Salı, Mayıs 29, 2012

Şimdi artık sıra sizde taraftarlar, analar ağlamasın

Geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe ile Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldiklerinde sonuçtan ziyade taraftarların celtilmenlikleri ve birbirlerine olan saygılarının sezonun sonuna damga vuracağı aklımıza gelemezdi. 

Bizler alışmıştık artık sonuçtan ziyade taraftarların tribünlerde ve sahaya attıkları maddeler ile güne damga vurmalarına. Ama öyle bir şey olmadı nedense Bursaspor mağlup ama taraftarı hem takımlarını teşvik ediyorlar hem, de eğleniyorlar. Buna rakip takım taraftarları da eşlik edince ortaya özlenen tablo çıkıyor. Maç bitiyor her iki takım taraftarları final maçında bir olmuşlar birbirlerini kutlamaktalar demek isteyince oluyor. 


Bizlerin büyük sıkıntısı olan amatör liglerden profesyonel liglere kadar olan küfür sıkıntımız ve sahaya yabancı madde atma alışkanlıklarımız demek ki netice ile alakalı değilmiş. Daha hakemler sahaya çıkmış başlama düdüğünü çalmadan küfürlerin duyulması normal değildir ve olmamalıdır. Her müsabaka öncesi “acaba olay olacak mı?” endişesinden artık sıyrılıp neşeli ve çoşkulu taraftarları stadlarımızda her müsabakada görmek sahada mücadele eden sporcularında hakkıdır. Spor müsabakalarında kavga değil sevgiyi yaşamak her kesimden insanları statlarda, trübünlerde görmek alkış sesleri fluorları bayram yerinde gibi sallamak özlemimiz bitmelidir. Seyirciler arasına sızan ortalığı ateşe veren taraftarlar kendilerine çeki düzen vererek bu enerjilerini olumlu tezahüratlara harcamaları bence daha olumlu olacaktır. Her kesin hakkıdır o trübünlerde coşkulu olmak. Küfüre son, şiddete son diye ders vermenin aleminide yok, yeter ki sporun bir eğlence, oyun ve netice olduğunu kabul ederek seyredelim.  Yabancıları görerek gıpta edeceğimize elimizde olan centilmenliği portmenliği neden biz kendi aramızda yaşayarak eğlenmeyelim. Örnek ise işte bursa spor taraftarları. Neden eskiden olduğu gibi maçlarda her takımın taraftarları olmasın olursa eğlence daha güzel başarı ve özlem kendiliğinden müsabakaya damga vurur. Kardeşlik, sevgi, birlik ve beraberlik anaların tereddüdüne son verir aileler maçlara gidenlerin arkasından korkuyla beklemezler. 


Bursaspor taraftarları bir ders vermiştir spor müsabakası taraftarlarına ve seyircilerine. Amatör müsabakalar dâhil artık birbirlerini kovalayan, yumruk atan, küfürler ile taşlanan manzaraları tarihe gömelim. Yeni sezon için şimdiden tedbirlerimizi alalım ve statlarda güzellikleri yaşayalım. Bunların önlemini alacaksak biz kendiliğimizden alacağız hiç bir eğitim bunları bize veremez. İçimizdeki futbol sevgisinin yanına artık rakiplerimize olan saygımız ve sevgimizi eklemeliyiz birbirimizle daha iyi kaynaşarak geleceğin yıldız sporcularına tribün desteği olarak sevgimizi vermeliyiz. Birlikte girerek statları doldurup birlikte alkışlamalıyız. Kusurlardan önce güzellikleri yaşamalıyız. Bence sporumuzdaki en büyük ödül bu olmalıdır. Analar ağlamasın, küfürler son bulsun sportmenlik ve dostluk kazansın. Neticeler bir zaman sonra unutuluyor ama dostluklar bir ömür boyu baki kalıyor. Her zaman yüz, yüze bakanlar her zaman birbirlerine rakip olanlar her yerde birbirlerini kucaklamalılar. Teşekkürler bursa spor taraftarları ve sizlere eşlik eden fener taraftarları bu güzel tabloyu inşallah artık her stadımızda göreceğiz çünkü sizler meşaleleri ateşlediniz dostluk ve sevgi adına.


YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.