Çarşamba, Ekim 31, 2012

Trabzon Araklı futbol turnuvasının ikincisi başladı

İstanbul’da ikinci kez düzenlenen Trabzon Araklı İlçesi köyler arası halı saha futbol turnuvası, Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği'nin katkıları ve Araklı Yeşilce’li Mehmet Öztürk’ün çabaları sonucunda bir araya gelen 10 takımın iştiraki ile 21 Eylül 2012 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin Sultangazi’de bulunan Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde başladı.


Araklılar, köylerinin okulları için mücadele edecekler
Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği'nin düzenlediği köyler arası halı saha futbol turnuvasının ikincisi Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde Turnalı-Taşönü müsabakasıyla başladı.

Bu turnuvayı geleneksel bir hale getirmek için karar alan Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Başkanı Yüksel Özyurt,  geçen yıl yaşanan güzellikleri taçlandırmak için bu yılki turnuva birincisi köyün okulunun eksiklerini giderecekleri müjdesini vermişti.

Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği’nin geçen yıl düzenlediği halı saha futbol turnuvasına ilgi oldukça yoğundu. Birçok Araklılının izlediği müsabakalar çok renkli görüntülere sahne olmuştu. Uzun yıllardır birbirini göremeyen Araklılılar, bu turnuva münasebetiyle görüşmüş, genç nesil birbiriyle tanışıp kaynaşmıştı.

10 Köy takımının mücadele edeceği turnuva Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde Turnalı Köyü ile Taşönü Köyünün oynadığı müsabakayla başladı. Müsabaka öncesi sunum konuşması yapan Turnuva koordinatörü ve Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk, turnuva hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak amaçlarının hemşerilerini bir araya getirmek, genç nesli tanıştırmak olduğundan bahsetti. Turnuvaya hemşerilerinin büyük ilgi gösterdiğini de belirten Öztürk, Turnalı Köyü’nün turnuvaya İzmit’ten katılmasının bu ilginin göstergesi olduğunu söyledi.

10 takım mücadele ediyor
Turnuva’da toplam 10 takım mücadele ediyor. Bu takımlar; Kayacık, Kizirnos, Merkezköy, Özgen, Sularbaşı, Taşönü, Turnalı (İzmit’den katılıyorlar), Yeşilce (1), Yeşilceve Yeşilköy’dür.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı
Renkli ve çekişmeli geçeceği henüz ilk haftasından belli olan turnuva, İstiklal Marşının okunmasının ardından, vatanı beklerken şehitlik mertebesine ulaşan Mehmetçiklere dua ve saygı duruşu ile başladı.

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci ve Sultangazi Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu yaptıkları açılış konuşmalarında, sporun önemine vurgu yaparak bu tür turnuvaların dostluk ve kardeşliği pekiştirdiğini, uzun süre birbirini göremeyen hemşerilerin buluşup hasret giderebildiği bir etkinlik olduğunu söylediler. Birinci ve Dayıoğlu, turnuvanın hayırlara vesile olmasını dileyerek başlangıç vuruşunu yaptılar.


HABER: BURAK KURTULUŞ

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...