Pazar, Eylül 30, 2012

Edirnespor Gençlik Muhammet'le güldü

EDİRNESPOR GENÇLİK: 1 TUZLASPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig'de Edirnespor Gençlik Kulübü, 2012-2013 sezonunun ilk maçında Tuzlaspor'u konuk etti. Sahaya sekiz eksikle çıkan Turuncu-Mavililer, Muhammet'in ikinci yarıdaki jeneriklik golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Maçı CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Başkan Hakan Sedefçi, kulüp yöneticileri ve yaklaşık 3000 taraftar izledi.


Edirnespor GK 9'da gole yaklaştı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Emrah yerden sert vurdu top kalecide kaldı. 8. dakikada rakibiyle girdiği mücadele sakatlanan Tuzlasporlu Savaş’ın yerine oyuna giren Cihan Erdil sağ kanattan topu sürdü, ceza yayına paralel nefis ortaladı. Ramazan topun gelişine vurdu ama top auta çıktı. İlk yarı golsüz sona erdi.

Muhammet'ten süper gol
İkinci yarıda herkes Edirnespor’dan ataklar beklerken, 70'e kadar ev sahibi ekip adeta sahada yoktu. Konuk ekibin sağlı sollu ataklarla gol araması dikkat çekti. 46'da Tuzlasporlu Ramazan soldan altı pasın içine ortaladı, Yakup kötü vurup topu auta atarak takımını mutlak golden etti. 53'te yine Yakup, Edirnespor Gençlik kalecisi İlke ile karşı karşıya kaldı; çok sert vurduğu top üstten auta çıktı.
70'de Edirnesporlu Ulaş rakip ceza yayı sağ çaprazından yerden sert vurdu top direğin dibinden auta çıktı. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde aşırı sıcağa rağmen 25 Kasım Stadı'nı dolduran yaklaşık 3000 kişiyi sevinç yumağına dönüştüren maçın tek golü geldi. Bu dakikada sahanın yıldızı Muhammet arkadaşı Ulaş’tan aldığı pasla ceza yayına doğru ilerledi harika vurdu, 90’a giden meşin yuvarlağı  Tuzlaspor kalecisi Ertuğrul sadece seyretti: 1-0. 
Bu dakikadan sonra her iki takımında gol çabaları sonuç vermedi ve Edirnespor GK maçı 1-0 kazanarak sezona 3 puanla giriş yapmayı başardı. 


Sedefçi: Savaşarak kazandık
Maçın hemen ardından basın toplantısı yapan Edirnespor Gençlik Kulüp Başkanı Hakan Sedefçi, maçın zor bir maç olduğunu, 8 eksikleri olmasına rağmen kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

Sedefçi, “Biz bu sene savaşacak bir takım, mücadele edecek bir takım, komutandan çok askeri olan bir takım yaratmaya çalışacağız. Mutluyuz çünkü eksiklere rağmen maç kazandık. Bizim için çok önemli bir sonuç. İnşallah bundan sonra daha hayırlısı olur. Kimse erken bir beklentiye girmesin. Lig 26 haftalık çok uzun bir maraton. Yaklaşık 2500 kişi maça gelmiş. Bu yıllardır özlenen bir tablo bu. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey daha iyi olacak. Geçen sene şanssız başlamıştık. Bu sene bu şanssızlığımız kırdık. Hakem konusunda şunu söyleyebilirim, çok iyi bir maç yönetti. Kimsenin tek kelime edemeyeceği bir maç yönetti. İnsanın başına daha önce her türlü olay gelince, her şeyden korkar hale geliyor. Bu yüzden endişemiz vardı. Maçın hakemi için hiç kimsenin olumsuz  bir şey söyleyeceğini sanmıyorum” dedi. 


Stat: 25 Kasım
Hakemler: Selçuk Öklü *** Hakan Şevli *** Mustafa Kınık ***
Edirnespor GK : İlke *** Emrah *** Eyüp *** Serdar *** Abdullah *** İlkay *** Yusuf *** Ulaş *** ( 83 Umut **) Muhammed Gültaşlar ***** Mehmet *** (84 Ramazan *) İsmail ***
Tuzlaspor : Ertuğrul ** Mehmet ***Cihan *** Ulaş *** 20 Murat ** Bahadır ***Savaş * ( 8 Cihan Erdil **) Serdar ** Yakup *** Reha * ( 76 Yalçın *) Ramazan *** ( 81 Ali *)
Gol: Muhammet (73)

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN TOKYAY

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...