Çarşamba, Mart 28, 2012

BAL'dan 3. Lig'e çıkma nasıl olacak?

Bölgesel Amatör Lig’de düşme sistemini açıklayan haberimizden sonra şimdi de 3. Lig’e yükselme sistemi hakkında siz değerli okuyucularımıza bilgi vermek istiyoruz. 
Bu sezon 3. Lig’e hiçbir takım direkt çıkamayacak. Öncelikle 13 grup ikincisi birinci eleme turunda karşılaşacak ve buradan 5 takım ikinci eleme turuna kalacak ancak TFF nasıl 5 takım kalacağı yönünde statüde bir açıklama yapmadı. Muhtemelen üçerli üç grup, ayrıca iki tane tek maç üzerinden eşleşme olacak ancak bu bizim tahminimiz, TFF net açıklama yapmadı.

Birinci eleme turunu geçen 5 takım, 13 grup birincisiyle birleşecek ikinci eleme turunu oynayacak. Bu turun esaslarını da TFF Amatör İşler Kurulu belirleyecek. Toplam 9 takım 3. Lig’e çıkacağı için tek veya çift maçlı eleminasyon sistemi olası.

Gelelim özel durumlara;
Geçen sezon olduğu gibi İstanbul’dan 3 takım birden çıkma olasılığı yok. Takımları ayrı gruplara dağılmış olan İstanbul ve İzmir illerinden yalnızca 1’er takım çıkabilecek ve elemelerde bu illerin takımları birbirleriyle eşleşecek.

Örneklerden gidelim;
Büyükçekmecespor, Sultangazispor ve Silivrispor grup ikincisi olursa, bu üç takım, birinci eleme turunda tek devreli lig usulüne göre karşılaşacak ve ikinci eleme turuna yalnızca biri kalacak. Diyelim ki yalnızca Büyükçekmecespor ve Silivrispor ikinci olabildi, o zaman bu iki takım tarafsız sahada tek maç yapacak.
Şayet yalnızca 1 İstanbul takımı ikinci olabilirse, başka illerin takımlarıyla oynayacak.

12. Grup’ta lider olması büyük ölçüde garantilenen Karagümrükspor, ikinci eleme turunda yukarıda bahsettiğimiz eleme turundan gelen İstanbul takımıyla eşleşecek ve 3. Lig’e çıkacak takımı tek maç belirleyecek.

Eğer ki Sultangazispor 13. Grup’ta birinci olursa; Karagümrük, Sultangazi ve elemeden gelecek takım tek devreli lig usulüne göre karşılaşacak ve 1 takım 3. Lig’e yükselecek.


Eğer lig bugün bu şekilde bitseydi;
1. eleme turundaki Silivrispor-Büyükçekmecespor galibi, ikinci eleme turunda Karagümrükspor'la karşılaşacak ve kazanan 3. Lig'e çıkacaktı.


İstanbul SAL'dan maksimum 4 takım
Bir de düşmeyle ilgili şunu ekleyelim, düşen her İstanbul takımı yerine SAL'dan 1 takım çıkmayacak. Örneğin 12. Grup'tan Beşyüzevler ve Yeniköy düştü, SAL'dan bunların yerine 1 takım gelecek. Ancak 3. Lig'e çıkışlar İstanbul SAL'dan gelenlerin sayısını artırabilir, bu sayı da maksimum 1 olabileceği için bu sezon İstanbul SAL Yükselme Grubu'ndan en fazla 4 takım direkt çıkabilecek. 5-6-7-8 baraj maçı yapacak (8. takım Sultangazispor ve Bayrampaşa Tunaspor'un durumlarına bağlı).

Tüm takımlara başarılar dileriz.

HABER: EFKAN BUCAK


BAL ve SAL statüleriyle ilgili sorularınız için efkanspor@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Elimizden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

21 yorum:

Karagümrüklü dedi ki...

İzmir gurubunda bergama ve çiğli eşleşti.

