Pazartesi, Temmuz 30, 2012

Köşe: İstanbul Süper Amatör Lige bakış...

Hiçbir zaman çok biliyorum diye bir iddiam olmadı. Konu futbola geldiğinde ise ukalalık yapma hakkımı kullanıyor ve sizlerle bilgi birikimlerimi paylaşmak istiyorum. İnşallah bundan sonra da sizlerle bu bilgilerimi paylaşacağım. Yerel Futbol ailesi büyük bir ailedir. Bende bu ailenin bir bireyiyim. Böyle büyük bir aileye katılmak ise ayrı bir olaydır. Yıllardır İstanbul futbolunu buradan takip etmekteyim. Naçizane bilgilerimi sizlerle bu satırlardan paylaşmak isterim. Bu isteğimi paylaştığım arkadaşlarımın verdiği destekle ilk yazımı kaleme aldım. Bana tahammül edebildiğiniz sürece yazmaya devam edeceğim. İlerleyen yazılarımda daha detaylı bilgilerde bulaşmak üzere, tüm takımlarımıza yeni sezonda hedefleri doğrultusunda gitmelerini diler ve başarılarının daim olmasını isterim.

Leventspor: İyi bir kadro oluşturdular. Kesinlikle bu sezon gruptan çıkmasını beklediğim en iyi takımlardan biridir. Aldığım duyumlara göre yönetim bu sezon BAL’a çıkmayı kafasına takmış. Bana göre Levenspor bu sezonun en favori takımıdır. Bu lige mücadele eden bir takımım olsa asla aynı grupta olmayı istemem.

Ömerliköyspor: Son olarak Silivrispor ile oynadığı hazırlık maçını takip ettim. Bana göre iyi ve diri bir takım görüntüsü verdi. Dikkat çok can yakabilir! Özellikle kanatları çok iyi Silivrispor karşısında oldukça etkili oldular.

Halide Edip Adıvar: Her sene hedefi olan flaş bir takımdır. Bu sezon akıllara zarar bir kadro oluşturdular. Geçtiğimiz sezon Silivrispor’da oynayan başarılı defans oyuncusu Kıvanç ile anlaştılar. Bunun dışında çok iyi transferleri var. Kaleciler Noble, Tuncay, Mehmet Yılmaz (sezonun en büyük transferdir) Ahmet Çötoğlu, Alper Okutan gibi… Kesinlikle gruptan çıkabilecek bir takım oldular ve bana göre ilk adaylardandır.

Alibeyköyspor: Son anda Mesut Tonta ile anlaşamadılar ve tecrübeli Yaşar İçli ile anlaştılar. Yıllarca Profesyonelliği yaşamış köklü bir Kulüp. Çok önemli oyuncularına bazı talipler olmasına rağmen bırakmadılar ve bu şu anlama geliyor, ‘Alibeyköyspor BAL’a kafayı taktı’… Turuncu mavililer bu yıl kesinlikle bir üst lige çıkacaklardır.

Yıldırım Bosna: Geçen sezonun iyi takımlarından birisidir. Bu takımda profesyonel liglere yabancı olmayan tecrübeli bir kulüptür. Bu sene kesinlikle hedeflerinin BAL olacağına inanıyorum. Son günlerde transferde önemli hamleler yapmaya başladılar.

Arnavutköy Belediyespor: Geçen sene kıl payı kaçırdıkları BAL’ı bu sezon zorlayacaklardır. Özellikle Hadımköyspor’un liglerden çekilmesinin ardından bölgenin futbolcu kaynaklarını iyi kullanıyorlar. Yeni sezonda iyi bir takım kurmanın peşindeler. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, 2. Amatör Ligden hiç ara vermeden Süper Amatör Lige yükseldiler, istikrar abidesi gibiler, Kulüp kurulduğunda takımın başında olan Adnan Keskin öyle anlaşılıyor ki, Arnavutköy Belediyespor Profesyonel olunca da bu takımın başında olacak! Sezonun en iddialı takımlarından birisidir.

