Salı, Mayıs 31, 2011

Uşak Belediyespor camiası kenetlendi


27 yıldır Uşak 'ta futbol alt yapısını oluşturan ve Uşakspor'un kapanması ile Uşak futboluna hizmet veren, geçen iki yılda profesyonel ligin kapısından dönen Uşak Belediyespor gelecek sezon öncesi umutlu.

Kırmızı-Mavililer gelecek sezon aynı hataları tekrarlamamak için yıllarca Uşakspor ve Uşak Belediyespor formasını futbolcu olarak terleten, yönetici olarak hizmet veren Adil Özdemir, Özcan Doruk, Ali Osman Yüce, AyhanBaşakçı, Akın Kozak, Cemil Özteke, Ayhan Aytaç, Nadir Çalcı, Süleyman Okyay, Şahin Erkal, Vedat Gök, Ayhan Çakır, Şenol Yıldız, Mesut Peker, Oktay Alat ve Aşigolar Başkanı Yaşar Akyıldız Belediye-iş sendikası lokalinde bir araya gelerek Uşak Belediyespor etrafında şampiyonluk için kenetlendiler.

Bu isimler, yıllarca ekmeğini yedikleri ve gönül verdikleri takımları Uşak Belediyespor'u nasıl şampiyon yaparız konusunda fikir alışverişinde bulundular. ‘Uşak sevdalıları’, takımlarını her platformda yalnız bırakmayacaklarını, destek olacaklarını, Uşak Belediyesi bünyesinde çalışanlarında bu oluşumu desteklerini sağlayarak tek hedeflerinin Uşak Belediyespor'u şampiyon olarak 3.lige çıkartmak olduğunu belirttiler.

Bu isimler ilk olarak 2-5 Haziran tarihleri arasında Bursa'da oynanacak olan U-19 Türkiye Şampiyonası 2.kademe karşılaşması ve Eskişehir'de oynanacak olan U-16 Türkiye şampiyonası 1.kademe karşılaşmalarında takımlarını destekleyecekler.

HABER-FOTOĞRAF: SERVET SARUN

Halkalı Çamlıkaltın'dan Görkemli Açılış.

Küçükçekmece’nin yeni federe Kulüplerinden Halkalı Çamlıkaltıspor yeni lokaline kavuştu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da katıldığı açılış oldukça renkli geçti.

Açılış hafta sonuna denk geldiği için bir çok amatör kulüp temsilcisi açılışta yerini alamazken Halkalı Taştepespor Kulüp Başkanı Turgut Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri Halkalı Çamlıkaltıspor kulübünün açılışında yerlerini alan tek kulüp oldu.

Mahalle sakinlerinin ve esnafının da ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aziz Yeniay göreve geldikleri günden bugüne kadar spora büyük yatırımlar yaptıklarını, amatör spor kulüplerine ulaşım, malzeme ve yer tahsisi konusunda her zaman yardımcı olduklarını, önümüzdeki günlerde de proje aşamasında olan 3 tane futbol sahasının da bölge kulüplerinin hizmetine gireceğini müjdeledi. Yeniay, açılışta gördüğü gençlere de tavsiyelerde bulunarak, sporla birlikte eğitimlerini de başarıyla sürdürmeleri gerektiğini ifade ederek eğitimin de önemine dikkat çekti.


HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Sefaköy Kartal Şampiyon : 8-0

SEFAKÖY KARTAL : 8 SEFAKÖY :0 (U-13)

İstanbul U-13 Ligi 4.Grupta şampiyonun adı Sefaköy Kartal oldu. Sefaköyspor’u 8-0 mağlup eden siyah beyazlılar bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.


Ali Ülgen ve Birkan’ın 2’şer golle yıldızlaştığı maçta siyah beyazlılara farkı getiren diğer golleri Ahmet, Ferdi, Muhammet ve Ali Talip attı.