Lig bu şekilde biterse Büyükçekmece-silivri (11-12.grup ikincileri) galibi 12.grup birincisi Karagümrük ile oynayacak.

bergama çiğli karagümrük çıkınca 10 tane grup birincisi kalıyor

silivri-çekmece çıkıncada 11 tane ikinci

bergama ve karagümrük çıktı diyelim

3.lige çıkacak kaldı 7 takım

ikincilerden 3 erli 3 grup = 9 takım dan

3 grup birinci 2.tura kalır

diğer 2 ikinci takım maç yapar
4.takım olur

10+4=14 takım
yenen 7 takım 3.ligde

Adsız dedi ki...

efkan bey öncelikle spor kamuoyunu aydınlattıgınız için teşekkürler.silivri tek vücut oldu 3.lige kilitlendi 5 mac bile oynasa hedefe ulasacagına inanıyorum.her yer kırmızı mavi ilçede bekle bizi 3.lig hasret bitiyor hedef BANK ASYA

Adsız dedi ki...

Sonuda ya tesekkurler efkan bey.Gunlerdir insanlara anlatmaktan biktim.SAL dan direk 6 takim cikicakmis 4 takim playoff oynyacakmis.Hayal aleminde yasiyorlardi.Okusunlar da anlasinlar artik

Adsız dedi ki...

e yukarıdaki arkadaşım efkan bey bak ne diyor 4 takım direk çıkacak 4 takım da(5.6.7.8.)playout oynayacak ŞU DURUMDA diyor,yani ilk 8 olmak gerekiyor,3.lige takım çıkarsa 9 veya 10a kadar playout yani tek maç eleminasyon oynamanın yolu var.İlk 8 olmak önemli kardeşim!

Adsız dedi ki...

15:34de yorum yapan yorumcu,2 İstanbul takımı 3.lige çıkarsa 6 takım direk çıkar,7.,8.,9.,play-out oynar.

Adsız dedi ki...

efkan bey açıklamalar için teşekkürler. bir konuda daha bilginize danışayım. bal liginin bitimine 1 hafta kaldı süper amatör playoff tek devrelimi yoksa çiftmi bilmiyorum ama her halükarda baldaki takımlar çokca bi zaman bekleyecek. bekleyenler için tehlikeli bi durum. oyuncuyu o ana kadar tutmak, yeniden maaş vermek, bekleyerek idman yapmak zor işler. bu konudaki yorum ve paylaşımlarınızı merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

sal klasmandan ilk dört direk çıkar beş altı yedi sekiz de zeytinburnu sultanbeyli belediye beykoz ve sultangazi çıkamazsa da bayrampaşa tuna ile playout oynar tek maçı yenen bala yükselir veya balda kalır bu kadar basit

Adsız dedi ki...

Ya hala 6 takim direk çikan yazan arkadaş:Hakikaten okuduğunu da anlamiyorsun ya da okumadan salliyorsun.Efkan Bey yazida ne yazmiş:Maksimum 4 takim direk cikacak.Maksimum ne demek.Ne olursa olsun en fazla 4 takim demek.Yuz kere soylenildi.Gecen yil gibi degil.Kontenjani 12 dusurmek icin,Ne kadar eksilme olursa ondan 2 tane daha az takim çikacak diye.Son bir kere de daha yaziyorum.Avcilar, Ferikoy,Besyuzevler,Yenikoy,Beylikduzu Kesin dustu.Yani 5 eksilme oldu.O yuzden su an SAL dan ilk 3 kesin cikiyor.Eger ki 1 İstanbul takimi 3.lige cikarsa 1 eksilme daha olacagindan SAL daki 4. Takim da direk cikacak 5.6.7. Ve B.Tuna Spor un durumuna gore en fazl 8. De Play off oynamis olacak.Bunun daha ustu yok.Anlayin artik YOOOKK

Efkan dedi ki...

Eğer ki 3 İstanbul takımı lider olsa, ikinci turda bir de ikinci dahil olsa, 4 İstanbul ekibi ikişer ikişer eşleşecekti ve bu durumda iki İstanbul takımı 3. Lig'e çıkabilecekti ancak şu anda bu imkansız.

