Salı, Haziran 26, 2012

Futbolcuları üzecek haber, Kontenjanlar değişmeyecek!




Yeni sezon öncesi merakla beklenen yaş kontenjanı konusunda Amatör Kurul'un TASKK'a, kontenjan yaşının ve sayısının değişmemesi hakkında bir öneri sunacağı öğrenildi. Bu öneri ile birlikte geçen sezon ki uygulamanın yeni sezonda da geçerli olması bekleniyor. Taslak halinde sunulan yeni kitapçıkta transfer bedellerinde herhangi bir artış olmayacağı ve 9 yaşındaki sporculara da resmi lisans çıkartılacağı; ayrıca alt yapı liglerinde 5 oyuncu değiştirme zorunluluğu gelmesinin de yeni düzenlemeler arasında olduğu da gelen haberler arasında. 


27+4’e devam...
Amatör Kurul tarafından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (TASKK) sunulacak olan taslakta, Amatör Liglerde yaş sınırının geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine 27+4 olacağı öğrenildi. 2012-2013 sezonu için 1984 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu Statüsünde olacaklar. Büyükler kategorisi Yerel Ligi olan Süper Amatör ve 1. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de 1985 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. Bu kategorilerdeki takımlar 1984 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilecekler. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 4 (dört) amatör futbolcu yer alabilecek. Buna göre Müsabaka isim listesinde oynasın veya oynamasın en fazla 4 yaşı büyük futbolcu bulunabilecek. Yaşı büyük futbolcu 4’den fazla yazılırsa takım hükmen mağlup ilan edilecekler. Alınması muhtemel bu karar, kontenjan sayısının değişmesini bekleyen birçok futbolcuyu üzecek gibi duruyor.

Transfer, 2 Temmuz’da başlıyor
Amatör Kurul tarafından, Amatör Liglerde ilk transfer döneminin 2 Temmuz’da başlayacağı ve 15 Eylül’de sona ermesi planlanıyor.

Alt yapılarda sınırsız değişiklik!
Amatör Kurul tarafından, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na sunulacak olan yeni kararda, alt yapı liglerinde 5 oyuncu değiştirmenin zorunlu kılınacağı şeklinde. Alt yapı ligleri mini minik'den başlayarak, U19 takımlarını da kapsayacak şekilde olacak.

9 yaşında resmen Amatör!
Amatör ve Profesyonel Kulüpler önerilen yeni taslak şayet kabul görürse, 9 yaşındaki minik sporcularına lisans çıkartabilecekler. Geçtiğimiz sezon 2001 ve daha küçük doğumlulara lisans çıkartılamıyordu, yeni düzenleme ile 2003 doğumlu sporculara da Kulüpler lisans çıkartabilecekler.

Kitapçık 15 Temmuz’da çıkacak!
2012-2013 Sezonu “Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar” Kitapçığının ise, en geç 15 Temmuz 2012’de yayınlanacağı öğrenildi.

Not: Bu kararlar şimdilik öneri niteliğindedir. Amatör Kurul tarafından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na önerilecek olan bu taslak, TASKK tarafından onay için TFF'ye arz edilecek. TFF Hukuk Kurulu’nda gözden geçirilecek olan taslak uygun bulunursa, kitapçık halinde resmen ilan edilecek.


HABER: BURAK KURTULUŞ

1 yorum:

Ogün KOCA dedi ki...

Bu yaş uygulamasının biraz daha yukarı çıkarılması aslında daha yararlı olacaktır.
Yaş sınırı yukarı alındığında en geçerli kural bir takımın 18 kişilik kadrosunda 2 yada 4 oyuncunun alt yapıdan olma mecburiyeti sanki daha yararlı olacak gibi görünüyor.
27 yaşından sonra tecrübesinden yararlanılacak bir çok oyuncuyu düşünmek gerekiyor. Kaldıki zaten bu futbol işini devam ettirecek arkadaşlar antrenör olma düşüncesinde oluyorlar.

Ogün Koca

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.