultanbeyli Belediye takımı rakibine oranla ağır basıyor.


 


YAZI: DİALLO

11 yorum:

çekmeceli dedi ki...

hocam siz hangi küçükçekmeceden söz ediyorsunuz araştırmadan yazmışsınız k.çekmecede şuayip yıldırım hakan barış daha ismni yazmadığım bir sürü adam var 25in üzerinde yaş ortalaması 19da neyin nesi ayrıca selimiye gruplardaki takımını korusaydı belki çekmeceyi yenerdi o da belki.
iyi günler

Ali dedi ki...

Selimiye yenermiş :)) bugünün en komik yorumu; maç oynanmadan kazanılmaz ama selimiye zor be

Selim dedi ki...

Selimiye'den kim nereye gitti? Ben giden kimseyi bilmiyorum.

Ozan Mete dedi ki...

İFA bu maçı seyircisiyle alacak inş.Çünkü amatörde böyle tutkulu böyle sağlam bir taraftar kitlesi yok

çekmeceli dedi ki...

play offdaki takımla gruplardaki takım aynı değildi takip ettiğim kadarıyla çekmece tam kadroyla çıkarsa selimiyeyi çok ama çok rahat yener.

mre dedi ki...

takımı desteklemeye değil maçı almaya geliyoruz ! İFA

emin sevim dedi ki...

ifaspor yüreğini ile oynuyor çoktan hakketmişti bal ligini taraftarı ile bir bütün olup başaracağına inanıyoruz oğuz hocaya güveniyoruz bu para değil yüreği ile oynıyan ifa sporlu sporcu kardeşlerimiz ilçemize renk katacak yeterki masa başı tuzaklar olmazsa levent,faruk,serkayıyla ortasaha adem,umutla ileride hilmi canla gidiyoruz selimiyeye. zafer inananlarındır

serkan dedi ki...

Sultanbeyli cok guclu bi takim kendi gurubunda 50puan toplamis ve dorduncu olmus bi takim.. ifa spor gurubundan cikamaz dediler cikdi yuksekme gurubunda bu kadro is yapmaz dediler uclu averajla bala cikamadi tm futbolda kadro kalitesi onemli ama ifa spor son nefesine kadar kosan bi takim ifa spor gol geriye dusmedigi surece maci alma sansi artar gol bulursada duran topda gol bulur ins ifa spor bala kalir dualarim seninle ifa spor allah yardimciniz olsun..

Tümay dedi ki...

Çekmeceli kardeşim Selimiye'den giden oyuncu hiç olmadı.Lig'de ki kadrosu ile devam ediyor.

serkan dedi ki...

yıldırım mehmet ve bi kaç oyuncu git ama yinede çekmece agır basıyoo dogukan var o yeter ifa tutkulu seyircisi ile maçı alabilr çok istekliler

İZLEYİCİ dedi ki...

çekmecenin u-19 takımının bile yaş ortalaması 19 değil diallo abi:) A takımında bir sürü kaliteli ve 20 yaşın üzerinde adamlar var selimiyeyi çok rahat yenerler.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.