Pazartesi, Şubat 28, 2011

Bu 'Sefer' evinde kazandı

YENİKÖYSPOR:VELİMEŞE BELEDİYESPOR: 1
Bölgesel Amatör Lig 12.Grup'ta kendi sahasındaki son karşılaşmasından bir puanla ayrılan Yeniköyspor, konuk ettiği Velimeşe Belediyespor'u Sefer'in 2 gol kaydettiği karşılaşmada 4-1 mağlup ederek, rakibini evine puansız yolladı.
Çayırbaşı Stadı'nda çok soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya, beklenilenin aksine ilgi oldukça azdı.Yaklaşık 50-60 civarında Kırrmızı Beyazlı taraftarın takip ettiği karşılaşmanın ilk yarısında, sahada etkili bir Yeniköyspor vardı.İyi oyunun meyvesini 9' ve 20' de Sefer'in attığı iki gol ile alan Kırmızı Beyazlıların Sefer ile bir topu da direkten dönerken, Mesut ve Yusuf ile de 2 net fırsattan yararlanamadı.

Konuk Velimeşe Belediyespor ise sahadaki varlığı ile yokluğu tartışıldığı bu yarıda, Eray'ın frikikten attığı gol ile 2.yarı için umutlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına İstanbul temsilcisi Murat-Sercan değişikliği ile, konuk Mavi Beyazlılar ise Emre'nin yerine Serdar'ı alarak başladı.Bu devrede Tekirdağ temsilcisi risk alarak skora denge getirmeye çalışsa da, Mavi Beyazlıların savunmada verdiği açıklarda ev sahibi ekip, Sercan ile net fırsatlar yakaladı.

73'te günün başarılı isimlerinden Yusuf, tamamen kendi becerisi ile 4 rakip savunmacıyı ekarte ederek hazırladığı pozisyonda, önde olan kaleci Tolga'nın üzerinden topu 3.kez Mavi Beyazlı filelere yolladı. 3-1

Dönüşü muhteşem oldu
Bu sezon Kırmızı Beyazlı kadroya Sarıyer altyapısından dahil olan  ve yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun bir aradan sonra karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan Sercan, etkili oyunu ve rakibine zor anlar yaşattı.Genç oyuncu etkili performansını 81'de attığı gol ile süsleyerek, iyi bir dönüş yaptı.

Ligde son haftalara doğru yaklaşırken orta sıralarda yer alan Yeniköyspor, iç sahadaki başarılı grafiğini sürdürdü(5 galibiyet, 4 beraberlik).Tekirdağ temsilcisi Velimeşe Belediyespor ise deplasmandaki kötü karnesini sürdürdü ve dış sahada üst üst 6. yenilgisini alarak 11 puanla, son sıradaki Kırklareli Sanayispor’un bir basamak üstünde, 11.sırada kendine yer buldu.

STAT: Sarıyer Bld. Çayırbaşı
HAKEMLER: Engin Akan(Bursa), Samet Mutlu(Bursa), Ömer Tunç(Bursa)
YENİKÖYSPOR: Ersin, Gökhan, Atalay, Yusuf, Fuat, Okan, Mesut, Çoşkun, Murat(dk.45 Sercan), Sefer(dk.85 Kubilay), Yusuf(dk.80 Uğur)
TEKNİK SORUMLU: Hüsamettin Balcı
VELİMEŞE BELEDİYESPOR: Tolga, Eser, Özgür, Tolga, Tayfun, Mustafa(dk.77 Emrah), Seçkin, Eray, Caner, Tugay(dk.67 Semih), Emre(dk.45 Serdar)
TEKNİK SORUMLU: Furkan Baş
GOLLER: 9', 20' Sefer, 73' Yusuf, 81' Sercan(Yeniköyspor) / 36' Eray(Velimeşe Belediyespor)
SARI KARTLAR: Fuat, Mesut, Atalay(Yeniköyspor)  /  Eser, Özgür, Tayfun, Eray(Velimeşe Belediyespor)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

Beşiktaş, deplasmanda kazandı

 SAKARYASPOR : 0-  BEŞİKTAŞ A.Ş. : 2

Coca-Cola Akademi Liginde, Sakaryaspor’un U-16’ları, Beşiktaş’a boyun eğdi. Coca-Cola Akademi Ligi’nde ter döken Sakaryaspor U-16 takımı, dün Rüstemler Tesisleri’nde Beşiktaş’ı ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı Sakaryaspor’un atakları ile geçti. Yılmaz iki, Ahmet ise 1 tane yüzde yüzlük gol fırsatından yararlanamazken, 21. dakikada, Beşiktaş Fatih ile sevindi.

İlk yarıyı yenik kapatan Sakaryaspor, ikinci yarıda daha düşük bir tempo sergileyince Beşiktaş Hüseyin’in ayağından ikinci golü buldu ve maçı da deplasmanda 0-2 kazandı.


