Salı, Kasım 06, 2012

Pazariçi Köprülüspor doludizgin ilerliyor

MERKEZEFENDİSPOR: 2 PAZARİÇİ KÖPRÜLÜSPOR: 3
İstanbul 1. Amatör Lig 9. Grup'ta lider Nişantaşı'nın ardından takibini sürdüren Pazariçi Köprülüspor, haftaya üçüncü sırada giren Merkezefendispor'un konuğu oldu. Kırmızı-Siyahlılar zorlu maçtan 3-2 galip ayrıldı.
Sezon öncesi yaptığı transferlerle hedefini Süper Amatör Lig olarak belirleyen kırmızı-siyahlı Gaziosmanpaşa temsilcisi böylece üst üste 7. maçını da kazanarak hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam etti.
Müsabaka başlar başlamaz oyunu rakip yarı alanına yıkan Pazariçi Köprülüspor 5. ve 13. dakikalarda Cengiz ile girdiği pozisyonları değerlendiremezken 22. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Serkan'ın kafa vuruşuyla ağlarla buluşan topu orta hakem faul gerekçesiyle gol saymadı. 
Dakikalar 26'yı gösterdiğinde ani gelişen Merkezefendi atağında ceza sahası içinde oluşan karambolde golü bulan taraf mavi-beyazlı Zeytinburnu temsilcisi oldu. Yediği şok golden sonra çabuk toparlanan Köprülüspor 2 dakika sonra sol kanattan Cengiz'in ortasında Serkan'ın akıl dolu golüyle skora dengeyi getirdi:1-1. 

Çekişmeli geçen maçın 40.dakikasında kullanılan köşe vuruşunda arka direkte yer alan Serkan'ın içeri doğru indirdiği topu Hasan son bir hamleyle dokunurak ağlarla buluşturdu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirlemiş oldu: 1-2 
İkinci 45 dakika karşılıklı ataklarla geçilirken 60.dakikada orta sahada kaptırılan topla az adamla yakalanan Gaziosmanpaşa temsilcisi ikinci golü kalesinde gördü: 2-2 

Köprülüspor penaltı kaçırdı
Skorun dengelenmesi ile birlikte oyunu kendi sahasında kabul eden Merkezefendi kontrataklarla etkili olmaya çalışsa da dakikalar ilerledikçe baskısını arttıran Pazariçi Köprülüspor üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. 67. dakikada Medet'in ceza sahası içinde düşürülmesine orta hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan,günün başarılı isimlerinden Cengiz topu kale direğine nişanlıyınca Kırmızı-Siyahlılar öne gecme fırsatını kaçırmış oldu. 

İlker'in frikiği üç puanı getirdi
Taraftarının vermiş olduğu destekle rakibinin üzerine iyice yüklenen Köprülüspor aradığı golü 74. dakikada İlker'le buldu. Bu dakikada Medet'e ceza sahası dışında yapılan faul sonrası kazanılan firikikte topun başına geçen İlker Merkezefendi kalecisinin bakışları arasında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Pazariçi Köprülüspor'un gol sevinçi görülmeye değerdi. 
Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca konuk ekip bu zorlu deplasmandan 3 puan ile ayrılıp haftayı kayıpsız kapatmış oldu. Bu sonuçla Pazariçi Köprülüspor 22 puanla gruptaki ikinciliğini sağlama alırken Merkezefendi ise 13 puanda kalarak zirve yarışından uzaklaşmış oldu.

Yerel Futbol Sitesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizlere çok zevkli maç izleten heriki takım futbolcularına teşekkürler. Sabah 09:00 da maçı izlemeye gelen Pazariçi Köprülü Spor taraftarları ve yönetiminede helel olsun demeliyiz. Bana göre camia olarak Süper Amatöre çıkmayı arzu eden Pazariçi Köprülü Spor ligin bitimine haftalar kala bu amacına ulaşıcaktır. Şimdiden Süper Amatör Küme sizlere hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok kaliteli bir takım. Özellikle oyunu çok dar bir alanda oynayarak rakibinin oyunun kontrolünü almasına izin vermiyor.

Ancak dikkatimi çekti. Sanırım penaltı atma özürlüsü bir takım. Okuduğum haberlerden aklımda kalanlara göre kaçan 3. penaltı galiba. :)

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...