Pazar, Temmuz 29, 2012

İstanbul Üniversiteli sporcular Londra Olimpiyatları’nda

2012 Londra Olimpiyatları’na katılan Türkiye kafilesinde, İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kadın Basketbol Takımı’nın oyuncuları Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe’de yer alıyor. Türkiye milli olimpiyat kafilesine İstanbul Üniversitesi’nden sporcuların yanı sıra eğitmenler ve danışmanlar da katılıyor.


Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen Olimpiyat Oyunları’nın 30.’su başladı. Londra’da yapılan Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’den katılan 114 sporcu arasında İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kadın Basketbol Takımı’nın oyuncuları Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe de yer alıyor. Palazoğlu ve Kartaltepe, 2012-2013 Türkiye Kadın Basketbol Ligi’nde İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kadın Basketbol Takımı’nda oynayacak.



İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan, spor psikolojisi alanında tüm dallarda tüm olimpiyat kafilesine danışmanlık yapacak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Metin, A Milli Kadın Basketbol Takımımızın doktoru olarak görev yapacak. İstanbul Üniversitesi BESYO öğretim üyesi Dr. Nurettin Konar da Londra 2012 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak sporculara destek verecek.


Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, aralarında basketbol ve voleybolun da olduğu 16 farklı dalda mücadele ediyor. Türkiye, takım sporlarında 52 yıl aradan sonra ilk kez Londra’da temsil ediliyor. Londra olimpiyatlarının önemli özelliklerinden birisi de kadın sporcularımızın sayısının erkekleri geride bırakması oldu. Bu yıl olimpiyatlara katılan 114 sporcunun 66’sı kadın, 48’i ise erkek sporculardan oluşuyor.



Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...