Hakemler: Abdülkadir Demirağ, Muammer Battal, Kaan Garip
Sakaryaspor: Ahmet** Kemal** Haluk** Kadir** (Bilal**) Onur**** (Yiğit Uğur**) Yiğit Köroğlu*** Sezer*** Ahmet Demir*** Yılmaz*** Enes** (Onur çakır**) Ömer***
Antrenör: İsmail Öz
Beşiktaş: Recep Ağa**** Yiğit Okan*** Tugay Eyiol*** Hakan** Emre** Feyyaz*** Berat Berke** (Murat**) Fırat** Serhat** (Muhammed **) Hüseyin Şahin*** (Doğukan***) Fatih***
Antrenör: Hüseyin Yeşildağ
Goller: Dk. 27 Fatih ve Dk.71 Hüseyin (Beşiktaş)

HABER-FOTOĞRAF: SİNAN KOLCU


Lüleburgazspor eksik Kentspor’u rahat yendi


LÜLEBURGAZ AMATÖR: 3 KENTSPOR: 0


Kırklareli Süper Amatör Lig 17. hafta karşılaşmasında, Lüleburgazspor ile Kentspor, Lüleburgaz 75.Yıl toprak sahada karşılaştılar. Hedefinde Bölgesel Amatör Lige yükselmek olan Lüleburgazspor, sahaya birçok as oyuncusundan yoksun çıkan Kentspor’u 3-0 yendi.

Haftalar önce ligde şampiyonluğunu ilan eden ve şampiyonluk kupasını alan Babaeskispor’un ardından 2. sırada yer alan Lüleburgazspor’un Bölgesel Amatör Lige 2. takım olarak çıkabilmesi için ligi 2. sırada bitirip, Bölgesel Amatör Lig ligde mücadele eden Kırklareli Sanayispor’un ligde oynayacağı maçların sonuçlarını beklemesi gerekiyor. Eğer, Kırklareli Sanayispor ligten düşer ise Bölgesel Amatör Lige 2. takım olarak Lüleburgazspor katılacak. Kırklareli Sanayispor küme düşmez, ligde kalırsa, Bölgesel Amatör Lige sadece Babaeskispor katılacak.

Lüleburgazspor’un bu maça çıkarken puanı 30 ve kendisine en yakın rakibi olan Pehlivanköyspor’un puanı 29 idi. Bu hafta oynanan maçlarda her iki takımda galip gelerek Bölgesel Amatör Lige çıkabilme iddialarını son haftaya taşıdılar. İşte bu açıdan Kentspor ile oynadığı maç Lüleburgazspor için çok önem taşıyan bir maçtı. Kentspor açısından bakıldığında  hiç bir iddiası olmayan bir takım görüntüsü veriyordu. Çünkü futbolcuların çoğu ligi bitirmiş ve maça gelme zahmetinde bile bulunmamışlardı. Fakat bu şartlarda dahi, Kentspor’un Teknik Sorumlusu Mustafa Gönülalan ve Yardımcı Antrenörü Özay Atbin, “bu maça çıkmalıyız ve maçımızı oynayıp skor ne olursa olsun sahadan centilmence ayrılmalıyız” demişler ve kadrolarına 5 tane U13, U14 yaş grubundan oyuncu dahil ederek sahaya çıkmışlardır.

Maçın ilk devresi başladığında Lüleburgazspor henüz 7. dakikada golü bularak 1-0 öne geçti. Lüleburgazspor rakibi Kentspor karşısında daha baskılı oynayan ve galibiyeti isteyen taraftı. 30.dakikada Lüleburgazspor aradığı 2. golü buldu ve skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmayınca bu skor aynı zamanda ilk devrenin sonucuydu.

İkinci yarıda da, rakibine üstün olan taraf yine Lüleburgazspor’du. Kentspor, topla buluştuğu anlarda rakibinin üzerine fazla gidemiyor ve yaptığı atakları rakip defans oyuncuları tarafından kesiliyordu. Maçın 65.dakikasında Lüleburgazspor 3.golü atarak durumu 3-0’a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Lüleburgazspor sahadan 3-0 galibiyet ile ayrılarak önümüzdeki hafta kendi sahasında Evrenspor ile oynayacağı ligin son maçını beklemeye başladı.

Oynanan maçta ligde hiç bir iddiası olmayan Kentspor, rakibine karşı gayet güzel ve centilmence mücadele ederek sahadan ayrıldı. Centilmence geçen bu mücadele maçın Hakemleri açısından da rahat bir maç olarak göze çarptı.

HABER VE FOTO: İBRAHİM GÜL

Vizespor’dan bir düzine gol

VİZESPOR :12 AHMETBEY GÜVENSPOR:3

Kırklareli Süper Amatör Ligde, 17. hafta karşılaşmasında, Vizespor, rakibi Ahmetbey Güvenspor’u gol yağmuruna tuttu.12-3

Sezon başında lige şampiyonluk parolası ile başlayan ve flaş transferler yapan Vizespor’da bu sezon işlerin pek iyi gittiği söylenemez, çünkü transfer ettiği birçok oyuncusunu sezonun daha 4. haftasında bazı sebeplerden dolayı kaybeden Vizespor, geçen sezondan ceza almış 6 futbolcusunu da kadrosuna dahil ederek lige devam etmek istedi. Ligin ilk devresinde 14 puan toplayabilen Vizespor, ikinci yarıya da şanssızlıklar ile başladı ve Hasan Barut isimli futbolcusu, devrenin ilk maçında ayağı kırılarak ligi kapattı ve yine bu arada bazı oyuncuları çeşitli sebeplerden dolayı takımdan ayrıldı. İkinci yarıda oynadığı toplam 7 maçtan sadece 2 beraberlik ile 2 puan çıkartabilen Vizespor, şampiyonluk parolası ile başladığı ligde adeta kümeye düşmeme hesaplarını yapar olmuştu.