BAL-SAL zamanlama koordinasyonunda biraz sıkıntı yaşanacağı aşikar. Dediğiniz gibi maalesef BAL takımları biraz bekleyecek. Gerçi aynı sorun diğer illerde de geçerli. Misal Bursa play-off'una daha yeni başlayacak.

Adsız dedi ki...

kardeşim anlayın be artık ilk sekiz sırada olmaya bakın ilk sekiz dışındakilerin hiççççççç şansı yok bin defa söylenildi ilk dört direk çıkacak,onu takip eden dört playout baraj maçı yapacak ilk sekiz olmak gerek sezon başından beri bunu kafanız almıyo mu

Adsız dedi ki...

bu ne ya takımların hevesimi kalır böyle be kardeşim şimdi benim takımım var 50 maç yapıyorum liderim her hafta son maçı kaybedersem çıkamıyorum gelecek sezon da bu kadar maç ve masraf yaptığım için para ve futbolcu bulamıyorum sonrada türk futbolu ilerlemiyor istediği kadar vefa yı ve diğer klüpleri ziyaret etsin tff antrenörü böyle sistemleri düzeltmek için uğraşsın be kardeşim yaşım 45 hala bir düzen olmadı her sene değişiyor avrupada böyle değil biraz ilgi ve alaka lı olsun tff bu konuyla saygılar herkeze....

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok kötü bir organizasyonmuş Bu Bal ve Sal play offları. Karagumruk ve olsaydı silivri o adar hafta sen lider kal sonra bir macta 1 oyuncun sakat ya da cezalıysa o macı kaybet ve tum sezon çöpe gitsin! Çok saçma sonra amatör futbol ve yönetici arasın tüm klüpler! Çok kişiye bir amatör takımda yöneticilik yap diyordum ikna etmeye çalışıyordum ama bunları okuduktan sonra kimseye bu tarzda birşey soylemeyi dusunmuyorum.

Adsız dedi ki...

silivi hariç kım cıkarsa KARAĞÜMRÜK çıkar ,,,,,her keze başarılar

Adsız dedi ki...

silivi hariç kım cıkarsa KARAĞÜMRÜK çıkar ,,,,,her keze başarılar

Adsız dedi ki...

EFKAN BEY,Konu ile doğrudan alakalı değil ama Bu ertelenen BAL maçları haftaya pazar nasıl oynanacak.Cumartesi Pazar açıköğretim sınavları var yurt genelinde.Bu sınavlara belki de ygs den 2-3 kat daha fazla insan giriyor.Bununla ilgili bir haber yaparsanız seviniriz.

Adsız dedi ki...

Böyle bir sistemi ancak bizim ülkenin federasyonu yapar. Yahu kardeşim biri de çıkıp demiyor ki "Efendim bu BAL Ligi, tek maç üzerinden oynanan 3.Lig terfi maçlarını ortadan kaldırmak için yapılmadı. Böylece kimseye haksızlık edilmez. Madem yine şampiyonlar tek maç oynayacaklar ne diye BAL ligi kuruldu. Şu an sistemde 9 takım 3.Lig'e çıkacağına göre otomatikman 4 şampiyon takımın hiç çıkma şansı yok. Yazıklar olsun bu sistemi düşünene de uygulanaya da. x takım 25 hafta lider olsun olsun ancak kaderi bir maça bağlı olsun. Varmı böyle bir adalet... Bunu kabul eden takımlarda en az federasyon kadar suçludur.

Adsız dedi ki...

saçmalık ötesi bişey dünyanın neresinde olabilirki zaten böyle karman çorman bir iş

Adsız dedi ki...

haydi kragümrük tam zamanı başaracaksın sen bu işi

Adsız dedi ki...

Silivri iyişalah çıkar ama zor gibi görünüyor. silivriden daha iyi takımlar var

Adsız dedi ki...

Silivrisporumuza güvenimiz sonsuz 50 maçta oynasak 3. lige çıkacazz !

Adsız dedi ki...

bekleyin bingöl geliyor

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.