Pazar, Şubat 26, 2012

Karagümrük’ün şampiyonluk yürüyüşü sürüyor

 
F. KARAGÜMRÜK :1 BEŞYÜZEVLERSPOR :0
Bölgesel Amatör Lig, 12. Grup lideri Fatih Karagümrük, düşme potasında bulunan Beşyüzevler’i, Vefa Stadında konuk etti. Yaklaşık 2000 taraftarının da büyük desteğini maç boyunca yanında bulan kırmızı-siyahlılar, rakibini 45. Dakikada Turgay’ın attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve en yakın rakibi Sultanbeyli Belediyespor’un sahasında Adapazarı’na mağlup olması ile puan farkını 7’ye çıkartmış oldu. Fatih Karagümrük, 42. Dakikada Abdullah Koparan ile penaltı atışından da faydalanamadı. Bu kritik maça damgasını vuran isim Beşyüzevler’li Süleyman Karadağ oldu. 38. Dakikada oyuna giren futbolcu, 43. dakikada topun oyunda olmadığı bir sırada rakibine vurunca oyundan ihraç oldu ve bir anlamda takımının ipini çekti.

 
Bölgesel Amatör Lig, 12. Grupta şampiyonluk için diğer İstanbul takımları Silivrispor ve Sultanbeyli Belediyespor çekişen ve haftaya en yakın rakibinden 4 puan önde giren Fatih temsilcisi Karagümrük, Ligde 17 puan ile 9 sırada bulunan ve en yakın İstanbul temsilcisi Yeniköyspor’dan 4 puan geride olan Beşyüzevler’i konuk etti.

 
İlk devresinde iki takımın da karşılıklı pozisyonlar bulduğu, Fatih Karagümrük’ün 42. Dakikada Abdullah Koparan ile bir penaltı atışından faydalanamadığı maçın dönüm noktası 43. Dakikada oldu. Bu dakikada Karagümrük, rakip ceza alanı dışında bir serbest vuruş kazandı. Eray’ın pası ile ceza alanına giren Abdullah Koparan’ın şutunu kaleci Cem kornere çeldi ancak yere düşerken sol omzundan sakatlandı. 4 dakika duran oyun korner atışı ile başlayacağı sırada oyuna 38. Dakikada dahil olan Süleyman Karadağ, ceza alanı içerisindeki bir itişme esnasında Hakan Fırıloğlu’nun çenesine vurduğu iddiası ile oyundan ihraç oldu. Yeniden başlayan müsabakada tüm futbolcuların oyundan soğuduğu sırada, Eray’ın ortasına ön direkte kafayı vuran Turgay, maçın tek golünü kaydetti.

 
Maçtan önemli dakikalar:
Müsabakaya daha iyi başlayan ev sahibi Karagümrük, 8. Dakikada Mustafa Kurtay ile net bir gol fırsatından faydalanamadı. Bu dakikada Eray’ın soldan yaptığı ortada, kendisini bir anda kaleci Cem ile karşı, karşıya bulan Mustafa, oldukça başarısız bir kafa vuruşu yaptı ve topu Cem’in sağından dışarı gönderdi.

 
12. dakikada Beşyüzevler’in kullandığı kornerde savunmadan gelen Murat Uslu’nun kafa vuruşu kaleci Ahmet Murat çeldi, dönen topu savunma uzaklaştırdı.

 
18. dakikada Beşyüzevler’in atağında kaptan Güner Şen, mükemmel bir ara pası ile Zara Ekinli’den transferleri Cüneyt’i, Karagümrük kalecisi ile karşı, karşıya bıraktı. Tecrübeli kaleci Ahmet Murat Pekiçli, bu pozisyonda gole izin vermedi.

 
32. dakikada Beşyüzevler’in forvet oyuncusu Cüneyt Çarbuğa, Karagümrük ceza alanına soldan girdi, kale alanının solundan yaptığı vuruş, kaleye paralel olarak gidince misafir takım bir golden daha oldu.

 
34. dakikada Karagümrük takımının maestrosu Turgut Gönültaş, ceza alanı dışından çok sert vurdu ancak Cem topu kornere çeldi.

 
40. dakikada Karagümrük bir penaltı kazandı. Sol taraftan rakip cezaalanı giren Turgut Gönültaş, Edip Muratoğlu’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Antalya Bölgesi Hakemi, esas mesleği öğretmenlik olan İzzet Balaban, çok yakın olduğu bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Atışı kullanmak için topun başına Abdullah Koparan geçti. Ancak atıştan hemen önce gol çizgisi üzerinde yay gibi bir sağa bir de sola esneyen kaleci Cem hem sağına giden topu uzanıp aldı, hem de beni de terse yatırıp, görüntü almamı engelledi.

