Perşembe, Ocak 26, 2012

Dodo’dan 10 maç

Bölgesel Amatör Lig ve İstanbul Süper Amatör Lig maçlarını sitemize yorumlayan yorumcumuz Dodo, bu hafta da toplam 10 maçı sizler için değerlendirdi.




Sevgili Yerel Futbol severler birbirinden zor maçları sizler için yorumlayacağım. Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig müsabakalarından en zor toplam on maç ile karşınızdayım.

Sultangazispor-Zonguldakspor
İlk maçım Bölgesel Amatör Lig 13.grup müsabakalarından belki ayın belki de yılın maçı diyebileceğim bir maç. Sultangazispor-Zonguldakspor müsabakası. Ev sahibi Sultangazispor ilk yarı oynadığı iç saha maçlarının hepsini kazandı sadece iç sahada tek golü Beyköy takımından yedi.  Zonguldakspor ise zaman, zaman inişli çıkışlı grafikler çizmesine rağmen ilk yarının sonuna doğru toparlanıp zirveye demir attı. Devre arasında iki takımda boş durmadı. Gidenler gelenler iki takımda da fazlasıyla oldu diyebiliriz. İkinci devrenin ilk haftasında Zeytinburnuspor karşısında yeni transferlerinden üç tanesini oynatan Sultangazispor üç oyuncudan da fazlasıyla beklediğini aldı diyebiliriz. Ara transferde takıma katılan stoper Mehmet Aslan’ın attığı iki gol orta sahada çalışkan Burak ve Yusuf’un etkili oyunları bunun açık göstergesi durumundadır. Zonguldakspor ara transferde birçok oyuncuyu kadrosuna kattı. Hazırlık maçlarında istediği skor ve uyumu yakaladığı pek söylenemez. Bu yeni oluşturulan takımın ertelenen Kozluspor maçında da uyum sürecini en aza indirgeme şansını ertelenmesi sebebiyle ortadan kaldırınca bu haftaki maçta belki de ilk defa yeni on birini deneme şansını bulacak ki bence işleri hiç kolay değil. Ben bu haftaki çok ama çok zor ve zirve için iki takım açısından da olağan üstü önem taşıyan bu maçtan Sultangazispor galip gelen taraf olur diyorum. Bu maç için Zonguldak’tan gelecek 10 otobüs seyirci ve ev sahibi takımın taraftarının maça göstereceği ilgi düşünüldüğünde belki de Cebeci Stadyumu iğne atsan yere düşmeyecek bir ortama sahne olacak. Sözü fazla uzatmadan Sultangazi kazanır diyorum.

Çerkezköyspor-Silivrispor
Çerkezköyspor-Silivrispor müsabakası gerçekten çok zor bir maç. Çokta enteresan geçmeye aday bir maç. Geçtiğimiz sezon Silivrispor’u çalıştıran fakat çalkantılı bir şekilde takımla ilişkisi kesilen Selami Tarhan Çerkezköyspor’un başında ve takımı da istim üstünde. Silivri camiası takımı bir üst lige çıkartmak için düğmeye basmış durumda. Devre arası hazırlıkları, ara transferde takıma katılan oyuncuların uyumu ve katkısı hesaplandığında temsilcimiz Silivrispor’un Çerkezköy deplasmanında işinin bir hayli zor olduğunu söyleyebilirim. Ev sahibi Çerkezköyspor takımını bir adım önde gördüğüm müsabakada Silivrispor takımının alacağı beraberlik sürpriz sayılmamalı diyorum.

İstanbulspor-Avcılar Belediye
İstanbulspor-Avcılar Belediyespor müsabakası da zor geçmeye aday bir maç. Avcılar Belediyespor ikinci yarıya galibiyet ile başladı fakat yendiği Babaeski takımının resmen dağılmış bir takım olduğunu toplama bir takım ile Avcılar maçına çıktığını da unutmamak gerekir. İstanbulspor eksik bölgelerine devre arasında takviye yaptı halen de yapmaya çalışıyorlar. Daha kaliteli ve hazır ekip olduğuna inandığım İstanbulspor, kalan haftalarda iç saha maçlarını oynayacağı Zara Ekinli Stadındaki bu maçı kazanır.

Bostancıspor-Leventspor
Bu maç, farklı amaçları olan iki takımı karşı karşıya getiriyor. Bostancıspor ligde kalma, Leventspor ise Play-Off’a kalma amacında olan iki takım. İki takımda formsuz ve istediği seviyede değil. Ben bu haftaki bu maçın kendileri için viraj niteliğinde olduğuna inandıklarını düşündüğüm Leventspor takımının bu zorlu maçtan galip ayrılarak amaçlarına bir adım daha yaklaşacakları kanısındayım.

Arnavutköy Belediyespor- Alibeyköyspor
Arnavutköy Belediyespor- Alibeyköyspor müsabakası Play-Off’a kalacak takımları çok ilgilendiren bir maç. Ev sahibi Arnavutköy Belediyespor takımı ve Alibeyköyspor istedikleri skoru elde edebilme adına son derece çekişmeli bir maça çıkacaklarının bilincindeler. Bu zor maçta kazanan olmaz diyorum.