Vizespor için, oynanacak olan bu haftaki Ahmetbey Güvenspor maçı muhakkak kazanılması gereken bir maçtı. Vizespor bu maçı aldığı takdirde düşme tehlikesinden kurtulup son maçına deplasmanda Pınarhisarspor karşısına çıkmak istiyordu. Rakibi Ahmetbey Güvenspor ise ligden düşmeyi haftalar önce garantilemiş ve ligde sadece prestij maçlarını oynuyordu. Bu bilinç ile sahaya çıkan Vizespor maçın ilk devresinde 5 gol atıp kalesinde 1 gol görüyor ve ilk yarıyı bu skorla kapatıyordu.



İkinci yarıda daha da rahatlayan Vizespor, maçta baştan sona üstün olan taraftı. Ard, arda bulduğu goller ile rakibine tam 12 gol atarak sahada gol şov yapan Vizespor ikinci yarıda kalesinde 2 gol gördü ve sahadan 12-3 gibi farklı bir skor ile ayrılan taraf oldu. Aldığı bu galibiyet ile ligde kalmayı garantileyen Vizespor son maçında Pınarhisar deplasmanında, prestij maçına çıkacak.

Kırklareli’nde alınan bu sonuçlardan sonra Süper Amatör Ligden, 1. Amatör Lige Ahmetbey Güvenspor’un ardından düşen ikinci takım ise İstasyonspor oldu.

HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM GÜL

Maç Analizi: Silivrispor-Ataşehir Doğuşspor


Yıldıztabya Stadında günün ikinci maçı olan bu maçın ilk maç gibi zevkli geçeceğini düşünerek oldukça soğuk olan havada yine sahada yerimizi aldık ve maçı sizler için takip ettik.

Maça başlamadan evvel, 60 üyemizin 54 tanesinin Silivri takımını favori gösterdiği bu maçta elbette bana göre de favori Silivri takımıydı. Ataşehir Doğuş takımının aslında düzgün ve centilmen bir futbol oynadıklarını daha önceki yazılarımızda dile getirdik. Hani derler ya, “ne kadar köfte,  o kadar ekmek” bu sözler kesinlikle onları küçük görmek açısından değildir. Ben onların ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını çıplak göz ile seyrettiğim için bunu rahatlıkla yazabiliyorum ve kendilerini de kutluyorum.

Ataşehir Doğuş
Ataşehir Doğuş takımının analizi için sadece şunu yazacağım; bu seviyede ve bu düşüncede devam etsinler, kendilerini her yerde tanıyanlar çoğalacaktır ve sempatizanları da artacaktır. Her ne kadar 3 puanları olsa da her an her sonucu alabilirler. Forvette oynayan genç Yusuf’un sakatlığı nedeni ile takımda olmayışı, gol yollarında eksikliklerini ortaya çıkardı bu maçta. 4’lü defans kurgusu ile kalabalık orta saha ile Silivri takımını durdurmak biraz zordu ve zor olan durum sonucunda maç 5-0 kaybedildi. Ataşehir Doğuşspor, 3 puanda kalarak 14. sırada kaldı. Haftaya oynayacakları Beşyüzevler karşılaşmasında kendilerine başarılar dilerim.

Silivrispor
Silivri takımını bu sene birkaç kez seyrettim. Ama bu maçlar içerisinde en rahat futbol oynadıkları maç bu maç oldu. Tabi ki bu maç onların genel anlamdaki maçlarının kalitesi için ölçü değildir. Neden ölçü değil derseniz ilk 45 dakika gerçek Silivri takımının oyunu ve son 15 dakika gerçek oyununu seyrettik. Arada kalan 30 dakikalık bölümde sanki gole ihtiyacı olmayan, hani derler ya büyüklerimiz  “ununu elemiş eleğini asmış” diye işte aynen bu görüntü vardı. İyi ki son 15 dakikada oyuna sonradan giren oyuncular oldu da biraz hareket geldi ve bu hareketler 2 gol ile bereketlendi. Maçın daha 13. dakikasında maça iyi başlayan Metin, sağdan getirdiği topu 18 dediğimiz, ceza alanı içerisine gönderdi, kaptan Özgür takımının ilk golünü kaydetti. Orta sahada görülmeye değer bir mücadele vardı. Forvetten Ali Yavuz devamlı orta alana gelerek top kazanıp ileri taşıyordu. Orta sahada Fuat çok güzel işler yaptı ve galibiyette etkili oldu. Top ayağına geldiğinde hem yakışıyor hem de pas yüzdesi yüksek olarak değerlendiriyordu. Takımının ikinci golünü atan Ali Yavuz bu maçta hem iyi bir forvet hem de iyi bir orta saha oyuncusu olduğunu sergiledi. 77 numaralı Yıldıray’ın attığı kafa golü tam anlamı ile Hakan Şükür vari bir goldü. Gelen topu ön direkte ve sanki havada beklercesine güzel bir vuruş ile rakip kaleye gönderdi.  Bu goller ilk yarıda oldu ve maçın ilk yarı sonucu 3-0 olarak sona erdi.

