Perşembe, Kasım 08, 2012

Tek Gol Seymen'i Yeniden Lider Yaptı


Geçen hafta Yunanistan Gümülcine Rodop EPS A2 Amatör Liginde liderliği Kalanca'ya kaptıran Seymen, bir hafta aradan sonra liderliğe tekrar yükseldi.

  Geçen hafta A2 kategorisinin lideri Seymen deplasmanda Kozlukebir'e kaybetmesinin ardından liderliği Kalanca'ya kaptırmıştı. A2’de Cumartesi günü oynan maçlardan birinde liderlik mücadelesi verildi. Seymen takımı liderliği kaptırdığı yeni lider Kalanca takımını kendi sahasında konuk etti. Kategorinin derbisinde iki takım da maçtan galip ayrılmak istiyordu. Kalanca sadece bir hafta önce oturduğu liderlik koltuğunu Seymen takımına yeniden kaptırmamak derdindeyken, Seymen ise yeniden lider olmanın peşindeydi.

Maça iki takım da temkinli ve dikkatli başladı. Önemli maçta atılacak ilk golün büyük avantaj sağlayacağını iki takım da çok iyi biliyordu. Bu avantajı ev sahibi Seymen yakaladı. 8’ci dakikada başarılı oyuncu Aykut Şerif’in golü ile ev sahibi ekip güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Maçta erken atılan gol ev sahibine moral kazandırdı. Seymen, özellikle 30’cu dakikadan itibaren rakip kaleyi ataklarla boğdu, ancak ikinci golü bulamadı. Maçın 40’cı dakikasında Kalanca takımının orta saha oyuncusu çok uzaktan düzgün ve sert bir vuruş yaptı. Ancak, tecrübeli kaleci Mehmet Arif güzel bir refleksle topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.

Maçın ikinci yarısında taraflar birbirine bariz bir üstünlük kuramadı. İki takım da pozisyonlar yakaladı, fakat gole daha fazla yaklaşan takım Seymen oldu. Ev sahibi ekip bir atak sonucunda rakip ceza sahası önün frikik kazandı. Frikiği kullanan Aykut Şerif, topu direğe nişanladı. Maçın son 10 dakikasına Seymen takımı 1-0 önde girdi ancak maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Çünkü ,78’ci dakikada defansın tecrübeli ismi Ahmet Nedim kırmızı kartla oyundan atıldı. Rakibin 10 kişi kalmasıyla Kalanca takımı baskıyı arttırdı. Seymen 10 kişi kaldıktan sonra baskı göreceğini fark ederek defansa çekildi Son dakikaları savunma yaparak geçiren Seymen, Kalanca takımına gol iznini vermeyerek maçı kazanmayı başardı. Seymen attığı tek golle liderliği kaptırdığı Kalanca’dan liderliği geri aldı.

KAYNAK : Millet Gazetesi

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...