Cumartesi, Şubat 25, 2012

Dodo,Yükselme Grubu'nu yorumluyor

Yazarımız Dodo, 26 Şubat'ta başlayacak olan İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu'nu mercek altına alırken ilk hafta için tahminlerini de sunuyor.
Sevgili yerel futbol severler. Bu sene Bölgesel Amatör Lig’e yükselme play off müsabakaları için birbirinden kuvvetli takımlar karşı karşıya gelecek. Ben geçtiğimiz sezondan kısa kısa pasajlar verip bu seneki play off müsabakaları için çok detaylı bir yazı ile karşınızda olacağım. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlar öncesi yaptığım tahminlerimde hatırlayanlarınız mutlaka olacaktır BAL ligine çıkacak dediğim yedi takımın altı tanesi bu başarıya ulaşmış ve tek yanıldığım takım Halide Edip Adıvar SK (HEASK) olmuştu. HEASK da son dakikada Levent karşısında yediği gol ile bu şansı kaybetmiş ve benim de tek yanıldığım takım bu sebeple gerçekleşmişti.

Gelelim bu seneye. Ben bu detaylı yazımda takımların BAL ligine yakınlık derecesi olarak üç bölüme ayıracağım. İlk bölümde BAL ligi için en şanslı olan takımlar. İkinci derecede BAL ligine çıkmaya sürpriz adaylar, üçüncü bölümde de benim görüşlerime göre BAL ligine çıkma şansı çok zayıf olan adaylar yer alacak. Ondan sonra da bu haftaki maçlarla ilgili tahminlerimi de ayrıca vereceğim.

Favorilerim
BAL ligine çıkması muhtemel takımların başında, birbirinden ayırmadığım iki takım, Vefa ve HEASK liste başımda yer almaktadır. Geçen sezon son ana BAL ligi şansını yitiren HEASK takımı geçtiğimiz sezon yaptığı hatalardan arınmış olarak ve bu zaman diliminde edindiği tecrübeleri de bu sezonki başarılı grafiğinin içine sığdırıp uzak ara ligi lider bitirdi. Play off gurubuna kalan Halide Edip Adıvar takımı fit durumda müsabakalara başlayacak. Vefa takımı da HEASK gibi bence play-off gurubunun BAL ligine en yakın takımı konumunda. Lig boyunca zaman zaman gelgitler yaşadılar. Zor bir grupta mücadele ettiler. Sonradan toparlanıp bir daha asla performansı düşürmeden ligin sonunu getirdiler. Ara transfer döneminde de takıma kattıkları transferler gerçekten güçlerine güç katmış durumda. Bu iki takımın dışında Leventspor’un da ara transferde kadrosuna kattığı birbirinden kaliteli oyuncuların adaptasyonu neticesinde BAL ligine çok yakın oldukları kanısındayım. Yeni katılan oyuncuların uyum süresinin bir kaç hafta alacağını ve play off müsabakalarının ilk ikisinde zorlanacaklarını fakat ilerleyen zaman dilimlerinde Kırmızı-Siyahlılar’ın lige damgasını vuracağını söylemek istiyorum. BAL ligine yakın olarak gördüğüm son takım Dikilitaşspor’dur. Tecrübeli çalıştırıcı Orhan Hoca takıma çok şey katmış durumda. Çalışkan ve diri bir takım yaratmış. Dikilitaş takımı istikrarlı yapısını lig boyu sürdürdü. Takım oyununu en iyi oynayan ekipler arasında gördüğüm Dikilitaşspor’u Çarşamba-pazar oynanacak maç trafiğinde diri ve istikrarlı olmasının avantajını yaşayacaktır.