İkinci yarıda sanki fark daha da açılacaktır diye düşündüm. Çünkü Silivri öyle bir top oynamıştı ki, hem göze zevk vermişti futbol olarak hem de 3 gol atıp bu güzel oyunu süslemişti. İkinci yarı başladı ve bu başlama ile Silivri için anlayamadığımız ve çözemediğimiz bir gol atmama sorununu görmeye başladık. Maç içerisinde üşenmeden saydığım bir kerede tam 20 pas yapan takım ikinci yarıda 18 içerisinde gol vuruşu yapmak yerine yine ayağa gereksiz paslar yapınca gol sayısını arttırmak yerine sadece pas gösterisinde bulundular. Kenar yönetim bunu geçte olsa anladığında yerinde değişiklikler yaparak genç oyuncuları sahaya sürdü ve golsüz geçen 30 dakika sonrasında Gencay’ın ayağından 4. golü buldu ve 90. dakikada da, Fatih’in ayağından bir gol daha bularak maçı 5-0 kazandı.

Maç içerisindeki 20 pas oluşumunu sergileyen oyuncuları cani gönülden kutlarım. Kaptan Özgür yine iyi bir oyun sergiledi. Fuat takıma tam oturmuş, Ali Yavuz ve Yıldıray da bu maçta çok gayretliydiler. Silivri kazandığı 3 puan ile 12 puana ulaştı ve averaj ile 3 sırada yer aldı. Haftaya oynayacağı zorlu Bayrampaşa Tuna maçı için moral topladı. Bu oynayacakları zor maçta kendilerine başarılar dilerim.

Buradan ayrıca maçın Hakem triosunu ve dün Yıldıztabya Stadında iki maçın da Saha Komiserliğini yapan, maçın en güzel şekilde geçmesi için tüm çabayı gösteren, (her ikisi de eski futbolcu olan) Şenol Turhan ve Rahim Şengül’ü de ayrıca kutlar ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Yazı: Ogün KOCA

Kaynaşlı Belediyespor, galibiyet hasretine son verdi


KAYNAŞLI BELEDİYESPOR: 3 RAMİSPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 11. grupta, 18. hafta mücadelesinde Kaynaşlı Belediyespor, sahasında İstanbul temsilcisi Ramispor’u konuk etti. Bölgesel Lig'deki statü nedeniyle ligde kalma şansı çok azalan Kaynaşlı Belediyespor, Ramispor’u 3-0 yenerek, galibiyet hasretine son verdi.

Karşılaşma boyunca oyunun hakimiyetini elinde bulunduran Düzce temsilcisi ilk golünü karşılaşmanın 20. dakikasında buldu. Bu dakikada gelişen atakta Mehmet Can, bordo-mavilileri 1-0 öne geçirdi. İlk devre başka gol olmayınca Kaynaşlı Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti. Karşılaşmanın ikinci devresinde de, oyunu rakip yarı sahaya yığan Kaynaşlı Belediyespor, 70.dakikada Ramispor savunmasının uzaklaştıramadığı topta Ahmet’in şutuyla farkı ikiye çıkartı 2-0

74. dakikada gelişen Kaynaşlı Belediyespor atağında Ahmet kendisinin ikinci takımının 3. golünü atarak skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kaynaşlı Belediyespor sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu ve puanını 21’e yükseltti. Konuk takım Ramispor ise bu haftayı puansız kapatarak 6 puanda kaldı.



Hakemler: Suat Umak, Emre Sercan Aydın, Hasan Yavuz
Kaynaşlı Belediyespor: Ahmet, Harun, Bahadır, Gökhan Hıdır, Hüseyin, Gökhan Aydemir, Mert, Mustafa, İlhan, Mehmet Can, Ahmet
Ramispor: Sercan, Murat, Gökhan, Sedat, Yusuf, Bekir, Umut, Hakan, Ercan, Gökhan, Ergin


Haber-Fotoğraf: Ahmet Odabaşoğlu

Beyköy Belediyespor, kötü gidişe “dur” dedi


BEYKÖY BELEDİYESPOR: 2 DERİNCE BELEDİYESPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 11. grupta, 18. hafta mücadelesinde Düzce temsilcisi Beyköy Belediyespor, 18 Temmuz Stadında, Kocaeli temsilcisi Derince Belediyespor’u konuk etti. Son iki haftada 2 mağlubiyet alarak şampiyonluk yarışında ağır yara alan Beyköy Belediyespor için tamam ya da devam niteliği taşıyan mücadelede ev sahibi, son haftaların formda takımı Derince Belediyespor’u karşılaşmanın ilk devresinde bulduğu iki golle geçerek kötü gidişata dur dedi.

