Pazartesi, Aralık 26, 2011

Topkapıspor, Rumeli'ye geçit vermedi


TOPKAPISPOR: 3 RUMELİ İDMAN YURDU: 1
İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup’ta orta sıralarda yer alan Topkapıpor, sahasında, düşme hattının hemen üstünde yer alan Rumeli İdman Yurdu’nu konuk etti. Ev sahibi ekip son çeyrekte attığı gollerle rakibini 3-1 yenmeyi başardı.


Namık Sevik Stadı’ndaki maçın 24. dakikasında Topkapıspor Göktuğ’la 1-0 öne geçti. Bu devre konuk ekip daha baskılı olan taraftı. Ritmini bulduğunda her takımı sahasına hapsedebilecek görüntüsü veren Güneşli temsilcisi buna karşın ileri uçta etkili olamadı. Kanatlardan yapılan ortalar Topkapıspor kalecisi Yunus ve savunma tarafından etkisiz hale getirilirken Kırmızı-Kurşuniler bu sıkıntılı dönemi gol yemeden atlattı. Bununla birlikte devrenin son anlarında Topkapıspor Hakan’la çok net bir gol kaçırdı.

İkinci yarıya Topkapıspor daha iyi başladı ve rakip kalede pozisyonlar buldu ancak Rumeli İdman Yurdu 60. dakikada Sinan’ın sağ çaprazdan çok şık vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1

Topkapı geç açıldı 
Galibiyete şiddetle ihtiyacı olan Rumeli İdman Yurdu, beraberlik golünden sonra durulmuş göründü ve oyunda üstünlüğü Topkapıspor’a kaptırdı. Fatih temsilcisi 74. dakikada Kadir’in direkten dönen topu tamamlamasıyla yeniden öne geçti. 86’da Gökçe skoru belirleyen golü attı.
Bitime 2 dakika kala Topkapıspor’dan Doğan ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyundan atıldı. Mücadele 3-1 sona erdi.

Rumeli'den nostaljik forma
Bu arada, Rumeli İdman Yurdu sahaya ‘nostaljik’ formalarla çıktı. Fikirtepespor’un satın alınmasından sonra liglere giren ve renkleri sarı-kırmızı olan Rumeli İdman Yurdu, bu maçta Fikirtepespor logolu sarı-siyah çubuklu formalarla mücadele etti.

STAT: Namık Sevik
HAKEMLER: Emre Yanık, Çağlar Pektaş, Ercan Ayaz
SAHA KOMİSERİ: Tahir Şenol
TOPKAPISPOR: Yunus, Volkan, Gökhan, Doğan, Eren, Uğur, Göktuğ (Cenk 69), Kadir, Hakan (Gökçe 84), Tarkan (Ramazan 90), Salih
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Göksu
RUMELİ İDMAN YURDU: Serhat, Danyal, Serkan, Murat, Ozan, Rıdvan, Doğan, Sinan, Ömer, Murat, Muhammet (Emre 90)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Çelik
GOLLER: Göktuğ (24), Kadir (74), Gökçe (86) / Sinan (60)
KIRMIZI KART: Doğan (88) (Topkapıspor)

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...