Bu sonuçla 14’te 14 yapan S.Kartal puanını da 42’ye yükselterek bitime 4 hafta kala en yakın rakibi S.Ç.Birlik’in 12 puan önünde şampiyonluk turu attı.
Sefaköy Kartal:Eyüpcan,Faruk,Fırat,Ahmet,,Koray,Muhammet,Fatih,Ali Ülgen,Mehmet,Ali Talip,Ferdi,Saruhan,Emre,Barış,İbrahim,Birkan
Sefaköy:Burak,Ramazan,Mert,Muhammet,Kürşat,Can,Anıl,İsa,Hüseyin,Süleyman,Onur,Muhammet,İbrahim,Gazi,Çengzihan,Özgür,
Goller:3.DK aHMET,10,35.DK Ali Ülgen,20.DK Ferdi,40.DK Muhammet,43.48.DK Birkan ve 45.DK Ali Talip


HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Cennet Barbaros zirve için : 4-2

CENNET BARBAROS: 4 AVCILAR CİHANGİR: 2

İstanbul Amatör 2.Küme 10.Grupta oynanan maçta üst sıralardan kopmak istemeyen iki takımın mücadelesinde Cennet Barbaros, Avcılar Cihangir’i 4-2 mağlup ederek zirve yarışından kopmadı.

Sefaköy Kartal Stadı’nda oynanan maçta hat-trick yapan Koray maçın yıldızı olurken ev sahibi ekibe galibiyeti getiren diğer golü de Doğan attı.

Yusuf’la iki gol bulan Avcılar Cihangir yenilgiden kurtulamazken 3 puan 4-2’lik sonuçla ev sahibi Cennet Barbaros’un oldu.

Bu sonuçla 17 puanda kalan Avcılar Cihangir büyük ölçüde zirve yarışından koparken puanını 22 yapan Cennet Barbaros ilk iki sıra için umutlarını arttırmış oldu.


Stad: Sefaköy Kartal
Hakemlar: Serkan DEMİRCANLAR***Çengiz ATEŞ***Emre YANIK***
C.Barbaros: Gökberk***Ekrem***Kaan***Burak***Doğan***Oğuz***Turgay**(Burak**)Nazım***Ali***Koray****(Oğuzhan**)Emir***
A.Cihangir:Soner**Kenan*Ahmet**Rıdvan**Hüseyin**Samet*Ozan**İsmail**Yusuf**Serdar**Hakan**
Goller: 41.44.66. DK Koray,81.84.DK Yusuf,90.DK Doğan.

HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Kosava’nın ‘güç'ü' bitti . 2-5

KOSOVA GÜÇSPOR: 2 YEŞİLILGAZ : 5

İstanbul Amatör 2.Küme 12.Grupta oynanan maçta Kosova Güçspor ile Yeşilılgaz prestij maçında karşı karşıya geldi. Sefaköy Kartal Stadı’nda oynanan maçtan gülerek ayrılan taraf konuk Yeşilılgaz oldu.


Ligde iddiası kalmayan iki takımın 3 puan mücadelesinde Yeşilılgaz’a galibiyeti getiren golleri 10. ve 67. dakikalarda Sezer, 30. dakikada Hüseyin, 45. dakikada Ufuk ve 50. dakikada Gökhan attı.

Kosova Güç’ün iki golüne de 20. ve 50. dakikalarda Gökhan imza attı. Bu sonuçla Yeşilılgaz puanını 13’e yükseltirken Kosova Güç de 14 puanda kaldı.