90. dakika boyunca sahada üstün bir oyun ortaya koyan Beyköy Belediyespor karşılaşmaya iyi başlayan taraftı. Ancak beklenilen gol, 35. dakikaya kadar bir türlü gelmedi. 35. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Bahadır’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Bayram vurdu, top direkten döndü dönen topu iyi takip eden Cebrail Kırmızı-siyahlıları 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra da baskısını sürdüren Beyköy Belediyespor, 42. dakikada serbest vuruş kazandı. Bahadır’ın ceza sahasına yaptığı güzel ortaya son dokunan Serkan topu ağlara gönderdi 2-0 İlk devre bu gol ile 2-0 Beyköy Belediyespor’un üstünlüğüyle bitti.

Karşılaşmanın ikinci devresinde de, güzel oyununu devam ettiren Beyköy Belediyespor,  birçok gol pozisyonuna girdi ama bunlardan yararlanamadı. Rakibi, Derince Belediyespor’a fazla gol pozisyonu fırsatı vermeyen Beyköy Belediyespor, karşılaşmanın ilk devresinde bulduğu 2 golle 3 puanı hanesine yazdırdı ve kritik Ümraniye deplasmanı öncesi lider ile puan farkını ikiye düşürmeyi başardı.


Stat: Düzce 18 Temmuz
Hakemler: Gökhan Emecan, Mustafa Çavuş, Tolga Ersoy
Beyköy Belediyespor: Tolga, Selim, Bayram, Murat, Serkan, Bahadır, Cebrail, Soydan, Candaş, Osman,
Derince Belediyespor: Murat, Serkan, Hakan, Abdülkadir, Serkan, Emre, İsmail, Aykut, Murat, Volkan, Yunus Emre

Haber-Fotoğraf: Ahmet Odabaşoğlu

Ömerlispor, Sırma U.13 Ligine hazırlanıyor


Futbol okulundan gelen minik sporcularla, çevre köylerin gençlerinden teşekkül edenler, bir uyum içinde... Başkan Erdoğan Temelkök himayesinde, tecrübeli Mustafa hoca nezaretinde iddialı bir şekilde, U.13 ligine hazırlanan Ömerli Spor’da hedef; başarılı olmak.


Yerel Futbol Sitesi

Beşyüzevlerspor'un çıkışı sürüyor


BEŞYÜZEVLERSPOR: 3 LEVENTSPOR: 1
İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu'nda Beşyüzevlerspor, Leventspor önünde üç golle galip gelerek yükselişini sürdürdü.

Soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya Beşyüzevler hızlı girdi. Henüz 1.dakikada Semih Levent kalecisi Mehmet ile karşı karşıya kaldı, ancak Mehmet başarılıydı. 12.dakikada Ergin'in ceza sahası dışından şutu az farkla dışarı gitti.
22.dakikada Levent ilk tehlikesini yarattı. Yücel, zor durumda yaptığı vuruşta kaleyi bulamadı. Beşyüzevler aradığı golü 33.dakikada buldu. Ümit'in ceza sahasın dışından vuruşunda top Halil'in eline çarpınca hakem Erman Kartaler beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Murat Çakal penaltı vuruşu ile takımını öne geçirdi: 1-0

Gol sonrası Levent'in şaşkınlığından faydalanan Beşyüzevler yeni pozisyonlar yakaladı. 35.dakikada Ümit'in uzaktan vuruşu az farkla dışarı gitti. 40.dakikada Hakan Koç'un pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Murat Çakal, kaleci Mehmet'i aşamadı. İlk devre Beşyüzevler'in tek farklı üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda fark açıldı
İkinci devreye takımlar aynı kadrolar ile başladılar. 58.dakikada Beşyüzevler farkı ikiye çıkarttı. Sağdan Ümit'in ortaladığı topla ceza sahsında uygun durumda buluşan Ergin, kafa ile Levent ağlarını ikinci kez sarstı. 66.dakikada ise Beşyüzevler'in kullandığı bir serbest vuruşta, Semih ile kafaya çıkan Levent'ten Ali, topu ters bir kafa vuruşu ile kendi ağlarına gönderince skor tabelası 3-0 oldu.

Leventspor 10 kişi 
69.dakikada kullanılan Levent köşe atışında Tamer'in kafa vuruşunu Beşyüzevler sağ beki Özgür kale içinden çıkarttı. Ardından 70.dakikada Levent savunmasından Ali ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı.

Maçta ikinci penaltı 
82.dakikada Beşyüzevler kalecisi Harun'un elinden kaçırdığı topun ardından, ceza sahasındaki karışıklıkta yerde kalan Levent oyuncusu yerde kalında hakem Kartaler ikinci kez penaltı kararı verdi. Topun başına gelen Barbaros maçın sonucunu ilan etti: 3-1.

STAT: Selimiye
HAKEMLER: Erman Kartaler, Volkan Tezcanlilar, Tayyar Zengin
LEVENTSPOR: Mehmet, Selcuk, Ali, Halil, Sezgin, Tamer (71' Barbaros), Tugay, Can (66' Önder), Emre, Erdem, Yucel (61' Ahmet)
TEKNİK SORUMLU: Burhan Esmen
BEŞYÜZEVLERSPOR: Harun, Ozgur, Hakan Gul, Murat Uslu, Yakup, Hakan Koc, Murat Cakal, Guner (82' Müjdat), Semih, Umit (73' Serkan), Ergin (88' Fethi)
TEKNİK SORUMLU: Adem Mandirali
GOLLER: 82' Barbaros (penaltı) // 33' Murat Cakal (penaltı), 58' Engin, 66' Ail (Kendi Kalesine)
KIRMIZI KART: 70' Ali (Levent)

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM G.

