Pazartesi, Aralık 26, 2011

Zeytinburnu'nda 'Kavak' yelleri esti


ZEYTİNBURNU HÜRRİYETSPOR: 1 RUMELİ KAVAĞISPOR: 2
İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup’ta sezonun en önemli maçında lider Rumeli Kavağıspor, haftaya aynı puanla ikinci sırada giren Zeytinburnu Hürriyetspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek bitime 3 hafta kala şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde etti. Sarıyer temsilcisi ikili averajda rakibine üstünlük sağladı.



Hasan Doğan Stadı’nda oynanan maçın 4. dakikasında Serkan Çolak plase bir vuruşla konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi bu gole 39. dakikada yanıt verdi. Sağ kanattan kendi çabalarıyla ceza sahasına giren Mehmet, savunma ve kaleciye karşın topu ağlara göndermeyi başardı ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

Rumeli Kavağıspor ikinci yarıya da iyi başladı. 53’te sol taraftan kullanılan serbest vuruşa ceza sahası içinde ayak koyan Serkan Yılmaz Kırmızı-Beyazlılar’ı (Bu maçta siyah-beyaz giydiler) tekrar öne geçirdi.

Karşılaşmanın 55. dakikasında şanssız bir olay yaşandı. Rumeli Kavağı’ndan Yaşar rakibiyle mücadelesi sırasında yerde kaldı. Dili boğazına kaçan talihsiz oyuncuya, o sırada statta bulunan Batı Trakyaspor Teknik Direktörü Birol Yalçın müdahalede bulundu. Tecrübeli teknik adam oyuncunun dilini çıkarmayı başarırken Yaşar hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Arbede ve iki kırmızı kart
Zaman zaman gergin geçen maçın 65. dakikasında iki futbolcu arasında çıkan olay birden tüm sahaya yayıldı. Çıkan büyük arbede güçlükle önlenirken hakem Onur Karabaş, kavgayı başlatan Hürriyetsporlu Hasan ve Rumeli Kavaklı Miraç’ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

İki takım da bu kartlara herhangi bir itirazda bulunmadı, hatta iki kartla sona ermesine memnun olmuş göründüler.

Karşılaşma genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Hürriyetspor rakibi üzerinde istediği baskıyı bir türlü kuramadı. Kırmızı-Beyazlılar girdikleri pozisyonlarda da kaleyi tutturmakta güçlük çektiler. Mücadele de 2-1 sona erdi.

Onur Karabaş mükemmeldi
Karşılaşmanın ulusal hakemi Onur Karabaş mükemmel bir yönetim sergiledi.Son derece disiplinli bir yönetim sergileyen Karabaş, gergin maçın minimum olayla geçmesini sağladı. Özellikle 65. dakikadaki olay ve kırmızı kartlardan sonra maç içinde gerginlik yaşanmadı. Maç sonu olaylarda artık Karabaş’ın yapabileceği bir şey yoktu. Yardımcıları Seyfettin Ünal ve Aydın Yılmaz da bayraklarını doğru kullandılar.

Tribünler doldu
Futbolseverler karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Rumeli Kavağı’ndan 1 otobüs taraftar da maça geldi ve 90 dakika tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Hürriyetspor’unsa tezahürat yapan taraftarı yoktu, tribünde daha çok Zeytinburnu kulüplerinden yöneticiler, futbolcular ve futbolcu yakınları vardı.

STAT: Hasan Doğan
HAKEMLER: Onur Karabaş, Seyfettin Ünal, Aydın Yılmaz
SAHA KOMİSERLERİ: Erdoğan Taşkıran, Fikret Başar
ZEYTİNBURNU HÜRRİYETSPOR: Samet, Hasan, Bülent, Erdi, Emrah, Mehmet (Oktay 78), Sami, Cemre, Aykut (Mustafa 85), Ozan Şala, Ozan Aydın
TEKNİK DİREKTÖR: Ömer Baygın
RUMELİ KAVAĞISPOR: Hasan, Nurettin, Fevzi, Acem, Yaşar (Cengiz 60), Miraç, Serkan Yılmaz (Enis 79), Serdar, Serkan Çolak, Sercan, Mustafa
TEKNİK DİREKTÖR: Naim Ulusoy
GOLLER: Mehmet (39) / Serkan Çolak (4),  Serkan Yılmaz (53)
KIRMIZI KARTLAR: Hasan (68) / Miraç (68)


Maç sonu çıkan olaylarla ilgili haberimizi okumak için BURAYA TIKLAYIN

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK
Yardımlarından ve gösterdikleri yakın ilgi alakadan dolayı saha komiserlerimiz Erdoğan Taşkıran ve Fikret Başar’a çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...