Çarşamba, Ekim 31, 2012

‘Spor’un Rengi’ fotoğraf karelerine yansıyor



Sporun farklı renkleri ve biçimleri ile nice ayrıntı ve güzelliği gün yüzüne çıkarmak için “İstanbul’da Sporun Renkleri” fotoğraf karelerine yansıyacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İFSAK işbirliğiyle “İstanbul’da Sporun Renkleri” fotoğraf yarışması düzenleniyor. 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışması ile sporun farklı renkleri ve biçimleri ile nice ayrıntı ve güzelliği gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Yarışma, ülkemizde geçmişi çok uzun bir döneme uzanan spor tarihine, kültürel ve entelektüel bir sermaye kazandırılması hedefini de taşıyor. Fotoğraf sanatının belgesellik gücünü kullanarak bu topraklarda varlık göstermiş spor birikimini hak ettiği özenle korumaya, yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya katkı sağlayacak yarışma, spora ait görsel bellek oluşturmaya da katkı sağlayacak.

“İstanbul’da Sporun Renkleri” konulu fotoğraf yarışmasında, Olimpik değerlerin (başarma azmi, fair play, toplumsal duyarlılık, düzenli egzersiz) yanı sıra centilmenlik, dostluk, takım ruhu, coşku, kazanma azmi gibi konuların yarattığı duyguları içeren kadrajlar yarışma konusu içerisinde yer alacak.

Her türlü spor müsabakasının ve bu müsabakalar sırasındaki sahanın ve izleyicilerin spor ruhunu yaşatan anlarından kesitler ile İstanbulluların günlük hayatlarında spora ilişkin gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri betimleyen fotoğraflar da yarışma konusuna dâhil olabilecek.

Renkli fotoğraflar kabul ediliyor
Sadece renkli fotoğrafların kabul edileceği yarışmaya fotoğrafçılar en fazla 4 eser ile katılabilecek. Yarışmada dereceye giren ve beğeni kazanan eserler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kitap, broşür, web sayfası ve diğer tüm basılı yayınlarında yer alma şansı bulacak.

Dünyaya bir objektifin gözünden bakarak hayatın önemli anlarını ölümsüzleştiren, bir kareye sayısız anlam sığdıran fotoğraf sanatı ile ilgilenen amatör veya profesyonel tüm katılımcılar 19 Kasım 2012 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.

Yarışma şartnamesi ve başvuruya ilişkin detaylı bilgiler için TIKLAYIN

Yarışmada dereceye girenlere toplamda 10 bin TL ödül verilecek. Yarışma birincisi 3 bin; ikincisi 2 bin, üçüncüsü ise bin liralık ödülün sahibi olacak.

Yerel Futbol Sitesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

evet bu ödüller brüt % 45 vergi kesilirse geriye ne kalır. Her şeyde olduğu gibi bundada hile var. ben linke baktım orada belirtilmiş lütfen sizde belirtin sonra bu yalnışa ortak olursunuz.

Adsız dedi ki...

yerel futbolun haberlerindeki erdem fotoları fazlasıyla iyi. yarışmaya katılırsa derece yapar diye düşünüyorum...

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.