Pazar, Aralık 25, 2011

Zeytinburnu meydan muharebesi!


İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta belki de sezonun en önemli maçı olan Zeytinburnu Hürriyetspor-Rumeli Kavağıspor karşılaşması büyük olaylara sahne oldu. Gergin geçen karşılaşma sonrası önce futbolcular arasında, sonra ev sahibi futbolcularla taraftarlar arasında, son olarak da iki takım taraftarları arasında kavga çıktı.




Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı'ndaki karşılaşma gergin bir havada oynanan karşılaşmanın 65. dakikasında iki takım futbolcuları arasında arbede çıkarken, kavgayı başlatan iki futbolcu kırmızı kart gördü. Daha sonra mücadele nispeten sakin geçti ancak ne olduysa, hakem Onur Karabaş'ın bitiş düdüğünden sonra oldu. 


Olayların bahanesi 'hareket çekme ve küfür'
Önce iki takım da sakince soyunma odasına gidiyor gibi görünse de bir anda Zeytinburnu Hürriyetsporlu futbolcular Rumeli Kavağıspor'dan bir futbolcuya saldırdı (Ev sahibi ekip, konuk takımdan bir futbolcunun kendilerine hareket çektiğini öne sürdüler ve bu nedenle tepki gösterdiklerini beyan ettiler). Konuk futbolcular da takım arkadaşlarını korumaya çalışınca bir anda saha ana baba gününe döndü ve iki ekip birbirine girdi. Yenilginin de verdiği üzüntünün de etki ettiği Hürriyetsporlu bazı futbolcuları zaptetmek kolay olmazken, küfürler havada uçuştu.


Bir taraftar sahaya girdi
Kavga yatıştırılmaya çalışırken sahaya bir taraftar girdi ancak emniyet güçleri bu taraftarı etkisiz hale getirdi.


Futbolcular tribünlere yöneldi
Sonunda kavga ayrıldı ve Rumeli Kavağısporlu futbolcular bir kenara çekildi. Hürriyetsporlu futbolcular da soyunma odasına yöneldiler ancak bu arada, Rumeli Kavağı taraftarları Hürriyetsporlu futbolculara tepki gösterdi. Buna küfür eklenince ev sahibi futbolcular ve teknik heyet bu kez o tarafa yöneldi. Arada tellerin olması olası bir faciayı önlerken taraflar karşılıklı küfürleşip telleri tekmelemekle yetindi. Ayrıca sahaya yabancı maddeler atıldı.


Koltuklar havada uçuştu
Bu esnada, 90 dakika boyunca sessiz duran Hürriyetspor taraftarları (Daha doğrusu Zeytinburnu kulüplerinin yöneticileri, sonraki maçın futbolcuları, birkaç genç taraftar) olaya müdahil oldu ve tribünde kavga çıktı. İki ayrı grup birbirine girerken koltuklar havada uçuştu. Hürriyetspor taraftarlarının birden Rumeli Kavağı tarafına yönelmesiyle konuk taraftarlar dere tarafındaki kapıdan çıktılar. Hürriyetspor taraftarları Rumeli Kavağı taraftarlarına koltuk atarken, Rumeli Kavağı taraftarları da saha dışından içeriyi taş yağmuruna tuttu. Konuk taraftarlar otobüslerine bindirilip uzaklaştırılırken Hürriyetspor taraftarları peşlerinden gidip otobüsleri taşladı.


Rumeli Kavağı başkanının isyanı
Soyunma odalarının önündeyse Rumeli Kavağıspor Kulübü'nün başkanı ve bir yaşlı taraftarının isyanı vardı. Rumeli Kavağı Başkanı tribündeki olayları yatıştırmaya çalışırken yumruk yediğini söyledi. Yaşlı bir taraftar da Hürriyetspor kalecisinin kendisine vurduğunu öne sürdü. Bu ikili, Hürriyetspor Yardımcı Antrenörü ve maçı izlemek için statta bulunan Merkezefendispor Başkanı'nın telkinleriyle zorlu sakinleştirildi.


Rumeli Kavağıspor kafilesi stattan ayrılırken Hürriyetsporlu futbolculardan biri küfür ederek konuk ekibe saldırmak istedi ancak orada bulunanlarca sakinleştirildi.
Olaylar sırasında emniyet güçleri son derece aciz ve yetersiz kaldı.


Alkışlar bu üç kişiye
Olaylar sırasında müthiş bir gayret gösteren, olayları yatıştıran ve alkışı hak eden 3 kişi vardı:
1. Rumeli Kavağıspor Yöneticisi Rıza Aydın
2. Hürriyetspor'un yardımcı antrenörü İsa Yıldız
3. Hürriyetspor'un 3 numaralı futbolcusu Bülent Sekman


HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK


MAÇLA İLGİLİ HABER İLERLEYEN SAATLERDE EKLENECEKTİR

4 yorum:

ismail göl dedi ki...

ben ilk önce RUMELİ KAVAK yöneticisi olarak Z.HÜRRİYET başkanına teşekkür ediyorum saha dışında ve saha içinde olayların yatışması için insan üstü gayret gösterdi ama tansiyonun beklenmedik bir şekilde yükselmesi vede emniyet yönünden yetirsiz kalınması hiç hoş olmayan olayların yaşanmasına sebep oldu..taraftar acısından 90 dk tam bir centilmenlik içerisinde gecen maçın sonunda saha içinde yaşanan arbedenin tribüne yansıdığını düşünüyorum..en büyük sevincimin kimsenin(her iki tarafında)yaralanmaması olmuştur.

reddanger27 dedi ki...

futbol sahalarında bu tarz olayları görmek istemiyoruz artık :)

adalet0034 dedi ki...

bence her iki takımda küme düşürülmeli bu olaya federasyon ve savcılar el atmalı burası türkiye cumhuriyeti bu olaylar sporda şiddet yasası varken çıkıyo bence her iki takımda küme düşürülmeli

adalet0034 dedi ki...

bence her iki takımda küme düşürülmeli böyle bir olay sporda şiddet yasası varken olması düşündürücü olaya hem taraftarlar hem yöneticiler hemde futbolcular karışıyo. federasyon çok radikal bir karar alması lazım almaz ise bu olayların önüne kesinlikle geçilemez. hakemlerde raporlarını cesurca yazmalılar. bu iki takım süper amatöre çıksa ne olacak orada yine kavga kıyamet. bence ikiside düşürülürse bu olaylar çözülür. BU OLAYLAR SPORDA ŞİDDET YASASI VARKEN HER ŞEYİ HİÇE SAYMAKTIR. FEDERASYONUN KARARINI MERAKLA BEKLİYORUM VE ÖZELLİKLE TAKİP EDİCEM.

İstanbul 2. Amatör Lig 1 Mayıs 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de bugün erteleme maçları oynandı...