Sürpriz  adayları
Gelelim sürpriz yapabilecek ekiplere… BAL ligi için altı sürpriz takım adayım var: Alibeyköy, Çengelköy, Gazi Mahallesi, Çatalca, Tuzlaspor ve Arnavutköy Belediyespor. Alibeyköy takımı BAL’ı çok istiyor. Tecrübeli ve genç oyuncuların kaynaşması neticesinde oluşturulan takım zorlu sayılabilecek gurupta mutlu sona ulaşıp play-off müsabakalarına kalmayı başardı. Bence sürpriz yapmaya aday takımlar arasında yer almaktalar. Arnavutköy Belediyespor iyi organize olmuş bir takım ve oyunun sonuna kadar maça asılan yapıları ile her takıma tatlı sürpriz yapabilecek kıvamdalar. Çatalcaspor zorlu maçlara alışık atmosferik yapısı ve kurt hoca Kadir Akbulut ile BAL ligine her an demir atabilecek sürpriz aday takımlarımdan birisi. Gazi Mahallesi SK tam ümidi kesmişken Zara Ekinlispor ve Kuştepespor’un son hafta sürprizi ile bir anda kendini play off içinde buldu. Elden çıkardığı adamlarının yerine yaptığı takviyeler Gazi Mahallesi ruhunu yakalar ve takıma katkı sağlarlarsa sürpriz için her an öne çıkabilirler. Tuzlaspor ise, sezon öncesi çok iddialı bir kadro kurdu ve dönem dönem bazı maddi sorunlar yaşamış olsa da, bu sorunları aşmasını bildi. Metin Köksal Terzi'nin ekibini de bu sezon kaleci Ertuğrul, kaptan Ulaş ve Mehmet Yılmaz gibi çok kaliteli oyuncular var. Tuzlaspor sorunlarından kurtuldu ve hedeflediği Bölgesel Amatör Lig için kafası rahat bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Sürpriz takım adaylarımın sonuncusu Çengelköy. Bu takım lig boyunca maddi sıkıntılarını bir tarafa bırakıp tamamen hocaları yönetimi ve futbolcularının özverili çabaları ile zor da olsa play-off müsabakalarına kalma şansını yakaladı. İyi bir grafik yakalayan Çengelköy takımı seyircisini de arkasına aldığı zaman rakipler için gerçekten göz dağı verecek konuma gelebilir.

Şansı az olanlar
Üçüncü grup takımlara, yani bence BAL ligi için şanslarının yukarıda saydığım ekiplere oranla daha az olanlara: İncirlispor, Çıksalınspor, Bağcılarspor, Yıldırım Bosnaspor ve Bağlarbaşıspor.  Bence bu ekiplerin BAL’a çıkma şansları fazla yok. Elbette Bbu yaptığım tahminlerde değişiklikler de olabilir. Nasıl mı diye soranlara açıklama getirmek istiyorum. Bu sezon bal liginde oynayan takımların üçüncü lige yükselmeleri düşen takımlarının sayısındaki belirsizlik benim tahminlerimde de kısır bir döngü oluşturmakta ve ben de bu sayıyı ona göre belirlemiş durumdayım tahmin yaparken. Dört takım çıkacaksa diye bir yaklaşımla bu tahminleri yapıyorum. Eğer bu sayı artacaksa ikinci gurup şanslı saydığım takımlardan da kuvvetle muhtemel çıkacak takımlar olacaktır. Benim lig boyu izlediğim maçlar ve edindiğim tecrübeler doğrultusunda bu tahmin ve yorumları yaptım umarım bu tahminlerim övdüğüm takımları gevşetmez, şans vermediğim takımların da moralsiz kalmasına sebep olmaz.

Haftanın maçları
BAL ligine çıkacak olan takımlar hakkında genel yorumlardan sonra bu hafta oynanacak olan ilk maçların yorum ve tahminlerim ile yazıma devam etmek istiyorum.


1. Levent-HEASK: İlk haftanın sonucu en merak edilen maçı bence. Yazımda da belirttiğim gibi bu ligleri takip eden tüm futbol severler gibi bende bu maçın skorunu merak ediyorum. Halide Edip Adıvar takımı sinirlerine hakim olup kendini oynarsa şansı çok daha fazla olur diye görüş belirtmek istiyorum. Levent takımı devre arasında iyi transferler yaptı. Bunlar takıma monte olduğu an her takımı yenebilirler. Ben bu haftaki maç için HEASK'ın rakibine göre biraz daha galibiyete yakın olduğu görüşündeyim. Yüzde 40 HEASK, yüzde 30 Levent, kalan olasılıkta beraberlik olarak görmekteyim.


2. İncirlispor-Vefa: İlk maçlar hep zor olur. BAL ligine çok yakın gördüğüm Vefa takımı İncirli takımı karşısında mutlak suretle zorlanacaktır  ama maçı kazanma adına da etkili silahları olan vefa takımı maçı zorda olsa kazanacaktır.


3. Çıksalınspor-Çatalcaspor: Grubunda  başarılı grafik çizerek play off müsabakalarına kalan Çıksalın karşısında Çatalca takımını deneyim fazlalığı ile galibiyete yakın görmekle beraber, beraberlik olasılığının da oldukca yüksek bir ihtimal olduğunu hatırlatmak istiyorum.


4. Dikilitaşspor-Alibeyköyspor: Beraberlik olasılığı oldukca fazla olan bu maçta Kazanmaya daha bir adım daha yakın olan tarafın Dikilitaş olduğunu düşünüyorum.