Stad: Sefaköy Kartal
Hakemler: K.Halil ALTINTAŞ,Niyazi BAKŞİ,Ziya ÖZYURT
Kosovagüç: Tolga*Mehmat**Kaan**K.Ömer**Oğuz**Oğuhan**B.Ömer Keremcan**Gökhan***Okay**Mert*
Yeşilılgaz: Ahmet***Emrah***Özcan**(Ufuk***)Cihan***Hüseyin***Kemal***Mehmet***Feyzullah**Beyadin***Gökhan***Sezer***
GOLLER:10.67.DK Sezer,30.DK Hüseyin,45.DK Ufuk,20.ve 54.DK Gökhan




HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Kanarya geç kanatlandı. 4-3

KANARYA: 4 ZAFERSPOR: 3

İstanbul Amatör 2.Küme 12.Grupta oynanan maçta ligde hiçbir iddiası kalmayan  Kanaryaspor ile Zaferspor karşı karşıya geldi.Sefaköy Kartal Stadı’nda oynanan maçta Kanaryaspor sahadan 4-3 galip ayrılırken Zaferspor 2-0 öne geçtiği maçta skor avantajını koruyamadı.

Devreyi 42. dakikada Rafet’in golüyle 1-0 önde kapatan konuk Zaferspor 51. dakikada Tolga ile bir gol daha bularak skoru 2-0 yaptı.

Kanaryaspor bu gollere 73. dakikada Serkan, 79. dakikada da İlyas’la yanıt verdi: 2-2.

81. dakikada Ersin’le bir kez daha 3-2 öne geçen Zaferspor 3 puan hesapları yaparken 90 dakika sonunda sahadan 4-3 yenik ayrılan taraf oldu.

Kanaryaspor’a galibiyeti getiren goller 83. dakikada Hüseyin’den, 84. dakikada da Kubilay’dan geldi. Bu sonuçla Kanaryaspor puanını 12’ye yükseltirken Zaferspor 11 puanda kaldı.

HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Filizspor galibiyeti hatırladı. 5-0

FİLİZSPOR: 5 PINARSPOR: 0

İstanbul Amatör 2.Küme 4.Grupta oynanan maçta grupta prestij mücadelesi veren iki takımın 3 puan mücadelesinde gülen taraf Pınarspor önünde 5-0’lık sonuçla Filispor oldu.

Sefaköy Kartal Stadı’nda oynanan maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan Filizspor haftalar sonra galip geldi.

Bu sezon ligde umduğu sonuçları alamayan Filizspor’a galibiyeti getiren golleri 10., 20. ve 60. dakikalarda Serdar, 44.  dakikada Şenol, 81. dakikada da Hasan attı. Bu sonuçla Filizspor puanını 8’e yükseltirken Pınarspor da 10 puanda kaldı.


Stad: Sefaköy Kartal
Hakemler: Niyazi Bakşi , Halit Altıntaş , Ziya Özyurt
Filizspor: Faik**, Ali***, Barış ***, Özgür ***, Selçuk **, Emre ***, Mehmet Gürbü***, Serdar ****, Hasan ***, Şenol***, Özcan ***
Pınarspor: Tarık **, Emre***, Tuğrul **, Ercan **, Ergin**, Ozan **, Osman **, Metin **, Gökhan **, Erkan **, Bayram **
Goller: 10’, 20’ ve 60’Serdar, 44’Şenol, 81’Hasan (Filizspor)




HABER VE FOTO: YILMAZ AKTEPE

Altınyıldız'dan tek gollü galibiyet


ALTINYILDIZ: 1 KISIRKAYA:0

İstanbul 2.Amatör 7.grupta Altınyıldız-Kısırkaya takımları Namık Sevik Stadı'nda karşılaştı. Son haftalarda takımın yükselişe geçmesinde büyük pay sahibi Hasan Uğur Yücel attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu.

Maçın ilk dakikalarında ev sahibi ekip Emre ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan golcü oyuncunun vuruşunda Oğuzhan topu çeldi, kalaye yönelen topu defans uzaklaştırdı.
23.dakikada Bora'nın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Hasan Uğur kafa ile topu ağlara gönderdi.

Konuk ekip ceza sahası ön çizgisinde serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Yüksel'in vuruşu Durmuş Ali'de kaldı.