Dudulluspor'da 'Bayram' var!


BAYRAMPAŞA TUNASPOR: 1 DUDULLUSPOR: 2
İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’nda Dudulluspor, Bayrampaşa Tunaspor'u tek farkla geçerek grup ikinciliğine yükseldi.

Bayrampaşa Tunaspor'un topa daha fazla hakim olduğu, ancak Dudullu savunması ve kaleci Yılmaz'ı aşmakta zorlandığı karşılaşmada, az sayıda bulduğu fırsatı iyi değerlendiren Dudullu galip gelmeyi bildi. Çok soğuk bir havada geçen karşılaşmada genel olarak iki takım da centilmence mücadele etti. İlk yarıyı Dudullu, 36.dakikada Furkan'ın golü ile önde kapattı.

İkinci yarıda Yusuf, zor pozisyonda yaptığı vuruş  ile 79.dakikada Bayrampaşa Tuna'ya beraberlik getirdi ise de Dudullu Ebubekir'in ayağından kazandığı gol ile karşılaşmayı 2-1 kazanmayı bildi.

STAT: Selimiye
HAKEMLER: Serkan Ergün, Armağan Çekinmez, Hasan Tekin
BAYRAMPAŞA TUNASPOR: Hakan, Osman (83' Mehmet), Hazar, Aykut, Ekrem, Selçuk, Şahin, Uğur, Önder, Gökhan (70' Yusuf), Burak
TEKNİK SORUMLU: Ergün Gelen
DUDULLUSPOR: Yılmaz, Oğuz, Talha, Sonaer, Musa, Sedat (90' Ali), Bahri Eray, Burak (90' Harun), Sergan, Furkan (73' Ebubekir)
TEKNİK SORUMLU: Zafer Altın
GOLLER: 79' Yusuf // 36' Furkan, 83' Ebubekir
 HABER-FOTOĞRAF: ERDEM G.

HEASK ve Sultangazi yenişemedi


HEASK: 1 SULTANGAZİSPOR: 1
İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’nda Halide Edip Adıvarspor’la (HEASK) Sultangazispor, Yıldıztabya Stadı’nda karşılaştı. Hafta içerisinde 60 tahminde bulunan sitemiz üyelerinden 20 tanesi bu maça beraberlik demişti. Ve bu 20 üyemiz yanılmadı maç 1-1 berabere bitti.

Maç başladığında takımların dizilişine bakıldığında Sultangazi takımı tek forvet, H.E.A.S.K. takımı ise maça çift forvet ile başlamıştı. Genel olarak bakıldığında beraberlik olması normal görünüyordu ancak H.E.A.S.K.  rakibine göre bir adım daha önde futbol sergiledi.

Maç içerisinde Sultangazi kalecisi İlkay, forvette Erkan ve orta sahada ise Alper’in gayretleri dikkat çekti. H.E.A.S.K. takımında ise sakatlığı iyiye giden ve takımdaki yerine alan Doğan, Orta sahada Burak ile Sevdet ve forvette Gökhan’ın gayretleriyle ön plana çıktı.
Sultangazi’nin golünü Erken, HEASK’ınkini Gökhan attı.

Sultangazi aldığı 1 puan ile puanını 12 yaptı ve averaj ile 4. Sırada, H.E.A.S.K. ise aldığı 1 puan ile puanını 8 yaptı ve 13. sırada yer aldı.

Sultangazi haftaya oynayacağı Büyükçekmece maçı için hazırlıklara ara vermeden başlayıp bu maçta üst sıralardan kopmamak ve lider ile puan farkının açılamamsı için uğraşacaktır. H.E.A.S.K. ise haftaya puansız Kadırga ile karşılaşacak.

HABER-FOTOĞRAF: OGÜN KOCA

Çorlu Sanayi Umudunu Son Haftaya Taşıdı

 Tekirdağ Süper Amatör Küme maçlarında sezonun bitimine bir hafta kala, şampiyonluk mücadelesi veren Çorlu Sanayispor, kendi saha ve seyircisi önünde Marmaracıkspor’u 6 – 0 yenerek, son hafta oynayacağı Malkaraspor maçını beklemeye başladı.

