Cumartesi, Haziran 30, 2012

Hasan Yavuz Çoban yuvaya döndü

İstanbul 1. Amatör Lig Kulüplerinden Yıldıztayaspor, eski takım kaptanı ve Teknik Direktörü Hasan Yavuz Çoban’ı bu sezon yeniden A takımının başına getirdi. Başarılı Teknik Adam son olarak 2. Amatör Lig ekiplerinden Arnavutköy Yeniköyspor’u şampiyon yaparak 1. Amatör Lige çıkartmıştı.


Hasan Yavuz Çoban kimdir?
1 Mayıs 1967 Alibeyköy doğumlu Teknik Adam, futbola 1977 yılında Alibeyköyspor’da başladı. Turuncu-mavililerde A takıma yükselen Hasan Yavuz Çoban, daha sonra Küçükköyspor’da görev yaptı. Yeşil-siyahlılarda futbolcu olarak görev yaptığı sırada Küçükköyspor’un 3. Lige çıkmasının ardından, Gaziosmanpaşa, Beylerbeyi ve THY’de forma giydi. Daha sonra Yıldıztayaspor’da Amatöre dönen başarılı Teknik adam, 7 yıl formasını giydiği ve takım kaptanlığını yaptığı kırmızı-beyazlılarda, Antrenörlük diploması almasının ardından Teknik Direktör olarak da görev yaptı. Ceylanspor’u 2 defa şampiyon yaparak 1. Amatör Lige çıkartan Çoban, BHP Taşköprüspor’da da görev yaptıktan sonra bu sezonun ikinci devresinde görev başladığı Arnavutköy Yeniköyspor’da müthiş bir sezon yaşarak, 16 maçta 15 galibiyet 1’de mağlubiyet (lisansların unutulduğu meşhur B. Çavuşlu maçı) alarak B. Kılıçlı’nın 8 puan önünde şampiyonluğa ulaşmışlardı.

 
 Arnavutköy Yeniköy kalbimizde ayrı bir yerde
Yerel Futbol Sitesine bir açıklama yapan Hasan Yavuz Çoban, GOP Yeniköyspor’da mükemmel bir ortam vardı. Başkanımız Gökmen Altınbaş’a ve diğer Yöneticilerimize, Kulüp görevlilerine, futbolcu kardeşlerime, taraftarlarımıza ve Yeniköy halkına bizlere verdiği sonsuz destekten dolayı teşekkür ederim. Arnavutköy Yeniköy kalbimizde ayrı bir yerdedir” dedi.

 
Eski taraftarı yanımızda istiyoruz!
Hasan Yavuz Çoban açıklamasının devamında, “Yıldıztabyaspor benim evim. Yıllar sonra Kulübüme geri döndüm.  Yıldıztabyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Coşkun’un bu transferde katkısı çok büyüktür. Yavuz Bey’in bizleri araması ve “burası senin yuvan, geri dön” demesi de bizi etkiledi. Kalplerimiz bir, Allah nasip ederse Yıldıztabyaspor’u Süper Amatör Lige çıkartmak istiyoruz.  Yıldıztabyaspor çok büyük bir camia. Geçtiğimiz sezon bir-iki iç saha maçlarına gitmiştim, ancak eski taraftarımızı maçlarda göremiyoruz. Taraftarımızdan bizlere güvenmelerini istiyorum. Şampiyonluğun ancak onların destekleriyle olacağını söylemek istiyorum. Onların istediği gibi sahada mücadele eden ve yüreğini ortaya koyan bir takım izlettirmek amacındayız. Şunu da unutmasınlar,  taraftar desteği olmazsa hiçbir şey olmaz.” dedi.

 
HABER-FOTOĞRAF: OGÜN KOCA

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.