38.dakikada Emre iki rakibini geçerek ceza sahasına girdi, vuruşunda kaleci Oğuzhan başarılıydı.  Her iki ekipte 10 kişi kaldı

İkinci yarıda konuk ekip beraberlik için ataklarını sıklaştırdı. Ev sahibi ekip Altınyıldız'da Erol 68.dakikada elle oynamadan dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda topun başına Levent geçti, bu oyuncunun kullandığı frikikte top üst direkten döndü.

Ev sahibi 10 kişi kaldıktan sonra Hasan Uğur orta sahadaki yerinden stopere çekildi. Skoru korumak için geri çekilen ev sahibi ekip kontrataklarla farkı arttırmaya çalıştı. Ani gelişen atakta Bora'ya arkadan müdahalede bulunan Yüksel de ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda hakeme itirazını sürdüren Kısırkaya Antrenörü Hikmet Atar'da maçın hakemi tarafından tribüne yollandı.

Maçın uzatma dakikalarında kaleci Durmuş Ali'nin elinden kaçırdığı top Muhammed'in önünde kaldı, kaleci Durmuş Ali hatasını telafi ederek Muhammed'den önce topa sahip oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibi ekip maçtan 1-0'lık skorla ayrıldı.

Saha: Namık Sevik
Hakemler: Okan Akbal-Serkan Aydın-A.Türkoğlu Yaman
Altınyıldız: Durmuş Ali-Can-Mehmet-Erol-Mehmet-Baver-Asaf-Emre-Bora-Hasan Uğur-Serhat
Teknik Sorumlu: İlker Dirim
Kısırkaya: Oğuzhan-Hasan-Mustafa-Sertaç-Aziz-Murat-Burak-Yüksel-Hamdi-Levent-Behçet
Teknik Sorumlu: Hikmet Atar



HABER VE FOTO: ERDEM SAĞOLAN

Silivrispor’da ilk imza atıldı



Bölgesel Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Silivrispor yeni sezon öncesi haftalardır merak edilen hocasını buldu. Mesut Tonta ile tam yetkili olarak anlaşma sağlayan Silivrispor 8 Haziran gecesi yapacağı muhteşem gecenin ardından oyuncu transferlerini de gerçekleştirecek. 


Silivrispor Kulüp Binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral; “Geçtiğimiz sezon iyi mücadele ederek BAL’a çıkmış bulunmaktayız. Şimdi önümüzde yepyeni bir lig var. Bu ligin ardından da bizi profesyonel lig bekliyor. Yaşadığımız şampiyonluk zaferinin ardından 8 Haziran gecesi yapacağımız kutlamalarla bu durumu pekiştirip şampiyonluğumuzu kutlayacağız. Bu süreç devam ederken bizde takımla ilgili çalışmalar yapmaya aralıksız devam etti. Sonuç olarak Mesut Tonta isminde karar verdik. Sezon bitiminden bu zamana kadar 4-5 hoca ile görüştük. Onlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Futbolda yeni bir dönem başladı büyük kulüplerde aynı şeyleri geçte olsa yapmaya başladılar. Bizde küçük kulüpler olarak böyle bir karar aldık. Bu konuda hocamıza güveniyoruz. Camiamızı iyi bilen bir hocamızdır" dedi. 


'Hedef yoksa ben de yokum'
Başkan Saral şöyle devam etti: "Yönetim kurulu olarak hedefi olan kulübümüzün başına başarılı bir hocamızı getirdik. Camiamıza hayırlı olsun. Biz yönetin kurulu olarak kendisinin sonuna kadar yanındayız. İç ve dış transfer konusunda çalışmalara başlayacaktır. Yapacağımız şampiyonluk gecesinden sonra da çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Biz 'tesisleşelim' dediğimiz de birileri hep hedef küçültüyorlar anlıyorlar. Buna da anlam veremiyorum. Unutulmasın ki hedef yoksa ben de yokum. Hedeflerin olmadığı yerde asla ve katta Mustafa Saral da olmaz.” 