Zara Ekinli-Gazi Mahallesi
Sultangazi derbisinde Zara Ekinlispor ve Gazi Mahallesi karşı karşıya gelecek. Bu zor maç için tahmin yapmak oldukça zor. Zara Ekinlispor takımı “zirve için havlu attı” dediğimiz bir hafta birden toparlandı ve aldığı galibiyet ve rakiplerinin kaybetmesi ile tekrar şanslı duruma geldi. Gazi Mahallesi takımı ise geçen hafta elde ettiği galibiyet ile çok şanslı duruma geldi ki bu maçı aldığı takdirde ben Gazi Mahallesi takımının kesinlikle Play-Off müsabakalarında yerini alacağını söyleyebilirim. İki takımda da çok yetenekli oyuncular var. Gazi Mahallesi-Kuştepespor ve Zara Ekinli-Silivri Ortaköy maçlarını izleyen Burak Kurtuluş, “muhtemelen 1000 kişinin izleyeceği bu maçı tahmin etmek mümkün değil” dese de ben bu zor müsabakada Gazi Mahallesi kazanır diyorum.

Öz Karacaahmet-Arnavutköyspor
Öz Karacaahmet-Arnavutköy müsabakası zor bir müsabaka. Ev sahibi takım alt sıralardan kurtulma adına resmen rahatlama adına bu maça sonuna kadar asılacak ve iç sahada özellikle ilk yarıları çok tempolu ve bol pozisyon zenginliği ile oynamakta. Deplasman takımının geçtiğimiz hafta Kazım Karabekir maçını izleyen arkadaşımız Arnavutköyspor’un çok iyi bir kadroya sahip takım olduğunu ve kaliteli bir Teknik Direktör olan Kemalettin Dirik’in oyun içerisinde her tümlü olumluyu hamleyi yaptığını söylese de ben Öz Karacaahmet’in bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Çıksalın-Çekmeköy
Çıksalın-Çekmeköy müsabakası da haftaya damgasını vuracak bir maç ve izlenmeye değer bir müsabaka olarak karşımıza çıkmakta. Çok formda bir Çıksalınspor ve inişli çıkışlı bir grafik çizen deplasman takımı Çekmeköy arasında oynanacak olan maçta sürpriz kokuları almaktayım. Deplasmanda mücadele edecek olmasına rağmen Çekmeköy takımı bence kazanmaya yakın olan taraf diyebilirim.

Selimiye-Bakırköyspor
Selimiye-Bakırköyspor müsabakası zirve ve ligde kalma adına amaçları olan iki takımı karşı karşıya getirmekte. İç saha maçlarında zorlanan Selimiye takımının can derdinde olan Bakırköyspor karşısında mutlak favori olduğu görüşündeyim. “Bu maçı Selimiye takımı rahat kazanacaktır” diye düşünenler var ise baştan söylemeliyim, Bakırköyspor ligdeki en kritik maçlarından birisine çıkıyor ve takviye edilmiş kadrosu ile Selimiyespor’dan puan ya da puanlar kopartmak niyetinde; ancak yine de ev sahibi ağır basıyor.

Vefaspor-İdealtepespor
Vefaspor-İdealtepespor müsabakası zirve açısından çok zor bir maç. İlk maçta yaşanan tansiyonlu ortam ve Play-Off’a kalma mücadelesinin ne kadar zor olacağı düşünüldüğünde programın belki de en cazip ve seyredilme oranı en güzel maçlarının başında yer alan bir maç. Ben, ilk maçta Volkan’ın atılması sonucu eksik kalan ve o maçta rakibine mağlup olan yeşil-beyazlıların bu zor maçı kazanacak kaliteye sahip olduğu görüşündeyim. Kadrosuna önemli bir santrafor katmak üzere olan Vefaspor’un, geçtiğimiz hafta kadrosundan önemli bir oyuncuyu Kuştepespor’a kaptıran ve Teknik Direktörü de ayrılan İdealtepespor karşısında bu maçı kazanır diyorum. Banko Vefa.


YAZI: DODO

6 yorum:

Adsız dedi ki...

nam-ı değer Dodo, tam anlamıyla bir eyyamcısın :). yaptığın yorumların hiçbirinin gerçek düşüncelerin olduğunu düşünmüyorum. kimi destekliyosan o takımı gaza getirmek için favori olarak rakip takımı gösteriyosun. saygınlığını kaybetmemen dileğiyle.

Adsız dedi ki...

dodo haklı bu hafta sultangazi zonguldak maçı full çeker ben sultangazi yönetimin yerinde olsam bilet fiyatlarına zam yaparım

Adsız dedi ki...

Dodo , Sultangazi formasını Cıkarır da 10 mac yazarsan Seviniriz be :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Dodo Karacaahmet maçı kazanır demişsiniz ama neden öyle dediniz size bilgi veren arkadaşınıza güvenmiyormusunuz? O kadar öve öve anlatmış size :)

Adsız dedi ki...

Bence karacaahmet icin bu mac hayati onem tasiyor yavuz baskan ve tansu hoca onderliginde muhtesem taraftariyla arnavutkoy engelini asacaklardir.

Adsız dedi ki...

meteoroloji uyarılarına gore hafta sonu yogun kar yagıslı olucakmıs bu hafta amator maclar ertelenebılır

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...