Pazartesi, Eylül 24, 2012

Şimşekspor 'Yol'da kaldı

KAYSERİ YOLSPOR: 2 KOCASİNAN ŞİMŞEKSPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'ta iki Kayseri temsilcisini karşı karşıya getiren maçta Kayseri Yolspor, Kocasinan Şimşekspor'u 2-0 mağlup etti.
Kayseri Yolspor, Bölgesel Amatör Lig'in ilk kez düzenlendiği 2010-2011 sezonunda 5. Grup'u hiç de fena olmayan bir performansla 5. bitirmesine rağmen yerel baraj maçında Talasgücü Belediyespor'a penaltılarla elenip Kayseri Süper Amatör Lig'in yolunu tutmuştu. 2011-2012 sezonunda Talasgücü Belediyespor'un BAL'dan düşmesinin kesinleşmesiyle Kayseri SAL'ı açık ara şampiyon tamamlayarak yeniden BAL'a dönüş yaptı Turuncu-Siyahlılar.

Ağırnas'tan Kocasinan'a...
Ağırnas Şimşekspor'a ise tam anlamıyla piyango vurdu. SAL'ı 2. tamamlayan Şimşekler, yeni sezonun hazırlıklarını yine SAL için yaparken Kayseri Şekerspor'un terfi play-offları sonucu 3. Lig'e katılma hakkı elde etmesiyle kendini bir anda BAL'da buldu. Bir ara Ağırnas Şimşekspor'un BAL'a katılmayacağı, hatta kulübün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konuşulsa da Kayseri amatörünün efsane isimlerinden olan kulübün teknik direktörü Fehmi Kuş'un girişimleriyle Kocasinan Belediyesi'nden gerekli katkı sağlandı ve yapılan bu jeste kulübün ismi Kocasinan Şimşekspor olarak değiştirilerek yanıt verildi. Ancak bütün bu karmaşa içinde kulüp yeni sezona yeterince hazırlanamadı ve geçen sezonki biri BAL'dan biri de Kayseri 1. Amatör'den olmak üzere yalnızca iki takviyeyle, ağırlığını gençlerin oluşturduğu bir kadroyla giriş yaptı.


İlk yarıda epey 'Yol' aldılar
Vali Nihat Canpolat Stadı'nda 500 - 600 kadar seyircinin izlediği karşılaşmaya daha hızlı başlayan taraf, Kocasinan Şimşekspor'du. Özellikle ilk 10 dakika rakibi üzerinde kurmaya başarsa da etkili akınlarla gole poziyonu bulamadı Şimşekler. Yolpor'sa 10. dakikadan itibaren oyunun hakimiyetini yavaş yavaş eline geçirmeye başladı, üstünlük sayısını bulmak içinse çok fazla beklemesine gerek kalmadı. 15. dakikada güzel bir pas trafiğiyle gelişen akında orta saha oyuncusu Mahmut Karakaya eski takımının filelerini havalandırdı ve Kayseri Yolspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da üstünlüğünü sürdüren Yolspor, özellikle sağ kanattan yaptığı ardı ardına akınlarla Kocasinan Şimşekspor savunmasının sol kanadını adeta felç etti. Ancak "Geliyorum" diyen ikinci golün sağ kanattan değil de sol taraftan kullanılan duran top organizasyonu sonucunda  gelişmesi sürpriz olarak kabul edilebilir. 32. dakikada Yolspor'un kullandığı kornerde Şimşekspor'un takım kaptanı, sezon başında Uşak Belediyespor'dan transfer edilen tecrübeli kaleci Bülent Aygün'ün hatalı çıkışını affetmeyen sağ bek Erkan Özkardaş güzel bir kafa vuruşuyla takımını 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Kocasinan Şimşekspor Harun Çetin ve 1996 doğumlu ofansif orta saha oyuncusu Ahmet Akarsu ile zaman zaman Kayseri Yolspor kalesini yoklasa da aradığı golü bir türlü bulamadı.


Yolspor'un istediği oldu
İkinci yarı da genel olarak, rakibine göre çok daha tecrübeli oyunculardan kurulu olan Kayseri Yolspor'un istediği tempoda oynandı, Kocasinan Şimşekspor'sa belirli dakikalarda etkili pozisyonlar bulsa da gol yollarındaki beceri eksikliği takımın sahadan gol bulamadan ayrılmasına neden oldu. Özellikle 63. ve 70. dakikalarda Kocasinan Şimşeksporlu forvetlerin 5 metreden topu boş kale yerine üstten auta göndermeleri taraftarlarının saç baş yolmalarına neden oldu. Zaten oyunun hakimiyetini rakiplerine teslim ettikleri karşılaşmada saman alevi gibi gelişen ataklarını golle süsleyememeleri sahadan 3 puan bırakarak ayrılmalarına neden oldu.


Şimşekspor'a transfer gerek
Kağıt üstünde bakıldığında 5. Grup'un en zayıf takımlarından biri olarak görünüyordu Kocasinan Şimşekspor, yeşil çimlerin üstünde bakıldığında da durumun çok farklı olmadığı intibaını oluşturdu bende. Özellikle savunmaya kaliteli bir stoper, sol bek ve forvete de garantili bir golcünün acilen takviye edilmemesi durumunda BAL'ın yeni temsilcisini hiç de iyi günler beklemediğinin ipuçlarını verdi bu maç. Kayseri Yolspor'u ise bu galibiyet yanıltmamalı; rakiplerine göre daha üstün görünseler de, henüz BAL standardında bir oyun ortaya koymaktan uzak, orta sıraları hedefler bir görüntüleri var.


Notlar
* Hakemlik kariyerinde ikinci kez bir BAL maçında orta hakem olarak görev yapan Konya Bölgesi hakemi Dr. Raşit Yorgancılar, gerek oyuncularla iletişimi, gerek kriter anlarda verdiği doğru kararlar, gerekse de yerine kullandığı kartlarla iyi bir sınav verdi.
* Hemen arkamda oturan ve sürekli notlar kişi, önümüzdeki hafta Kocasinan Şimşekspor'la karşılaşacak olan Karaman Belediyespor'un teknik heyetindendi. Rakiplerinin oyununu karşısındaki memnuniyeti, hem yüzünden hem de arada yaptığı konuşmalardan anlaşılabiliyordu.
* İki Kayseri ekibini karşı karşıya getiren maçta Kocasinan Şimşekspor taraftarlarının az farkla da olsa daha kalabalık olduğu gözlemlenebiliyordu. Her iki kulübün taraftarları karşılaşmayı iç içe oturarak izledi. İkisi de an itibariyle il merkezinin kulübü olsa da Şimşekspor'un Ağırnas kasabasına dayanan kökleri nedeniyle daha yaygın ve daha tutkulu bir seyirci kitlesine sahip olduğunu söylemek mümkün. 

HABER-FOTOĞRAF: SERKAN ÖZTÜRK
altligler.blogspot.com

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...