Perşembe, Kasım 08, 2012

Köşe: Anadolu Ekspresi

AnadoluPanaroma2
Bir kez daha merhaba sevgili dostlar. Bu hafta ligde düşmeme mücadelesinde sürpriz sonuçlar alındı. Hilal, Sancaktepe, Kartal Yuvası ve İcadiye kazanarak umutlandılar.Adalar ilk puanını kaybedince kayıpsız takım kalmadı ligde. Adalar, Şile, Modafen, Kurtköy, Çavuşoğlu, Fikirtepe gruplarında büyük avantaj yakaladılar. 15.grupta Sultanbeyli, Alemdağ ve Dudullu yarışında Dudullu bir adım geride kaldı. 16.grupta üç Beykozluya karşı Yaman direniyor. Her hafta lider değişen bu grupta dört takım da çıkma şansını sürdürüyor. 


 14.Grup : Kartalgücü’nün büyük çıkışı
Haftanın sürprizini Adalar’dan ilk puanları 3-3 ile koparan Kartalgücü yaptı. Ferhat Çakır’ın atılması ile on kişi kalan Kartal ekibi, 3-1′e taşıdığı maçın sonunda galibiyeti kaçıran taraf oldu. Sezona genç ve mütevazi bir kadro ile başlayan Kartalgücü, ilk haftaki Ferah maçından beri yenilmiyor. Şu ana kadarki performanslarına şapka çıkarmak gerek. Adalar ise ilk puanlarını kaybetmesine karşın, ilk yarıyı rahat bir şekilde lider kapattı. Liderin takipçisi Şile ise evinde Kaynarca’ya sürpriz şansı tanımadı. 4-1′lik galibiyet ile Adalar’ın üç puan ardında yer alıyorlar. Üç hafta sonraki Şile Adalar maçı bu grubu tayin edecek maç gibi duruyor. İlk maçı Adalar 2-1 kazanmıştı. Pendik Doğan Tokatköy deplasmanından 2-0 çıkararak hem düşme hattının dört puan üzerine çıktı, hem de dört puanda kalan rakibini ligin dibine itti. Tokatköy iyi oyunu skora çevirememekten yakınıyor bir kaç haftadır. Grubun son maçında Kemah, Valide Tayfun’u net bir sonuçla 3-0 geçti. Cesur yürekler ilk yarının ilk ve son maçını kazanıp, aradaki tüm maçları kaybettiler. Bu galibiyet ile altı puana çıkan Kemah, düşme hattının üzerindeki yedi puanlı Valide Tayfun’a çok yaklaştı. Şile’nin bay geçeceği haftanın en ilginç maçı Tokatköy ile Kemah arasında olacak.

15.Grup : Sultanbeyli Dudullu’yu devirdi
Sultanlar Ali’nin ilk yarının son dakikasındaki golü ile, altın değerinde üç puanı alarak ilk yarıyı lider bitirdiler. Dudullu üzellikle ilkinci yarıda çok bastırdı ve pozisyonlar da buldu. Ancak Sultanbeyli savunması ve kaleci Emrah’ı geçemedi. Son dakikada yeşil beyazlılarda Erdinç’in topunun boş kale yerine direğe isabet etmesi şanssızlıktı. Dağınık görüntü veren Dudullu’nun toparlanmak için üç haftası var. 13.haftadaki Alemdağ maçını kaybederse, bu sezon terfiye uzaktan bakmak durumunda kalabilir. Bu grubun sürprizini ise Göztepe Hilalspor yaptı. Kozyatağı’na deplasmanda beş gol birden atan Hilalspor, hem ilk galibiyetini aldı, hem de rakibini de ateş hattına çekti. Kozyatağı ile düşme hattındaki, Alemdağ’a bu hafta 4-0 kaybeden Mesudiye arasında yalnızca iki puan var. Yakacık ta Kartal Yunus’a 2-0 kaybedince ateş hattında kalan takımlardan oldu. Kartal Yunus da, Kartalgücü gibi, bu yıl takdir edilesi işler yapıyor. Yeşil beyazlılar ikinci haftaki Alemdağ yenilgisinden bu yana yenilgi yüzü görmüyorlar. Bu grupta Alemdağ bay geçecek haftayı. Haftanın en önemli maçında Kozyatağı ve Yakacık düşme hattından uzaklaşabilmek için çarpışacaklar.