  Son derece soğuk bir havada, buz kaplı bir zeminde oynanan maça ev sahibi ekip Sanayi spor hızlı başladı. Maçın 22’inci dakikasında kornerden atılan topu Marmaracık defansı uzaklaştıramadı. Yaşanan karambolda Mahmut şık bir vuruşla takımını 1 – 0 öne geçirdi. Bundan sonraki dakikalarda ataklarını sürdüren Sanayi spor 29’uncu dakikada ceza sahası içinde Serkan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Tolga gole çevirerek takımını 2 – 0 öne geçirdi. Maçın 40’ıncı dakikasında genç Özer’in ceza sahasına ortaladığı topu çok iyi takip eden Soner şık bir kafa vuruşuyla takımını 3 – 0 öne geçirdi.Golden Dört dakika sonra Serkan, ceza sahası içerisinde yaptığı kafa vuruşuyla takımını 4 – 0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
   İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi ekip 75’inci dakikada Serhat’ın serbest vuruştan ceza sahası içerisine gönderdiği topa mükemmel bir kafa vuruşu yapan Mahmut takımını
5 – 0 öne geçirdi. Maçta 90+2 oynanırken Soner ceza sahası içerisinde yerden düzgün bir vuruşla takımını 6 – 0 öne geçirdi. Gurup da 1 puan farkla lider olan Çorlu Gençlerbirliği ise kendi sahasında ligden düşen Kapaklıspor’u 7 – 0 yendi.
 Umutlar Veliköyspor’a Bağlı
Soğuk bir havada oynanan maçı Sanayi spor kulüp Başkanı Muammer Sert, yönetim kurulu üyeleri Çorlu Yeni Sanayi Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, yöneticiler ve taraftarlar izledi.Maçtan sonra bir açıklama yapan Sanayi spor kulüp Başkanı Muammer Sert; “Şampiyonluk umudumuzu son doksan dakikaya kadar sürdüreceğiz.Biz son hafta Malkara deplasmanında kazanıp,lider Çorlu Gençlerbirliği’nin Veliköy’de puan kaybetmesini bekleyeceğiz dedi.Bu güne kadar onurlu ve bizlere yakışır bir şekilde mücadele ettik. Şampiyon olamasakta futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve Sanayi sporumuza emek veren herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber-Foto: Abdurrahim Yıldırım     

Lüleburgaz Onurspor’da Murat Ertan dönemi


Sezon başında Kentspor ile anlaşan ve devre arasında bazı sebeplerden dolayı Kentspor ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesh eden Antrenör Murat Ertan, önceki sezonlarda Kırklareli ili gençler liginde mücadele eden ve bu sezon ilk defa 2. Amatör kümeye katılan Lüleburgaz Onurspor’un teknik sorumluluğuna getirildi..

Görüşlerini aldığımız Murat Ertan;  Daha önceki sezonlarda Lüleburgaz Onurspor’un, Kırklareli ili gençler liginde mücadele ettiğini, kendilerinin yeni yapılanmakta olan bir kulüp olup bu sezon ilk defa büyükler liginde 2. Amatör Lige katılacaklarını ve takımının başarılı olabilmesi için oyuncu kadrosu ile çok iyi çalışıp bu ligde ses getireceklerini belirtti. Murat Ertan ayrıca, kendisini Onurspor ile çalışmaya layık gören Onurspor Yönetim Kuruluna da teşekkürlerini iletti.

Haber Fotoğraf: İbrahim Gül

Halil İbrahim Çelik’ten önemli açıklamalar

Sütlücespor’un Yöneticisi ve aynı zamanda Alt Yapı Antrenörü olan Halil İbrahim ÇELİK, Terazidere ile oynadıkları ve 5-1 kazandıkları U19 maçından sonra sitemize bir açıklama yaptı:

Halil İbrahim ÇELİK; Teraziderespor’u yenerek moral bulduk. 90 dakika boyunca mükemmel bir oyun çıkardık. Maç, her iki takım için de çok tempolu ve çok pozisyonlu geçti. Her iki devredeki futbolumuzdan çok memnunum. Takım olarak çok iyiydik. Takımımızın sağlam ve emin adımlarla ilerlediğine yürekten inanıyorum. Ligde önümüzdeki haftayı bay olarak geçiriyoruz. Bundan sonraki maçların bizim için diğer karşılaşmalardan bir farkı yok.  Benim felsefemde futbolda büyük rakip, küçük rakip gibi bir anlayış yok. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz.  Oynayıp yenemediğiniz hiçbir maçı da kazanılmış olarak görmem. Bütün rakipler benim için aynı ciddiyettedir.  Tüm maçlara da aynı ciddiyet ile çıkıyoruz.  Bizde bundan sonraki maçları da kazanmak istiyoruz” dedi.

Hakemleri beğeniyoruz
Hakemlerin maçlardaki performansından memnun olduğunu ifade eden Çelik: “Hem bizim maçlarımızda, hem de Amatör kümedeki diğer maçlarda görev yapan Hakemlerimizin şu ana kadarki performanslarından memnunum. Hakemlerimiz her geçen gün kendilerini daha da geliştiriyorlar ve gün geçtikçe çok iyi olmaya devam ediyorlar. Biz, Sütlüce Spor Kulübü olarak, Hakemlerimizin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz, mağlup olsak da, galip gelsek de, hangi kategori olursa olsun, Hakem kim olursa olsun, biz, bizim maçlarımızda verilecek tüm kararlara saygılı olacağız. Kulübüm ve futbolcularım Hakemlere daima saygılı olacaklardır” dedi.

