Pazartesi, Nisan 30, 2012

Alibeyköy Parseller Kulübü, olaylar hakkında açıklama yaptı

26 Nisan 2012 Perşembe günü Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadında oynanan Alibeyköy Parseller-Bağlarbaşı U19/1 Türkiye birinciliği eleme müsabakasında, Hakem Ertan Başdağ’a seri penaltı atışları sırasında bir futbolcusu fiili saldırıda bulunan ve hükmen mağlup olan, bu maçtan bir gün sonra Kocasinan Stadında oynanan Parseller-Başakşehir U16 Türkiye birinciliği eleme müsabakasında Hakemlerin sahaya 20 dakika geç çıkarak protesto ettiği ve Cumartesi ile Pazar günleri oynanması gereken Ramispor-Parseller ve Parseller-Araphan maçlarına Hakemlerin, İstanbul İl Hakem Kurulu’nun talimatı ile protesto amaçlı maçlarına çıkmadıkları Alibeyköy Parseller Spor Kulübü bir açıklama yaptı. Açıklamada, Hakem’den özür dilenirken, Futbol İl Temsilciliği ve İl Hakem Kurulu olayları çarpıtmakla suçlandı. Kulüp adına açıklama yapan Cem Sayın oldukça sert ifadeler kullandı.


‘Hakemimizden özür dileriz’
Yerel Futbol Sitesine bir açıklama yapan Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Cem Sayın, Futbol İl Temsilciliği ve İl Hakem Kurulu’nun olayları kamuoyuna yanlış ve abartılı yansıttığını iddia ederek şöyle konuştu; “Bağlarbaşıspor ile oynadığımız U19/1 Türkiye birinciliği eleme müsabakasında, Hakem Ertan Başdağ’a, Onur Adıyaman isimli futbolcumuz aptalca bir hareket yapmış ve bu cahilce davranışı nedeniyle Hakemimiz yaralanmıştır. Ertan Başdağ’dan özür dileriz. Kendisini en yakın zamanda ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. Bir futbolcumuzun yapmış olduğu bu davranış kabul edilmezdir. Biz zaten bu futbolcuyu ile bundan sonraki süreçte kesinlikle kadromuza dâhil etmeyeceğiz. Yaptığı çirkin davranış Kulübümüzü zor durumda bırakmıştır.

‘Olaylar başka türlü yansıtılıyor’
Cem Sayın açıklamasının devamında, “Türkiye birinciliği eleme müsabakası oynuyoruz. Bir tane güvenlik mensubu yok. Maçın bazı görevlileri (bildirilen ismi yayınlamıyoruz) bize maçın henüz başında, ‘biz Bağlarbaşıspor’un kazanması istiyoruz’ diyebilme cüretini gösteriyorlar. İsa adlı futbolcumuz maçta kalp spazmı geçirdi, 25 dakika sahada baygın halde yattı, Ambulans yok. Futbolcumuz ölse hesabını kim verecek? Antrenörümüz Kadir Uzun, verilmeyen net bir penaltımızda Hakeme, ‘bravo Hocam’ dediği için oyun alanından atılıyor. Hakemimiz maalesef kötü bir maç yönetiyor. Penaltımız dışarı taşınıyor. Çizgi üzerinden serbest vuruş attık, siz gerisini anlayın! Bize verilmeyen penaltının daha basitini Hakemimiz 87. dakikada rakibimize rahatlıkla çalıyor. Seri penaltılara geçildi. Olayların koptuğu noktada, 4. penaltıda Bağlarbaşıspor oyuncusu topun üzerine geldi ancak tam vuracağı anda duraksadı ve kalecimiz yere yattığında atışı kullandı. Bu pozisyona bizim bazı futbolcularımız itiraz ettiler ve Hakemin etrafını sardılar, burada küfür yok, saldırı yok, hakaret yok. Hakem, Yardımcı Hakemin ikazıyla Caner ve Ercan adlı iki oyuncumuza hemen kırmızı kartı çıkarttı. O esnada biz itiraz etmeye başlayınca Onur Adıyaman isimli futbolcumuz arkamızdan koşarak gelmiş ve Hakeme saldırmıştır. Ancak futbolcumuz tam Hakeme vuracağı anda kendisini durdurdu. Hakem de kendini korumak adına elini kaldırdı ve Onur’un tekmesi Hakemin eline geldi. Tabii o anda herkes dondu kaldı. Sonrasında ise bizim futbolcularımız Onur isimli futbolcumuzu yaptığı bu çirkin davranış yüzünden sahanın ortasında dövmüşlerdir ve maçı izleyen herkesin izlediği olaylar neticesinde bir futbolcumuz diğer futbolcularımız tarafından yaralanmıştır. İnanmayanlara Sarıyer Devlet Hastanesinden alınan raporu sunabiliriz.