Memiş: Silivrispor demek şampiyonluk demek
İmza töreninde konuşan As Başkan Mutlu Memiş Silivrispor’un kesinlikle hedefi olduğunu belirterek kesinlikle 3. Lig hedefi ile yola çıktıklarını, bu konuda Mesut Tonta’nın kendilerine büyük kazanç olduğunu dile getirdi.Mutlu Memiş “Kulübün iç bünyesini, amatör camiayı en iyi bilen hocalarımızdandır. Bizim geçen sezon istemediğimiz olaylar oldu. Bu olaylardan ders aldık. Sezon başında birçok hoca ile görüştük. En iyisini bulduğumuzu inanıyorum. Silivrispor’a Mesut Tonta’nın iyi bir ivme kazandırdığını inanıyorum. Daha önce Silivrispor’da başarılar kazanmış bir hocamız. Bu sezonda BAL liginden 3. Lige çıkmasını hocamızla başaracağız. Süper amatör kümeye benzemeyen bir lig olacak. Silivrispor’un hak ettiği yer 3. Lig olduğunu söylüyorum. Silivrispor’un isminin olduğu yerde her yerde hedef her zaman şampiyonluktur. Silivrispor amatör kümede olmaması gereken bir kulüp. Bu iş hoca ile futbolcu ile olacak iş değil. Camianın yanımızda olması gerekiyor. Bu zamana kadar oldular, bundan sonra da yanımızda olsunlar bu şekilde başarıyı kazanacağımıza inanıyorum” dedi.


Tonta: Hedefe ulaşacağız 
Silivrispor’un yeni teknik patronu Mesut Tonta imza töreninden sonra yaptığı açıklamada Silivrispor’un kesinlikle büyük hedefleri olduğunu belirterek bu hedefe mutlaka ulaşacaklarını söyledi. Bölgeye, Amatör’e ve Silivrispor camiasına yabancı olmadığını ifade eden Tonta yeni sezonla ilgili umutlu konuştu. Hedef doğrultusunda bir ekip oluşturarak, sezon sonunda mutlaka bu hedefe ulaşacaklarını sözlerine ekleyen teknik adam tecrübeli çalıştırıcı bu yönetim kurulu ve Silivrispor’un bu başarıya layık olduğunu söyledi. Teknik direktör Mesut Tonta, “Daha önce de Silivrispor’da kulüpte belli sezonlarda teknik direktörlük yaptık. Geçen sezonda idare bazda kulüp yapılanmasında bulundum. Bunun sonucunda aynı zamanda sportif direktör anlamında yönetim kurulunun almış olduğu kararla başkanımız ve yönetim kurulu bizimle birlikte çalışmayı sundular. Bende kulübün ve Silivri’nin yapısını yönetim kurulu ve başkanımızla daha önce çalıştığım için düşünmeden bu teklifi kabul ettim. Kendi bilgi birikimlerimizi bu yılda teknik adam olarak iyi bir oluşum içerisinde hayırlısı ile BAL ligine başlamamış olacağız. Değişik kulüplerde teknik adam olarak görev aldım. Bölge olarak yabancı bir isim değilim Amatör’e. bu doğrultuda iç ve dış transfer çalışmalarımıza en kısa zamanda başlayıp. Takımımızı oluşturup kendi plan ve programımızı hayata geçireceğiz. Silivri halkının şunu iyi bilmesi gerekir Silivrispor hiçbir zaman hedefsiz olmamıştır. Bir ilk olarak Silivrispor’u en iyi şekilde yapılandırarak hedefli bir ekip haline getireceğiz" diye konuştu.


Yardımcılar belli olacak
Yeni sezon öncesi Mesut Tonta’nın yardımcılarını birkaç gün içinde belirleyeceğini belirten Teknik Adam Mesut Tonta “Yardımcıların da bir iki gün içinde belli olacak. Daha önce birlikte çalıştığım kişiler var. Bunu da yönetim kurulu ile paylaşarak teknik heyet kadromu oluşturacağım" dedi.


