Salı, Kasım 06, 2012

Akçakoca Stadı'na kazma vuruldu

Akçakoca Şehir Stadın'da uzun zamandır beklenen mutlu gün geldi. Stadın ihalesi daha önce yapılmıştı. Son olarak yüklenici firma Akçakoca’ya gelerek stadın zemini sentetik çim ile kaplama çalışmaları için İl Gençlik Hizmetleri ve spor temsilcileri nezdinde teslim alarak hemen acilen çalışmalara başladı. Stadın çalışmalarına 1-2 gün içerisinde başlanıp 60 süre içerinde bitirilcek.
Dıştan dışa 110X74 metre, oyun alanı ise 64X100 metre olacak. İlk başta stadın tabi çimleri kazınacak, direnaj kanalları açılacak, taş bodur işlemi yapılacak, gerekli silindir aşamasından geçtikten sonra 1-2 nolu kaya kırması 4 ton mucur taş kullanılacak, halı serme işlemi yapılacak, daha sonra kum ve granül dolgusu yapılıp FIFA 2 STAR 6500 M2 Sentetik yapay çim ile kaplanacak ve stad hizmete sokulacak.


"40 günde teslim etmek istiyoruz"
İhaleyi alan HATKO Spor Teknolojileri A.Ş. çok kısa bir sürede tamamladığı bir çok büyük ve değerli referans projeler ile Türkiye’nin önde gelen sentetik çim üreticilerinden biri. Yüklenici firma yetkilisi Turgut Canoğlu yaptığı açıklamada, “İhale sürecinde yaşanan gecikmeler nedeni ile çalışmalarımıza geç başlamak zorunda kaldık. Akçakoca’ya geldiğimizde Akçakocalı hemşehrilerimizin desteğini görünce bizlerin çalışma azmi de artmış oldu. Bizlere yardımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bizler de ihale süreci 60 gün olmasına rağmen bu stadı en geç 40 içerisinde havalarda müsaade ederse bitireceğiz ve teslim edeceğiz, güzel bir tesis olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Şiran: Çalışmalarımızı devam edecek
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran yaptığı konuşmada “Düzce’ye geldiğimde tesis olarak çok fakir olarak gördüm bu beni çok üzmüştü çalışmalarımı çok hızlı bir şekilde yürüterek sonunda Akçakoca’ya güzel bir tesis kazandırmak için çalışmalarımı hızlandırarak sonunda mutlu sona ulaştık.  Bugün Türkiye’nin bu konuda uzmanlaşmış en büyük firması HATKO firması ihaleyi aldı, bizde  yüklenici firmaya stadımızın zeminini sentetik süni ile kaplama çalışmalarını yapmak için teslim ettik. Umarım en kısa sürede çalışmalarını bitirir ve teslim edeceklerdir. Böylece Yığılca’dan sonra Akçakoca Şehir Stadı da sentetik çim sahasına kavuşacaktır. Düzce’ye daha böyle çalışmalarımız olacak. İlimize iyi tesisler kazandırmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz“ diye konuştu.

HABER: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.