Salı, Kasım 06, 2012

Şilespor yerini sağlamlaştırdı

ŞİLESPOR: 4 KAYNARCASPOR: 1
İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup'taki son derece kritik maçta Şilespor sahasında Kaynarcaspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler böylece lider Adalarspor'un ardından takibini sürdürüp ilk iki sıradaki yerini sağlamlaştırırken Kaynarcaspor'un Süper Amatör Lig hayallerine büyük darbe vurdu.
Maç yapılan seremoninin ve Şilesporlu futbolcuların Kaynarcaspor kulübesine hoş geldin demesinin ardından başladı. Maça Şilespor hızlı başlayan taraftı. Sarı-Lacivertli takımın orta sahası ilk 15 dakikalık dilimde kontrolü eline aldı ve defansın arkasına atılan toplarla kanatlardan yapılan ortalarla etkili olmaya çalıştı. Dakikalar 20'yi gösterirken Şilespor, Yasin ile kendi yarı sahasından kullandığı duran topta golü buldu. Yasin’in ceza sahası ön çizgisine ortasında Emre'nin indirdiği topa Şilespor'un 11 numaralı futbolcusu Şefik güzel bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Şilespor Kaynarcaspor kalesine yüklenmeye devam etti. Yine sağdan Şefik’in yaptığı ortada İsmail’in arka direkte kafasıyla yaptığı şık vuruş direkten döndü. Kaynarca atağında kazanılan topla hızlı hücuma çıkan şile ekibi orta alanda topu kaybetti ve bu top yeniden Kaynarcaspor atağına dönüştü. Kaynarcalı futbolcunu sağdan yaptığı güzel ortada arka direkte topla buluşan Korhan sol ayağıyla topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1 getirdi. Bu gol olduğunda skorbord'da dakika 25'ti.


Gol ve itiraz
Bu dakikadan sonra kendi yarı sahasında kalmayı tercih eden Kaynarcaspor kalesinde tehlikeler yaşadı. 30'da Şilespor forveti Okan ceza sahası önünde düşürüldü. Topun başına gecen Mehmet Emin topu kalecinin kapattığı köşeden şık bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-1
Bu golden sonra yoğun itirazlarda bulunan Kaynarcalı 4 futbolcu arka arkaya sarı kart gördü. Golün moraliyle baskısını artıran Şile ekibi 35'te kaleci Okan’ın hızlı kullandığı topta golü buldu. Ceza sahası önüne düşen top Kaynarca stoperlerinden sekti, topu düzeltip önüne alan İsmail ceza sahası çizgisi üstünde çok düzgün bir vuruşla takımını 3-1 öne geçirdi ve ilk yarının sonucunu tayin etti.


Son söz Emre'den
İkinci yarıya dengeli başlayan Şile ekibi orta sahası hakimiyeti ele geçirdi pas yapmaya başladı. Kaynarcaspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Kırmızı-Beyazlılar hızlı ataklar ve uzun toplarla rakibini zorlamaya çalıştı. Bu dakikalarda dikkatli olan Şile defansı tehlikeleri bir bir uzaklaştırdı. Şilespor orta sahası defanstan aldığı topları kanatlara aktararak bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.
60'ta Kaynarca yarı sahasında Emre’nin soldan göbeğe çıkardığı topa Emin gelişine güzel vurdu, kalecinin müdahalesiyle top direkten döndü. Dönen topu Kaynarca savunması uzaklaştırdı. 70'te Kaynarca defansının arasına atılan topu havada göğsüne alan Okan'a arkadan yapılan müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gecen Emin kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı.
Kalan dakikalarda Şile ekibi topa hakim olup pas yaparken Kaynarca uzun toplar ve duran toplarla etkili olmaya çalıştı ancak Şile defansı ve kalecisi Okan gole izin vermedi. Maç da 4-1 Şile ekibi lehine sonuçlandı. 


Şile rahatladı
Böylece Şilespor en yakın takipçisi Kartalgücü'ne 6, Kaynarca'ya 7 puan fark atarak ikincilikteki yerini sağlamlaştırırken Adalarspor'un puan kaybıyla  şampiyonluk için daha iddialı bir konuma geldi.
İlk yarının sona ermesi ile Şile ikinci yarını ilk haftasını bay geçerken, Kaynarca Valide Tayfun deplasmanına konuk olacak. 

Yerel Futbol Sitesi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Şilespor bu grubun tartışmasız en iyi
takımı.Süper amatöre çok yakışacaklar.

Adsız dedi ki...

ADALARI BEKLİYORUZ...!

Adsız dedi ki...

Şilesporun inanılmaz bir hücum hattı var gerçekten her takıma gol atabilcek kapasitede başarılarının devamını diliyorum..

Adsız dedi ki...

Bence şilesiporun kadrosu adaların çok üstünde.. Bu yüksek bütçe ve topçular süperligi hakediyor gerçekten

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.