‘18 futbolcunun saldırdığı büyük bir yalandır!’
İstanbul Futbol İl Temsilciliği ve İstanbul İl Hakem Kurulu’nun açıklamalarında “Parseller takımının 18 futbolcusu Hakemlere saldırmıştır” deniliyor. Bu yalandır. Bir futbolcumuz saldırmış, bir futbolcumuz da Hakemin üzerine yürümüştür. Yardımcı Hakemlere en ufak bir saldırı olmadığı gibi söz bile söylenmemiştir. Kimse yalan yanlış beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmasın. Sonuçta Hakeme saldıran futbolcumuz cezasını en ağır şekilde çekecek.

‘Beşiktaş’ı takip edeceğine Amatörleri izle’
İstanbul Futbol İl Temsilciliğinin resmi sitesindeki açıklamayı görünce sinirlendim. Yemen Ekşioğlu’nu aradım, telefonunu açmadı. Ben de mesaj çektim, ‘Beşiktaş’ı takip edeceğine Amatörleri izle’ dedim, ‘bu işler koltukta oturmakla olmaz, saha, saha gezeceksin’ diye de ekledim. Şampiyon olan takımların resimlerinde yer kapmak ile İl Başkanlığı olmuyor, biz burada Türkiye birinciliği eleme müsabakası oynuyoruz. Federasyondan bir kişi bile yok. Güvenlik yok, sağlık personeli yok. Ayrıca şampiyon takımlara kupaları o gün verilse kötülük mü yaparsınız.

‘Dünkü olayı biliyorum, maça yansıtmamaya çalışacağım’
Cem Sayın son olarak yaşanan bu talihsiz olaydan sonra İstanbul İl Hakem Kurulu’nun tavrını da anlam veremediği söyledi. Başkan Yardımcısı; bu maçtan bir gün sonra Cuma günü Kocasinan Stadında oynanan Parseller-Başakşehir U16 Türkiye birinciliği eleme müsabakasında Hakemlerin sahaya 20 dakika geç çıkarak protesto ettiğini ve kötü maç yönettiklerini iddia ederken, Hakemin de kendi futbolcularına, “dünkü olayı biliyorum, bunları maça yansıtmamaya çalışacağım” dediğini iddia etti.

U16 ve U13’lerin günahı nedir?
Sayın, Cumartesi ile Pazar günleri oynanması gereken Ramispor-Parseller ve Parseller-Araphan maçlarına Hakemlerin, İstanbul İl Hakem Kurulu’nun talimatı ile protesto amaçlı çıkmadıklarını ve hem kendilerinin hem de rakiplerinin mağdur edildiğini söylerken, “bizim sahamızda saat 14’de Parseller-Araphan maçı var, Hakem yok. 16’daki Yeşilpınar-Z. Yıldız maçında ise Hakem triosu hazır. Hakemlere tepki göstermek isteyen insanları zapt ediyoruz ancak sabrımızı zorlamalarını anlamsız ve gereksiz buluyoruz. İstanbul’da bundan sonra oynanan maçlarda umarız bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Ancak Hakemler ilk defa saldırıya uğramadı, o zaman neden o takımların maçlarına Hakem gönderdiniz. İsmini vermek istemediğimiz bir takım sahasında Hakemleri komaya soktu, bir hafta sonra maçına Serkan Çınar gibi Süper Lig Hakemi verdiniz, bir başka takım 4 Hakemi otoyolda linç etti, TFF Başkanı gitti Kulüpten özür diledi, Hakemler de şikâyetlerini geri çekti. Bir haftada 4 Hakem darp edildi, çıtınız çıkmadı. Hakem göndermeye devam ettiniz. Kulüp ve Camia ayrımı yapmayın. İstanbul İl Hakem Kurulu’nun yeni Üyelerinden aynı hassasiyeti bundan sonra da görmek istiyoruz. U16 ve U13’lerin günahı yok, onlara yapılan tavrı kabul edilemez buluyoruz. Bazı Kulüpler neler yapıyor, ses yok. Küçük kabul edilen Kulüpler bir hata yapınca tepesine biniyorlar. Kulüpler nasıl idare ediliyor, hangi zor şartlarda yönetiliyor bilen yok. Ayrıca Hakemlerin de ciddi şekilde eğitime ihtiyacı var” dedi.


HABER: BURAK KURTULUŞ

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...