 
43. dakikada Karagümrük takımı rakip ceza alanının 10 metre uzağında bir faul kazandı. Oyunu hemen başlatan Eray, Abdullah Koparan’ı gol pozisyonuna soktu. Karagümrük kaptanının sert şutunu kaleci Cem mükemmel bir refleks ile kornere çeldi ancak yere bu pozisyonda Cem yere ters düştü ve sol omzundan sakatlandı. Cem’e müdahale etmek için tüm görevliler çaba gösterdi desek yalan olmaz. Hatta 2 yıldır yan yana gelmeyen Karagümrük Genel Kaptanı Hakan Çolak ile Beşyüzevler Teknik Direktörü Adem Mandıralı, bu talihsiz olay nedeni ile de olsa ilk defa birlikte hareket ettiler!...

 
Yaklaşık 4 dakika duran oyun korner atışı ile başlamak üzere iken Karagümrüklü Hakan Fırıloğlu ile Beşyüzevler’li Süleyman, bir itiş kakış yaşadılar ve ev sahibi takımın futbolcusu Hakan Fırıloğlu yerde kaldı. Hakem İzzet Balaban, bu pozisyon esnasında Süleyman’ı rakibinin çenesine vurduğu iddiası ile oyundan ihraç etti. Oyun başladığında sol taraftan Eray’ın ortasına ön direkte kafayı vuran Turgay, Karagümrük’ü öne geçiren golü attı, 1-0

 
Müsabakanın ikinci devresinde iki tarafında karşılıklı atakları vardı. Beşyüzevler, 10 kişi kalmasına rağmen rakibine karşı ikinci 45 dakikalık bölümde başa baş bir mücadele sergiledi. Karagümrük ise Bilal’in oyuna girmesi ile sağ taraftan birkaç pozisyona girdi ancak bunlardan sonuç alamadı ve zorlu müsabaka ev sahibi Karagümrük’ün 1-0’lık galibiyeti ile tamamlandı.

 
Bu sonuç ile Karagümrük puanını 33 yaparken, Beşyüzevler, 17 puanda kaldı. Maçtan sonra Karagümrüklü futbolcuların sevinci görülmeye değerdi. Kırmızı-siyahlı futbolcular maçtan daha fazla eforu maç sonun sevinç gösterilerinde harcadılar diyebilirim.


STAT: Vefa
HAKEMLER: İzzet Balaban, Deybet Gök, Özgür Sarı
SAHA KOMİSERLERİ: Fadıl Kuş, Naim Yamans
F. KARAGÜMRÜK: Ahmet Murat, Erkan, Alperen Hamza, Turgay, Hakan, Umut, Mustafa (Bilal), Sinan (Hayrullah), Abdullah (Oğuzhan), Turgut, Eray
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Aydoğan
BEŞYÜZEVLER: Cem, Erdal, Hakan Gül, Edip, Murat Uslu, Hakan Koç (Süleyman), Murat Çakal, Güner, Gökhan (Hasan), Cüneyt, Engin (Ozan)
TEKNİK DİREKTÖR: Adem Mandıralı
SARI KARTLAR: Erkan / Hakan Koç, Edip, Erdal
KIRMIZI KART: Süleyman (Beşyüzler)
GOL: Tugay (F. Karagümrük)


HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Vefa maçı ne zaman yayınlanacak ?

Alper... dedi ki...

Tebrikler Fatih Karagümrük

Burak Kurtuluş dedi ki...

Vefa maçını arkadaşımız gönderdi. Hazırlıyoruz.

Adsız dedi ki...

EFSANE KARAGÜMRÜKKK

Adsız dedi ki...

inşallah bu sene son...

Adsız dedi ki...

şu kapalı tribündeki muhteşem taraftarın ve atkı ve meşaleler yapılan görsellerin tek bir kare fotografının olması çok üzücü bence bi takımı takım yapan oynadığı futbol ve taRAftardır resımde ıse görsellık en önemlı olaydır sen bı pozısyonun fotografını koymusun estetiği yoksa mühim değil mühim olan taraftarı göstermek fotolarda bu benım fıkrım umarım bunu dusunur cıddıye alırsınız

Adsız dedi ki...

yok senden başka büyük KARAGÜMRÜK

murat iz dedi ki...

gönüllerin sultanı karagümrük

Adsız dedi ki...

ŞAMPİYON KARAGÜMRÜK NE İSTERSEN İSTE BENDEN..

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.