Perşembe, Kasım 08, 2012

Haftanın derbisini lider Yenicemahalle kazandı



Yunanistan Gümülcine Rodop EPS Amatör Liginde hafta sonu oynanan maçların en önemlisi Pazar günü B kategorinde oynandı. Bu maç kategorinin lideri Yenicemahalle ile güçlü takımlardan Kırmahalle’yi karşı karşıya getiren derbiydi.


Maç öncesinde iki takımın da hedefi galibiyetti. 3 puanı almak için her iki taraf da çok istekli ve arzuluydu. Takımların bu isteği maça da yansıdı. Derbi maçına kadar oynan maçlarda iki takım da yenilgi yüzü görmemişti. Ev sahibi Kırmahalle aldığı bir beraberlikle lider Yenicemahalle takımının 2 puan gerisindeydi. Ev sahibinin hedefi derbiyi kazanıp lideri geride bırakmaktı. 5’te 5 yaparak sezona mükemmel başlangıç yapan Yenicemahalle ise derbiyi kazanıp hem galibiyet serisini hem de liderliği devam ettirmek istiyordu.

Oynanan maçın neden haftanın derbisini olduğu maça gösterilen ilgi ile belli oldu. Derbiyi sadece iki takım taraftarları değil aynı zamanda diğer kategorilerde mücadele eden takımlardan yöneticiler ve futbolcular da izledi.
Maç öncesi seramonide iki takım futbolcuları birbirlerine başarılar diledi. Takım kaptanları Sezgin Salih (Kırmahalle) ve Mehmet Mustafa (Yenicemahalle) birbirlerine takım flamalarını hediye ettiler.

Maçın ilk önemli atağı Kırmahalle takımından geldi. 15’ci dakika kazanılan serbest vuruşu kaptan Sezgin Salih kullandı. Sezgin’in direk kareye gönderdiği top üst direkten geri döndü. Konuk takımın ilk önemli atağı ise 24’cu dakikada köşe vuruşundan geldi. İsmail Küçük’ün kullandığı köşe vuruşunda ön direğe iyi hareketlenen İbrahim Kara İsmail’in kafa vuruşunda topu kaleci Ahmet Arif Osman güzel bir refleksle dışarı gönderdi. 27’ci dakikada Kırmahalle takımı yeni bir atak geliştirdi. Rakip ceza sahasında topla buluşan genç ve başarılı oyuncu Ahmet Karabacak topu ağlara göndererek Kırmahalle takımını zorlu rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi. 32’ci dakikada Kenan Balcı’nın şutunda ev sahibinin topu ikinci kez direkten döndü. 36’cı dakikada Yenicemahalle takımı bir atak geliştirdi. Kaptan Mehmet Mustafa’nın pasını iyi değerlendiren Aziz Arnavut düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımına 1-1’lik beraberliği getirdi. 40’cı dakikada ev sahibi Feyyaz Adem’le bir fırsat yakaladı ancak pozisyon golle sonuçlanmadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Derbinin ikinci yarısı her yönüyle daha hareketli geçti. İkinci yarıda, iki kırmızı kart iki penaltı iki de gol vardı. İlk önemli pozisyonu Kırmahalle takımı yakaladı. 47’ci dakikada Feyyaz Adem kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen kaleci Ziya Mehmet topun ağlarla buluşmasına izin vermedi. 51’de ise Alaattin Karabacak’ın şutu sonuçsuz kaldı. 52’ci dakikada Mehmet Mustafa’yı düşüren Sinan Küçük hakemden ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla takımı Kırmahalle’yi 10 kişi bıraktı. Taraftarlar hakemin Sinan’a gösterdiği ikinci sarı karta büyük tepki gösterdi. Hakeme yapılan itirazlar nedeniyle maç 3 dakika durdu. Yenicemahalle takımı 55’ci dakikada ceza sahasına girerken rakibi Emre Hasan tarafından düşürülen İsmail Küçük ile penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Aziz Arnavut takımını 1-2 öne geçirdi. 62’ci dakikada Mustafa Hasan yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. 80’ci dakikada Kırmahalle ceza sahasına gelen topu kaleci Ahmet Arif Osman’ın almasını bekleyen kaptan Sezgin Salih, topu Aziz Arnavut’a kaptırdı, ardından formasından arkadan çekerek yere düşürdü. Hakem penaltı verdi ve Sezgin’e sarı kart gösterdi. Ancak kaptanın daha önceden de sarı kartı olması nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın son 10 dakikasını Kırmahalle 9 kişi tamamladı. Penaltıyı kaptan Mehmet Mustafa kullandı. Topu ağlarla buluşturan kaptan takımını 1-3 öne geçirdi. Maçın son dakikasında Kırmahalle Feyyaz Adem’le bir fırsat yakaladı ancak kaleci Ziya pozisyonun golle sonuçlanması izin vermedi. Haftanın derbisini kazanan lider Yenicemahalle nağmağlup olarak zirvedeki yerini korudu.

Maçta hakemin vermiş olduğu bazı kararlara tepki gösteren Kırmahalle takımı taraftarları maç sonunda tepkilerini arttırdı. Özellikle Yenicemahalle takımının kazandığı ikinci penaltı öncesinde yaşanan pozisyonda rakibine yaptığı faul nedeniyle Sinan Küçük’e gösterilen ikinci sarı karta büyük tepki gösterdiler. Maçı hakemine çok kızan ve önceki maçlarda da hakem yanlışlarından canlarının yandığını savunan taraftarlardan bazıları sahaya yabancı maddeler attı, uzun süre hakemlerin soyunma odasına gitmelerine izin vermediler. Bunun üzerine maçın gözlemcileri tarafından sahaya polisler çağırıldı ve hakemler soyunma odasına polisler eşliğinde gitmek zorunda kaldılar. Tüm bu nahoş olaylar yaşanırken, takdire şayan bir hareket de oldu. Bu da Kırmahalle taraftarının Yenicemahalle takımını galibiyetlerinden dolayı centilmence alkışlayarak tebrik etmeleri, Yenicemahalle futbolcularının da buna alkışlarla karşılık vermeleriydi.


KAYNAK : Millet Gazetesi

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.