5. Gazi Mahallesi-Bağcılarspor: Gazi Mahallesi, Bağcılar karşısında mutlak favorim durumundadır. İlk maçlar hep zor olmuş ve sürprize açıktır.


6. Bağlarbaşı-Çengelköy: Aynı gruptan gelen iki takım aralarında oynadıkları maçlarda birer kez birbirlerine üstünlük sağladılar. Ben son form durumu itibari ile Çengelköy takımını galibiyete daha yakın görmekteyim.


7. Yıldırım Bosnaspor-Arnavutköy Belediyespor: Maçta Arnavutköy Belediyespor takımını favori görüyorum ve belkivde oynanacak olan maçlar içindeki en banko tahminim olarak Arnavutköy Belediyespor kazanır demek istiyorum.


YAZI: DODO

11 yorum:

Adsız dedi ki...

tuzla nerde ?

Burak Kurtuluş dedi ki...

Yazarımız, Tuzlaspor için de yorum yapmıştı ancak ben haberi yazarken sanıyorum hata ile sildim. Şimdi güncelliyorum.

Adsız dedi ki...

Yıldırım Bosnaspor-Arnavutköy Belediyespor : Bayrampaşa Belediye sahasında arnavutkoy macı tek atakla orta yapılan topun kaleye girmesiyle kazandı. o maçta yıldırımbosnanın kacırdıgı pozısyonların lehıne verılmeyen kararların haddi hesabı yoktu. Gelelim ikinci para kokan maça , çok iyi bir takım oyunu oynamıştık maçtan sonra herkes salladı arnavutkoyun 10 tane net pozısyonu vardı falan dıe.. ama biz 2-0 öne geçmiştik. ve maçın hakemi sağolsun 90da alakasız bir penaltı , penaltı gol olduktan sonrada arnavutkoy gol atana kadar 15 dakika daha oynatmıştı. Allah büyük demiştik karşılasırız demiştik ilk maçtan oldu. Hesap günü geldi bir bakıma Yarın insallah temiz bir mac olurda hakeden taraf kazanır.. Herkeze inat çıkıcaz bu ligden !

Adsız dedi ki...

Yıldırımla alakası olmayan adamlar Arnt. Bld.-Yıldırım Bosna maçı için yorum yapıp ortamı germeye çalışmayın..Adsız yorumun faydaları işde,istediğini istediğine düşürebiliyorsun..

Adsız dedi ki...

sayın Dodo,yıldırımbosnasporu şansı zayıf takımlar arasında göstermeniz inanılır gibi değil.umarım yanılırsınız.ilk 3 hafta sonunda tekrar bir analiz yapmak zorunda kalacaksınız bence..saygılar...

Adsız dedi ki...

Yildirimbosna parasal problem yasamaz ve hakemlerde adil mac yonetirse acik ara lider bitirir
Zkrykc

Adsız dedi ki...

Yıldırım bosna bu maçı alacak son iki maçın birinde mağlup diğerinde berabere bu maçta allah nasip ederse galip gelecek.

Adsız dedi ki...

Arnavutköy Belediye- Yıldırım Bosna 2. Maci için 15 dk uzatma oynandı diyen kisi acaba maçi izledi mi . Bu arada maç sonucu arnavutköy belediye 3-1 yıldırım bosna . Saygılar ;)

Adsız dedi ki...

yaptığınız yorumlar herhalde ısme gore yapılan yorumlar şans verılmeme gıbı bı kuçumseme olmamalı buraya çıkan takımlar hepsı ıyıkı çıkmışlar takımları sız boyle ayırırsanız bu olmaz bu o takımlara saygısızlıktır ve gorduk kı ıncırlı bugun vefayı ezdı o şans vermedığınız ıncırlı gerçekten bu yorumlar yakışmıo sızın sıtenıze saygılarla ıstersenızde yayınlamayın bu msjı. bundan sonra sızın yorumlarınız taraflı olduğuna ınanıyorum.ın

Adsız dedi ki...

Yildirim hesap gunu diyenler evdeki hesap carsiya uymadi sanki :)) tertemiz 3-1 lik bu skordan sonra artk susarsiniz dimi :) paraymis uzatmaymis hakemmis.ne oldu burasi sampiyonlar arenasi 3.ler hadi köyunuze :))))

Adsız dedi ki...

DODO dayi biz yıldırımı seviz onlar bizi sevmi niye dayı tü yine 3 adet attık tabiki aşkımızın meyvesi oli

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.