16.Grup : Gümüşsuyu ve Yaman haftayı karlı kapattılar
Gümüşsuyu lider Çavuşbaşı’nı 4-1 gibi net bir skorla geçince rakibinin üzerine çıkarak ilk yarıyı lider kapattı. İlk yarıda yenik duruma düşen Çavuşbaşı’nın beraberlik için yüklendiğinde geride aldığı riskler yenilgisini hazırladı. Yaman ise üçüncü Ortaçeşme’yi 2-0 ile geçerek hem üçüncülüğe tırmandı, hem de ikinci Çavuşbaşı ile puan farkını bire indirdi. Bu maçtan bahsetmek gereken üç olgu var. Birine ben şahsen şahit oldum, ki Ortaçeşme stadının zemini, her ne kadar kahverenginin muhtelif tonlarından yeşile doğru yer yer değişken görünümü ile sonbaharın pastoral bir resmi olsa da, burada oynayan futbolcuya yazık. İkinci konu Yaman’dan İbrahim Avcı’nın iki golü de estetik olarak üst düzeydeymiş anladığım kadarı ile. Üçüncü ve son konuya değinmeyeceğim. İyi olmamış bütün bunlar. Diğer maçlarda ise Yeldeğirmeni Kavakpınar’ı 2-1 yenerek, Üsküdar Anadolu da Kavacık ile 0-0 bitirerek düşme hattının dört puan üzerine çıkmayı başardılar. Bu grupta da haftanın önemli maçı düşme hattında, Orhanlı ile Kavacık arasında olacak.

 17.Grup : Hem İcadiye, hem Kartal Yuvası Kazandı
Bu grupta da alt sıralarda sürprizler vardı. Taçspor İcadiye’ye 3-1 kaybedince, Kartal Yuvası’nın da 2-0 yenikken Koşuyolu karşısında 4-2 kazanması sonrası ateşe düştü. Lider Modafen istikrar ile devam ediyor. Bu hafta da zor Bulvar deplasmanından 2-1 ile çıkmayı bildiler. İkinci Kurtköy ise Bostancı önünde 2-2′yi koparırken şanslıydı. Bu grupta Modafen’den herkes emin. Cevap bekleyen soru Kurtköy’ün Bostancı ve Bulvar’ın önünde kalıp kalamayacağı. Şu anda beş puan avantajları var, ancak haftaya oynayacakları Bulvar maçından istedikleri sonuçla çıkmazlarsa işler karışabilir. Bu karşılaşma haftanın en önemli karşılaşması grupta aynı zamanda.

18.Grup : Çavuşoğlu ve Fikirtepe kopuyor
Çavuşoğlu Elmalı’yı 4-1, Fikirtepe de İçerenköy’ü 3-0 geçerek en yakın rakipleri ile aradaki farkı dokuz puana çıkardılar. İki takım da kendi içlerinde bir problem yaşamazlar ise, bu performansları ile SAL’a çıkacaklar gibi duruyor. Sancaktepe ise Yonca’yı deplasmanda 3-2 yenince grubun sürpriz sonucuna imza attı. Karabekir zorlanarak da olsa Tunusbağı’nı 1-0 mağlup edemeseydi bir anda düşme mücadelesinin içine çekilecekti bu hafta. Haftaya Çavuşoğlu Yonca sıralama olarak en yukardaki takımların maçı olacak. 

Haftanın “izlemeseniz olmaz” maçları
Tokatköy – Kemah
Kozyatağı – Yakacık
Orhanlı – Kavacık
Kurtköy – Bulvar 


Erdem G

2 yorum:

Adsız dedi ki...

HAFTAYA YENİSAHRADA 1000 FİKİRTEPELİ ÇAVUŞOĞLUNA NELER GÖSTERİR NELER...

Adsız dedi ki...

cavusoglulu futbolcular saha ıcınde yaptıgı pıslıklerın fazlasını alıcaklar fıkırtepeden sanırım

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...