Silivrispor teknik patronu Mesut Tonta sezon öncesi yardımcılarını belirledikten sonra iç transfer çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Bu konuda geçtiğimiz sezonda takımla birlikte çalıştığı için raporunun hazır olduğunu belirterek yönetim kurulu ile yapılacak toplantıda raporu sunacaklarını söyledi. 


'Bu güveni boşa çıkarmayacağım'
Mesut Tonta Silivrispor kulübü Başkanı Mustafa Saral ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum diyerek kesinlikle bu güvenlerini boşa çıkartmayacaklarını söyledi. Yeni sezonda en iyisini yapacaklarını belirterek Silivri’ye yakışır bir takım yapacaklarını söyledi. 
Tonta, yeni sezon öncesi alt yapıda ve üst yapıda da genel anlamda bir yapılandırma yapacaklarını; yeni sezonda BAL liginde herkese ihtiyaçları olacaklarını söyleyerek bu yapılandırmada ene iyisi neyse onu yapacaklarını söyledi. Tonta “ Bu ekip çalışmasıdır biz elimizden gelini yapacağız. Bu yapılandırma ile önümüzdeki sezon başarılı olacağız” diye konuştu.


Uzaklardan oyuncu olmayacak
Başarılı teknik adam Yeni sezon öncesi transfer komitesi ile yapılacak olan toplantı ile İstanbul ve Trakya bölgesinin oyuncularından faydalanacaklarını söyledi. Mesut Tonta  “Yeni sezonda İstanbul ve Trakya bölgesinden oyuncuları almayı hedefliyoruz, Bölge dışından oyuncu getirmeyi düşünmüyoruz. Silivri’yi sahiplenecek formasını kaldırabilecek oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

Güngören Belediyesporlu minikler farklı galip


İstanbul Sırma U13 Ligi’nde Güngören Belediyespor sahasında konuk ettiği Beylerbeyi’ni 5-2 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.Bordo-Beyazlılar’ın gollerini Hasan (3), Eren ve Kasım attı.

Yerel Futbol Sitesi

Şehzade tahtında tek başına


TOPÇULARSPOR: 1 ŞEHZADEBAŞISPOR: 2
İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup’ta lider Şehzadebaşıspor, zorlu Topçularspor deplasmanından 2-1 galip ayrılırken, takipçisi Alucra Doluderespor’un haftayı puansız tamamlamasıyla dört puan farkla zirveye kuruldu.

Maça iyi başlayan Güngören temsilcisi 6. dakikada Sezer ve 17. dakikada Hakan Kıran’ın golleriyle skoru 2-0 yaptı.İlk yarı da bu skorla bitti. İkinci yarının henüz 2. dakikasında Topçularspor Nasır’ın penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi.
Gol sonrası oyun sertleşirken Şehzadebaşıspor’dan Hayri rakibine yaptığı sert hareketten dolayı kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Oyunun kalan bölümünde Topçularspor beraberlik için bastırsa da golü bulamadı ve mücadele 2-1 sona erdi.

Stat: Bahariye
Hakemler: Şencan Közen, Sinan Ertüngü, Aşkın Şahin
Topçularspor: Önder ** Fatih ** Metin ** Erşan ** Samed ** Burak funta ** Burak * (Enes * ) Serhan ** Müslüm ** Nasır ***
Şehzadebaşıspor: Kutay ** Semih ** Semih Carut * (Yusuf * ) İbrahim ** Yasin ** Hakan Kıran *** Hayri * Müslüm ** Gökhan ** (Oğuz * ) Sezer *** Ali **(Oğuz * )
Goller: Nasır (47 pen) / Sezer (6), Hakan Kıran (17)
Kırmızı Kart: Hayri (Şehzadebaşıspor)

HABER-FOTOĞRAF: ALPER KADEROĞLU
Not: Karşılaşmanın Saha Komiseri Olan Oktay Düzdirek’e Yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ayazağaspor deplasmandan 3 puan çıkardı.


