Pazar, Mart 04, 2012

Olaylı maçın galibi Beykozspor

BEYKOZSPOR 1908: 1 FERİKÖYSPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Beykozspor 1908, sahasında ağırladığı Feriköyspor'u, Erdinç'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu maçta da, ilk yarıda olduğu gibi büyük olaylarsa sahne oldu.

Maç öncesi olaylar
Beykozspor-Feriköyspor Bölgesel Amatör Lig müsabakasının oynandığı Beykoz İbrahim Kelle Stadyumu'na saatler önce geldik ve atmosferi sizler için yaşayalım ve yaşadıklarımız sizlere aktaralım istedik. Maçtan saatler önce stadyumun arkasındaki pazar yerinde (ki geniş bir alandır) yaklaşık 700 Beykozlu taraftar Feriköylüleri beklemeye başladı. Maç saati yaklaştıkca tansiyon iyice yükselmeye başladı. Çevredeki Tekel bayiileri belki de ilk defa içki satışı olarak yok sattılar. Dışardaki Beykoz seyircisinin nerdeyse tamamına yakını alkollüydü demek için Tekel'den rapor almaya gerek yok! 
Maç saati geldiğinde emniyet tedbirleri iyice arttı. Havada emniyete ait bir helikopter sürekli stadyum etrafında uçuş yaptı. Çevik Kuvvet, toplum polisleri, ekipler o kadar çoktu ki bu maç için beklenenden öte bir önlem alındı da diyebiliriz. Dışarıda toplanan bu taraftar stadyuma hiç girmedi ve sürekli Feriköy aleyhine tezahüratlarla beklemeye başladı. 
Feriköy seyircisinin münibüs ve otobüslerle arka yoldan stadyuma yaklaştığı haberi alınınca Beykoz taraftarıda topluca o tarafa hücum etti. Bir anda yer yerinden oynadı ve infial meydana geldi. Bir anda taşlar sopalar bıçaklar havada uçmaya başladı. Arada polis olmasına rağmen karşılıklı atılan taşlar ve yabancı cisimler neticesinde hafif ve ağır bir çok seyirci yaralandı. İki takım taraftarlarından da yaralı seyirciler olması gözden kaçmadı. 
Misafir seyirci kapısı yakınlarında olan bu olaylar neticesinde Feriköy seyircisinin maç girmesi engellendi ve maç boyunca Feriköy seyircisinin stada alınması, emniyet tedbirleri gerekçesi ile gerçekleşmedi. Dışarıdan yaptıkları tezahuratlarla takımlarına destek olmak isteyen Feriköy taraftarı da maç sonu geldiğinde arabalarına binerek evlerinin yolunu mağlubiyetinde etkisi ile üzgün bir şekilde tuttu. 
Maça gelecek olursak...
Dışarda yaşananların yanında sahadakiler birbirlerine karşı son derece centilmendi ama kazanma adına gerektiğinde tatlı sert oyundan da kaçınmadılar. Maça Beykoz daha istekli başladı, daha sonra Feriköy dengeyi kurdu. İlk yarıda gol olmadı. İkinci yarıda Beykoz'un attığı gol sonrasında Feriköy takımın baskısı ve kaçırdığı net dört gol pozisyonunun dışında kayda değer bir olay vuku bulmadı. 

Maç sonunda Beykoz taraftarı ve futbolcularının  olağan üstü sevinci vardı. Maçın genel özetine baktığımızda göze batanlar dediğimizde iki takımdan da bir oyuncu ismi vermek gerekirse; Ev sahibi takımın forvet oyuncusu Can mükemmele yakın bir oyun oynadı dersek abartmış olmayız. Feriköy takımına gelince sol kenar oyuncusu Arınç Beykoz defansının sağ tarafını etkili atakları bindirmeleri ve o bölgeden yaptığı ortalar ve şutlarla adete korku çemberine çevirerek belkide takımı adına en çok etkili olan oyuncuydu. 
Benim bir sözüm de Beykoz taraftarına olacak. Dışardaki kalabalık içeride yoktu. Eğer o taraftar tribünde yerini alsaydı belki de mahşeri bir kapalı tribün desteği ile Beykoz takımı bu kadar zorlanmadan kazanabilecekti. 
Bir sözüm de emniyet yetkililerine 
Çok kalabalık gelen emniyet malesef o kalabalık olmasına rağmen olayları önleme gücü gösteremedi. Bir ara olaylar patlak verdiğinde stadın içinde oyun alanının tam içinde biber gazları düşmeye başladı ardı ardına ki sahada bir olay yoktu. Bu durum karşısında bir çok sporcunun biber gazından etkilendiği görüldü. Beykoz seyircisini tribüne almayıp dışarıda beklettiler, onlar da sürekli alkol aldılar. Bu da olayları önlemede daha da işlerini zorlaştırdı. Tüm iyi niyetiyle çaba gösteren emniyete kocaman bir teşekkür etmek istiyorum. Biraz daha ince düşünüp hareket etse hiç olay çıkmadan da bu maç geçiştirilebilirdi diye görüş belirtmek istiyorum.

STAT : İbrahim Kelle Stadı
HAKEMLER : Kadriye Gökçek, Mustafa Aydın, Boran Turhan
BEYKOZ 1908 A.Ş. : Gökhan Buz, Tümer Avizoğulları, İbrahim Hırçın, Emin Uzun, Musa Demir, Erdinç Pekgöz, Deniz Satılmış (Erdinç Bayraktar), Ogün Gündoğdu (Berkan Özbek), Can Kart (Sedat Geçer), Cenk Güven
TEKNİK DİREKTÖR : Hüsnü Kurtez
FERİKÖYSPOR : Bilal, İshak, Sabih, Can Aksu, Ahmet, Burak Sar (Can), Mustafa, Uğur, Volkan, Emre Şahin (Ferhat), Arınç (Burak Karadeniz)
TEKNİK DİREKTÖR : Kamuran Gazi
GOL : Erdinç Pekgöz


HABER-FOTOĞRAF: DODO

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...