Çocuklarımızın duygusal gelişimlerini önemsiyoruz
“Sütlüce Spor Kulübü alt yapıda hamle yapmaya başlamıştır. Buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Göreceksiniz, bu Kulüp çok iyi yerlere gelecektir. Gelecek sezon için de çok kalite eğitimciler ile yolumuza devam edeceğiz. Antrenörlerin yaklaşımında çocuklarımızın psikolojik yapılarını güçlendirmek öncelikli bir yere sahiptir. Bu amaçla eğitimcilerimiz, futbolun her şeyden önce bir spor olduğu ilkesini unutmayacak ve çocuklarımız da bu oyunu oynarken eğlenmeleri için her şeyi yapacaklar. Alt yapıda çocuklarımıza öğretilen, bu oyunun nasıl oynanacağıdır. Bu yüzden onların hırsla değil cıvıl, cıvıl koşmalarını istiyoruz. Tercihimiz, onları tedirgin ve gergin sporcular haline getirmek değil, çocuklarımızın futboldan mutluluk ve heyecan duymalarıdır. Yıllardır edindiğimiz tecrübe bize, çocuklarımızın sadece iyi futbol oynamayı değil duygularını da kontrol etmeyi öğrendiklerini göstermiştir. Öte yandan Kulübümüzde becerileri gelişen çocuklarımızın kendilerine güvenleri artar, takım olma bilinci kazanırken çevreleriyle iletişim kurma becerileri de gelişir. Bütün bunlar onların kendileriyle ve çevreleriyle barışık gençler olmalarını sağlamaktadır. Sütlüce Spor Kulübü, çocuklarımızın duygusal gelişimlerini ebeveynleri kadar önemser.
 
Sütlüce Spor Kulübü’nde çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerini de ihmal edilmeyecek. Burası öncelikli olarak bir okuldur. Bu yüzden rekabetten çok dayanışmayı önemsiyoruz ve bu ilke doğrultusunda çocuklarımızı eğitmeyi amaçlıyoruz” İfadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: Kadem Egemen

Küçükçekmecespor'un keyfi yok


KÜÇÜKÇEKMECESPOR: 1 ÇERKEZKÖYSPOR: 1
Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta Küçükçekmecespor sahasında ağırladığı Tekirdağ temsilcisi Çerkezköyspor’la 1-1 berabere kaldı. Böylece Yeşil-Beyazlılar’ın takipçisi Keşanspor’la arasındaki puan farkı da kapandı.

Küçükçekmece Metin Oktay Stadı’ndaki karşılaşmaya büyük ilgi vardı. Küçükçekmecespor Kulüp Başkanı Ahmet Kurşun, Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Hüseyin Çolakoğlu, eski başkan Salih Yılmaz, Trabzonspor Eski 2. Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ofspor 2. Başkanı Hafız Şiraz Kaba, İASKF Genel koordinatörü Abdullah Kaya, yöneticilerden Aziz Şahinoğlu, Göksel Yarımbaş, Hüseyin Namlı, Muharrem Kaya, halk müziği sanatçısı Faruk Tuncer ve yaklaşık 600 civarında futbolsever karşılaşmayı takip etti.

Misafir takım Çerkezköy oyunun ilk dakikalarından itibaren baskılı ve atak futbol sergilemeye başladı.
10. Dakikada Çerkezköyspor’da Erdinç serbest vuruş kullandı. Topu Küçükçekmecespor Kalecisi Mehmet parmaklarının ucu ile kornere çeldi.
42’de Küçükçekmecespor soldan geldi. Recep’in pasında top Çerkezköylü futbolcunun elinden sekip Uğur’un önüne düştü. Uğur’un kötü vuruşunda meşin yuvarlak auta giderken ev sahibi takım bu pozisyonda penaltı bekledi. İlk yarı 0-0 bitti.

İlk gol konuk ekipten 
Çerkezköyspor ikinci yarıda da etkiliydi. Tekirdağ ekibi 54’te gole yaklaştı ancak kaleci Mehmet’i geçemedi. Yeşil-Beyazlılar 69’da penaltı kazandı. Atışı kullanan Mehmet, adaşını ters köşeye gönderdi: 0-1
Beraberlik golü için bastıran Küçükçekmecespor amacına 84’te ulaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Uğur’un plase vuruşunda top kaleci Muzaffer’in bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-1

Gol sayılmadı
90’da Küçükçekmecespor sağ taraftan atak geliştirdi. Ortalanan topu Çerkezköysporlu futbolculardan biri kendi ağlarına yolladı. Ev sahibi ekip sevinirken orta hakem Emrah Yılmaz ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Şok olan Küçükçekmecesporlu futbolcular uzun süre itiraz etseler de sonuç değişmedi. Böylece Küçükçekmecespor ilk yarıda deplasmanda yendiği rakibine bu kez puan kaptırmış oldu.

Maçtan sonra Küçükçekmecespor kaptanı Harun Özkan verilmeyen penaltı ve golden dolayı sinirlenerek isyan etti.

STAT: Metin Oktay
HAKEMLER: Emrah Yılmaz *, Ömer Aslantekin *, Emre Yıldız *
KÜÇÜKÇEKMECESPOR: Mehmet** Oğuz* Hakan** Harun Özkan** Yalçın* Kubilay* Yıldırım* (57.dk Veysel**) Engin** (73.dk Abdul Muttalip*) Recep** (87.dk Alihan*) Mustafa Kurtay*** Uğur**
ÇERKEZKÖYSPOR: Muzzafer** Barış** Hakan*** Ramazan** Mesut** Gençağa*** Erdinç** (85.dk Fatih*) Orçun*** Mehmet** Hüseyin** Şafak* (57.dk Fırat*)
GOLLER: Uğur (84) / Mehmet (69 pen)

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.