Seyrantepe Yeşilcespor  : 0 Ayazağaspor : 2   U-13
İstanbul  Sırma Lig’i U-13  21 Grup maçında Seyrantepe Yeşilcespor ile Ayazağaspor karşı karşıya geldi.   Şişli temsilcisi 2-0 skorla sahadan galip ayrıldı.
Mücadeleye hızlı başlayan Ayazağaspor 3' dakikada Rıdvan’la 1-0 öne geçti. Dakikalar 11’ gösterdiğinde bu kez sahneye Şükrü çıkarak skoru 2-0 belirleyen golü kaydetti.
 İlk yarı ve maçın sonucu bu skorla tamamladı.  Gollerden sonra her  iki takım da rakip kalede tehlikeler yaratsa da skorda değişikliğe yetmedi. 


Haber & Resim : Yüksel Cırt

Haznedarspor averaj düzeltti


ALİBEYKÖY İMARSPOR: 2 HAZNEDARSPOR: 7
İstanbul 2. Amatör Lig 8. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Haznedarspor, sondan ikinci sırada yer alan Alibeyköy İmar Blokları Spor  Kulübü’nü 7-2 mağlup etti ve zirve ortaklığını sürdürdü.

Maçın hakemi, takımların formalarının aynı olduğu gerekçesiyle (Ki bence alakası yoktu, farklıydı formalar) karşılaşmayı oynatmayı reddetti. Bu nedenle karşılaşma yaklaşık 15 dakika geç başlarken sorun, ev sahibi İmarspor’un, Parsellerspor’un formalarını giymesiyle çözüldü.
The truth is...  There is no spoon!
Maçın ilk yarısında köşe gönderlerinden biri yerinden çıkarken, yaklaşık 5 dakika süren bir operasyon sonrası bir çay kaşığı ve bir kerpetenle yerine takıldı.

Mücadele konuk ekibin 7-2 üstünlüğüyle sona erdi. Bu grupta 30’ar puanlı Zeytinburnu Hürriyetspor, Güney Yıldızı, Haznedarspor ve Talatpaşaspor averajla diziliyorlar.

STAT: Alibeyköy Parseller
HAKEMLER: Gökhan Kaya,Cengiz Ateş, Cuma Yıldızturan
ALİBEYKÖY İMARSPOR: Murat, Aydın, Hakan, Emre, Önder, Serkan, Kabulisa, Gündüz, Tuna, Gökhan, Yusuf (Selim, Cem, Tanju, Vedat, Ferdi, Caner)
TEKNİK DİREKTÖR: Ramazan Kutsal
HAZNEDARSPOR: Enbiya, Yücel, Ali, Ramazan, Muhammet, Ekrem, Kerim, Yunus, Soner, Emre, Levent (Uğur, Oğuz, Burak, Ahmet, Yahya, Sercan, Abdulgafur)
TEKNİK DİREKTÖR: Taşdan Görler

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Ne Emeksan'a ne de Gedikpaşa'ya yaradı


GİRESUN EMEKSANSPOR: 1 GEDİKPAŞASPOR: 1
İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup’ta haftaya aynı puanla giren üçüncü Giresun Emeksanspor ve dördüncü Gedikpaşaspor’un mücadelesi 1-1 sona ererken bu skor iki ekibin de ikincilik şansına darbe vurdu. Çok gergin geçen maçın son bölümlerinde hakem müsabakayı 15 dakika durdurmak zorunda kaldı.

Alibeyköy Parseller Stadı’ndaki maçın ilk yarısında ev sahibi Emeksanspor daha atak görünürken, konuk Küçükçekmece temsilcisi Gedikpaşaspor kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Devre golsüz geçildi.