Fenerköyspor: Şimdilik kapalı bir kutu. Her sene kurduğu takımlarla birçok kulübün canını yakmıştır. Bu sezonda da yeni hocası ile çok canlar yakacaktır. Dikkatle takip edilmesi gereken takımların başındadır.

Anadolu Hisarı: Kulüp binalarının yıkılmasından dolayı geçen sezon bocalama dönemi geçirdiler ki bunun sebebi gelen maddi kaynaklardandır. Bu sezon genç bir kadro ile orta sıralarda mücadele edeceklerdir.

Küçükköyspor: Küçükköy takımı profesyonel geçmişi olan bir kulüptür. Takım iyi de oynasa kötüde oynasa mutlak bir destekçisi var. Bu destek bazen aşırıya kaçsa da oyuncuya güven veriyor. Lakin bazen aşırıya kaçan güç sahalarının kapanmasına neden olabiliyor. Bundan dolayı da olumsuz etkilenme söz konusudur. Var olan gücün kontrolü sağlandığında kaçınılmaz başarı da beraberinde gelecektir. Cumartesi günü oynadıkları Batı Trakya maçını takip eden arkadaşlarımız çok iyi şeyler anlattılar. Ayrıca yeşil-siyahlı Yönetim bu sene çok daha fazla önem veriyor. Yılların Kurt Hocası Ferit Büyükturgay bu takımı şampiyon yapar.

Gazi Mahallesi: Geçen sene sürpriz bir şekilde Play-Off’a kaldılar. Hedeflerinin bu sene bir üst lig olacağına inanıyorum. İyi bir takımları var birkaç nokta transferle yenilmez olurlar. Kendi saha avantajlarını iyi kullanan bir takımdır. Ancak kadrosu geçen seneye göre biraz zayıflamış gibi duruyor. Ancak o bölgeyi çok iyi bilen bir arkadaşımız, ‘Genç takım da sahaya çıksa Gazi’den korkulur’ diyorsa iş bitmiştir… Teknik Direktör Mustafa Ocak için de yine arkadaşlarımız çok güzel şeyler anlattılar. Gazi Mahallesi bilhassa kendi sahasın yenilmez bir takım olacaktır.



Batı Trakya Türkleri: Hocamın takımıdır. Kamuran Hocam her sene gittiği takımda başarılar yaşamıştır. Batı Trakya’nın da yapı olarak gençlere önem vermesinden dolayı iyi bir uyum içinde çalışıp başarılı olacaklardır. Şuan İstanbul piyasasında ve profesyonel liglerde hocamın yetiştirdiği birçok iyi oyuncu vardır. Bu bile büyük bir başarıdır. Küçükköyspor maçını izleyen sitemizin mensubu, ‘çok genç bir takım, Kamuran Hoca çok koşan, inatçı bir takım yapmış, özellikle bıdık Mustafa yıllardır Kamuran Hoca ile çalışmanın sayesinde kendisini çok geliştirmiş, bunun yanında çok kaliteli oyuncu kadroları var’ dediğine göre Batı Trakya Türkleri iyi bir grupta çok can yakar…

Bağlarbaşıspor: Her sene bir ligi hedefler fakat bu hedefine kurduğu mütevazı bir kadro ile ulaşmaya çalışan bir kulüptür. Bu sezon da hedefleri bir üst ligdir. Kendi bölgesinde yetişen oyuncuları değerlendirerek İstanbul futbol piyasasına önemli artıları vardır.


Çakmakspor: Altyapısı güçlü bir kulüptür. Altyapı kaynaklarını en iyi kullanan ve yaptıkları nokta transferlerle bu sezon isminden çok söz ettirecektir. Bölge olarak Ümraniye’dedir. Burada Ümraniye Kulübünden destek gördüklerinde bu takımı kimse tutamaz.


