Çarşamba, Eylül 26, 2012

Merve Su: Ya Bayan futbolunun elinden tutarlar ya da bayan futbolu kaderine mahkum olur!

TFF Spor Toto 3. Lig 2.grupta yer alan Kocaeli temsilcisi Derince Belediyespor’un Bayan takımı, geçtiğimiz sezon 2. Ligden yenilgisiz olarak 1.Lige terfi etti. Bayan milli takımlarına her yaş grubunda sporcu gönderen ve Bayan futbolunda adından sıkça söz ettirmeye başlayan sarı-lacivertli renklere sahip Derince Belediyespor’un başarılı Antrenörü Merve Su ile bir röportaj yaptık, Bayan Antrenör hem Derince Belediyespor’un hedeflerini anlattı, hem de Bayan futbolu ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.


Merve Su kimdir?
Merve Su 1987 Adana Ceyhan doğumlu. İlk, orta ve lise hayatında farklı branşlarda sporun her zaman içinde var olan bir isim. Kocaeli Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünü mezunu ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket Ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor.

Gölcükspor’dan, Derince Belediyespor’a…
Spor hayatımda her zaman büyük bir yer kapladı ve benim için bir yaşam şekliydi. Sporculuk hayatım bittikten sonra 2010-2011 sezonunda Gölcükspor Bayan Futbol Takımında kondisyonerlik yapmaya başladım. 2011-2012 sezonunda kulübümüzün içinde bulunduğu maddi çıkmazdan dolayı kapatma kararı alındı. Bu dönemde takımımızın dağılmaması için hem takımın Antrenörü Hasan Alemdaroğlu hem ben birçok yerden takımımıza destek aradık. Birçok çalışma ve araştırmadan sonra Derince Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Dr. Aziz Alemdar kızlarımıza sahip çıktı. Çünkü sahipsiz kalan kızlarımızın Türkiye ve Dünya’da elde ettikleri başarıya Sayın Belediye Başkanımız kayıtsız kalmamıştı. Zaten en büyük şansımız Belediye Başkanımız Sayın Dr. Aziz Alemdar’ın her yaşta ve branşta spora sonsuz destek vermesiydi. Aldığımız bu büyük destekle Derince Belediyespor ailesiyle yeniden yapılandık ve 2.Ligden yenilgisiz olarak 1.Lige yükseldik. Bu sene Kadınlar 1.Liginde şampiyonluk için çalışacağız.

Amacımız, başarılı gençleri bayan futbol camiasına kazandırmak
Kulübümüzde tek hedefimiz şampiyon olmak değil asıl amacımız birlik ve dayanışma duygusu yüksek, başarılı gençleri bayan futbol camiasına ve bayan milli takımına kazandırmaktır. Bu amaçla geçtiğimiz sene içinde yaptığımız alt yapı çalışmalarımızda kulübümüze 7-14 yaş arasında 45 sporcu kazandırdık. Yetiştirdiğimiz bu sporcuları milli takıma gönderme gururunu yaşadık.

Büyük takımların Bayan Liglerine katılması gerekir
Kadın futbolu gereken ilgi ve desteği bulursa eğer Türkiye’de ki liglerin değeri artacak ve bu sayede milli takımız dünya da adından söz edilir takım haline gelecektir. Büyük takımlarımızın işin içine girip takım kurmaları bayan liglerini canlandıracak rekabet ortamı yaratacaktır. Bu durum gelişmeye ve dış dünyada gelişen futbolun içine girmemizi sağlayacaktır. Aslında kural açık özveri, fedakârlık, rekabet ve başarı bu ortamı yaratmak biz futbol severlere ve büyük futbol adamlarımıza bağlı… Ya bayan futbolunun elinden tutarlar ya da kaderine mahkum ederler…

Bayan futbolunda büyük yenilgilerle elde edilen büyük deneyimler yok sayılıp skor odaklı mantık sürdüğü sürece gelişme ve ilerlemenin olamayacağını bu karşılaşma sonucunda öğrendik.


RÖPORTAJ: BURAK KURTULUŞ

1 yorum:

SABRİ ERSOY dedi ki...

tebrikler emegi geçen herkese ve özellikle belediye başkanına ist sabri ersoy+++ilgililer uyumayın nerde bayan futbolu nerde destek

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.