İkinci yarıda Gedikpaşaspor oyunu daha ileride kurmaya başlarken, oyun dengedeydi. 52. dakikada gelişen Emeksanspor atağında sağdan Sercan kaleciyi geçerken düşürüldü, hakem ‘devam’ kararı verdi. Penaltı bekleyen  Eyüp temsilcisi bu pozisyona uzun süre itiraz etti.
58’de, maçın en başarılı isimlerinden Gedikpaşaspor kalecisi İlker’in kısa düşen pasında topu kapan Şükrü, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Giresun Emeksanspor 1-0 öne geçti.

Bu gol sonrası Gedikpaşaspor beraberlik için bastırdı. Bordo-Mavililer 67’de karşı karşıya çok net pozisyonda kaleci Önder’i geçemediler. 75’te sağdan gelişen Gedikpaşa atağında yapılan ortada top savunmanın koluna çarptı. Orta hakem Ozan Bileyci’nin görmediği pozisyonda kıdemli yardımcı Cengiz Ateş tereddütsüz penaltı işareti verdi. Bileyci de yardımcısına uydu. 

Bu karar sonrası saha karıştı. Ev sahibi ekip futbolcularının neredeyse tamamı ve teknik heyet hakemlere büyük tepki gösterdi ancak karar değişmedi.

Topun başına geçen Nuri çok soğukkanlı bir vuruşla skora denge getirdi.
Karşılaşmanın son bölümleri Giresun Emeksanspor açısından çok gergin geçti. Mavi-Beyazlılar beraberlik için bastırsa da yoğun stres altında organize olamadılar ve ceza sahasına yaptıkları ortaların çoğu kaleci İlker’in ellerinde eridi. Gedikpaşasporlu futbolcular sakin bir futbol sergiledi.
Hakem maçı durdurdu
Karşılaşmanın uzatma anlarında gelişen Giresun Emeksanspor atağında top Gedikpaşasporlu futbolculardan birinin koluna çarptı ancak kol ve vücut birleşik olduğundan hakem devam kararı verdi. Bu pozisyonda da Giresun Emeksansporlular yoğun itirazlarda bulundu. Bunun üzerine hakem Ozan Bileyci yardımcılarını alarak güvenlik istedi ve orta sahada beklemeye başladı. Yaklaşık 15 dakikalık duraklamanın ardından müsabaka tamamlandı.

Karşılaşma 1-1 biterken iki takım futbolcuları (Emeksansporlu 3 futbolcu hariç) ve teknik heyetlerinin hiç gerginlik olmamış gibi birbirlerini tebrik edip sessizce sahadan ayrılması takdire şayandı. Öyle ki müsabaka bittikten sonra hakemlere, maç içinde olduğu kadar itiraz yapılmadı ve takımları soyunma odasının yolunu tuttu.

Giresun Emeksan tepkili
Giresun Emeksanspor yöneticisi, Yerel Futbol Sitesi’ne yaptığı açıklamada haftalardır hakem kararlarından çok çektiklerini bu maçta da hakem kararları nedeniyle galip gelemediklerini belirterek, Federasyon’dan hakemler konusunda daha dikkatli olmalarını istedi.

STAT: Alibeyköy Parseller
HAKEMLER: Ozan Bileyci, Cengiz Ateş, Cuma Yıldızturan
GİRESUN EMEKSANSPOR: Önder, Tayfun (Tugay 89), Ferhat (Şahin 68), Ercan, Evrim, Cihan, Sercan, Volkan (Hüseyin Karaca 79), Bayram, Şükrü, Emre
TEKNİK DİREKTÖR: Eyüp Kayış
GEDİKPAŞASPOR: İlker, Nuri, Ramazan, Hüseyin Tuncel, Şenol, Orhan (Birol 66), Şahin, Erman, Muhammet, Ali (Atakan 66), Hasancan
TEKNİK DİREKTÖR: Emrah
GOLLER: Şükrü (58) / Nuri (77 pen)

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Çubuklu'dan sezona süper başlangıç

İstanbul U13 Ligi 49. Grup'ta ilk hafta maçında Çubukluspor, Anadolu yakasına taşınan ve muhtemelen sezon sonunda ismini değiştirecek ol...