Çengelköyspor: "Bu sezon hedefinin olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene İbrahim hoca yaptığı fedakârlıklarla bu takıma çok şey kattı. Bu sezon İbrahim hocanın anlaşmamasından dolayı da hedefinin olabileceğini düşünmüyordum" diye başlayacaktım lakin, sitemizin bir mensubu Çengelköyspor hakkında ilginç bilgiler verdi. Bunlardan ilki, takımın Hocasının çok genç yaşında önemli deneyim sahibi olması, 3 sezon önce Yoncaspor'u şampiyon yapması vesaire... Çengelköysporun Başkanının değişmesi ve çok fedakar bir Başkana sahip olan yeşil-beyazlıların önemli transferler yaptıkları. Arkadaşımız geçtiğimiz günlerde Bülent Hoca ile görüştüğünü ve il dışı da dahi olmak üzere 6 önemli transfer yapıldığını’ söyledi. Bu bilgiler ışığında Çengelköyspor için fikrim değişti.


Paşabahçespor: Bu sezon en bomba takımlarındandır. Yine Levent takımı gibi, Halide gibi iyi transferleri vardır. Yine bir takımım olsa bunlarla mücadele etmesini istemezdim. Bu sene dikkatle takip edilmesi gereken bir takımdır.


Selimiyespor: Altyapısını en çok beğendiğim takımlardan biridir. Altyapı desteği ile hedefe oynayan bir takımdır. Bu senede Selimiye’nin hedefe gideceğinden şüphem yok. Her sene en çok güvendiğim kulüplerin başında gelir.

Bakırköyspor: Yıllarca profesyonel liglerde görmeye alıştığımız bir takımın buralarda mücadele etmesini hazmedemiyorum. Her sene kurdukları kadro bir önceki sezonu aratır oldu. Bu sezonda da birçok isme imza attırdılar, iyi bir sezon geçireceklerini düşünüyorum.



Beşyüzevlerspor: Bu sezon BAL’a geri döneceklerini düşünüyorum. Aldığım bilgiler çok iyi. Yeni sezona çok iddialı hazırlanıyorlar. Tuhaf bir şekilde düştükleri Lige geri dönebilirler.


Albayrakspor: Her sezon sessiz, sedasız takımını kuran Gaziosmanpaşa temsilcisi için bizim siteden iyi duyumlar geldi. ‘Naki Yıldız bu sene hedefini yüksek tutuyor. Engin, Muzaffer, İsmail, Adem Ören gibi üst düzey oyunculara sahip olan takım, bazı çok önemli transferlere imza attırdılar’ diyen arkadaşımız, ‘Albayrakspor’u sezon sonu çok iyi yerlerde görürüz’ demeyi de ihmal etmiyor…


Yenibosna: Adnan Toros geleneği sürüyor. Tecrübeli Hoca nerde ne kadar iyi oyuncu varsa topladı. Uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyorlar. Yakında Kartepe kampına gidecekler, takımı takip eden bir arkadaşımız ‘her mevki için en az 2 iyi oyuncuları var, Cuma günü ilk hazırlık maçında biz de ilk defa izleyeceğiz’ dedi.


Kağıthanespor: Yeni sezona Teknik Direktör Abdurrahman Güneş yönetiminde hazırlanan yeşil-sarılılar, yeni Başkanlarının önemli çabalarıyla kalburüstü bir takım kurdu. Oldukça iddialılar.


İncirtepespor: Esenyurt temsilcisi İncirtepespor’da yeni sezonda çok iddialı bir kadro kurdu. Genç ve çok başarılı bir Başkanları, yine genç ve kaliteli Yöneticileri ile genç bir Hocaları ve iyi bir kadroları var. İstedikleri gibi başlarlarsa hedefini bulurlar.

 
Feriköyspor: Yeni sezonda genç yaşında kendisini ispatlamış olan Teknik Direktör Ergun Gelen ile hazırlanan Feriköyspor için sitemizden bir arkadaşımız çok özel bilgiler verdi, arkadaşımız Feriköyspor için tek bir cümle ediyor ve ‘ayak oyunları ile Lig düşürülen Feriköyspor kurduğu çok iddialı kadro ile bu Ligde misafir olur, Ergun Gelen’li Feriköyspor izlenir’ diyor.


YAZI: HÜSEYİN YAŞAR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.