Cuma, Ocak 27, 2012

'Günü kurtarma adına geleceğimizi karartıyoruz'

Çeliktepespor Kulübü Başkanı Hasan Cevahiroğlu, Orhan Budak’ın sorularını yanıtladı. Seyrantepe Tesisleri’ni Türk futboluna kazandıran Cevahiroğlu, alt yapı oluşturmadan A takımlarına büyük meblağlarda para harcayan kulüplerin yanlış bir politika izlediğini söyledi.
Hasan başkanı tanıdığımda Seyrantepe Tesisleri bugünkü halinde değildi. Sahası topraktı, soyunma odaları iç acıcı değildi. Evet bir çalışma ortamı vardı ama sporcuların rağbet etmediği, deplasman takımlarının gelmek istemediği bir ortamı vardı. Bugün itibarı ile Seyrantepe Tesisleri tercih edilen, sporcusuna, yöneticisine huzur veren bir ortam. Maçlarını burada oynamak için can atan kulüplerimiz her geçen gün artmaktadır. Kağıthane ilçesinin gururu olan Seyrantepe Tesisleri’nin yanı sıra Çeliktepespor çalışmalarıyla örnek teşkil etmektedir. Altyapı sporcularının oynadıkları liglerdeki başarıları ve bunu her sezon artarak tekrar etmeleri önemsenmeyecek büyük bir başarıdır.

Rahat ve güven veren bu huzurlu ortamına zannedersem her sezon öncesi başkan Hasan Cevahiroğlu tarafından dikilen fidanların bu günlerde ağaç olarak hem göze hoş görünmesi hem de oksijen yönünden solunuma oksijen depolaması burayı çok güzel bir sportif alan olarak hizmetlerine devam edecek olması çok güzel bir eserdir. Bu eseri bugün hizmete sokan, insanlara güven ve huzur sağlayan görüşün sahibi Hasan Cevahiroğlu ile röportaj yaptım, zevkle okuyup beğeneceğinizi umarım.

Bugün imkanların ve tesislerin artması beraberinde ne gibi başarıları getirmelidir?

Geçmiş dönemlere bakıldığı zaman amatör sporun bu günkü durumunun geçmiş dönemlere göre çok daha iyi olması gerekirken bugün bulunduğumuz durum hiç de iç acıcı değil. Bunun en büyük sebeplerinden biri insanların birbirlerine güvenmemesi, yardımlaşma ve dayanışmanın gereken düzeyde olmaması, yöneticilerin veya başkanların yalnız kalmaları bunun yanında daha önemlisi artık amatör spora hizmet edecek yöneticilerin gelmemesi, görev yapanların küstürülmeleridir. Bu etkenler amatör sporumuzun çöküşündeki en büyük etkenlerdir.

Peki ne yapmak lazım?

Temeli olmayan bir binanın üzerine sonradan çok kat çıkılması gibi alt yapısı olmayan spor kulüplerinin milyonlarca liraya varan masraflar ile paralı A takımlar yapmaları ve lige katılmaları ile bu konuda ne kadar yanlış düşündüğümüzün bir gerçeğidir. Oysa amatör spor kulüplerinin en önemli görevi alt yapılarda yetiştireceğimiz sporcuların Türk futboluna, Türk sporuna ve hatta dünya futboluna kazandırılmaları esas amaç olması gerekirken bu gün yaptıklarımız bu amacı gerçekleştiremiyoruz. Günü kurtarmak uğruna geleceğimizi kararttığımızın hala farkında değiliz.
Almanya’da yaşamakta olan 2.5 milyon gurbetçilerimizden sadece Türkiye’de profesyonel futbol oynayanların sayısı 144. Avrupa’da oynayanları saymıyorum bile. 75 milyonluk Türkiye’mizde neden hala futbolcu yetişmemesinin sebepleri zannedersem bunlardır. Sporumuzun kalkınması için başta devletin spor politikasının değişmesi şarttır. Bunun yanında ailelerin bilinçlendirilmesi, çok yetenekli türk gençlerini bütün dünya sporlarına kazandırmak hem kişişel, hem de ülkemizin tanıtımı anlamında büyük katkı sağlayacaktır.
Örnek olarak Brezilya ekonomisi yaklaşık yıllık 20 milyar dolara yakın katkıyı sporcularının dünya ülkelerinde spor yapmalarından sağlamaktadır. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan Türkiye’miz neden sporcu ihraç eden ülke olmasın? Bugün itibarı ile Türkiye’miz Avrupa ve diğer kıtalardan futbolcu alan ülkedir. Hatta doğru dürüst milli takımımız bile olmayan bir Türkiye beni ve benim gibi düşünenleri üzmektedir.

Çeliktepespor’daki çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Başkanı bulunduğum Çeliktepespor Kulübü, İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup’ta 4.durumdadır. U-17 takımımız şampiyon oldu. U-13 takımımız gurubunda 3.oldu. Yeni başlayan u-19,u-16 ve u-14 liglerinde takımlarımız iddialı durumdayız.
Kulübümüzün 300’e yakın sporcusu lisanslıdır. Geçen sezon bittiğinde 1994 doğumlu altı sporcumuzu profesyonel takımlara gönderdik. Hedefimiz Türk sporuna yetenekli gençlerimizi kazandırmaktır.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sezon başında verilen sözleri yok saymak geleceği aydınlatmak adına atılmış çok güzel bi adım başarıların devamını diliorum...

Adsız dedi ki...

paralı kulüp başkalarının kendi egolarını tatmin edilmesi üzerine yazılmış toz pembe bi yazı!

Adsız dedi ki...

Sürekli aynı şeyleri pişirip pişirip insanların önüne koulmasından bizler artık sıkıldık. Sporcuların köle olarak görülmediği geliri olan kulüplerin ticarethane olarak çalışmadığı yönetcilerin sadece ve sadece spor ve sporcu yetiştirmek için çalıştığı günleri bekliyor umut ediyoruz....

Adsız dedi ki...

bom boş bir yazı!!!

Bağcılar şampiyonluğunu ilan etti

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 12. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Tekirdağ temsilcisi Büyük Yoncalıspor Mahmutbey Stadyumu...