Cuma, Aralık 30, 2011

Mecidiyeköyspor Başkanı Bülent Zent: Emeklerimiz heba olmasın!...

 
İstanbul 1. Amatör Lig, 12. Grupta, Güngörenspor ve Kağıthanespor ile şampiyonluk mücadelesi veren Mecidiyeköyspor’un Başkanı Bülent Zent, Yerel Futbol Sitesine yaptığı açıklamada, 1 Amatör Ligden sadece 1 takımın yükselmesinin yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, “Futbolu yönetenler, Kulüpleri yönetenleri teşvik etmeli, 1 takım çıkacak ise, 1 sezon uğraşmanın ne anlamı var, ben 1 puan ya da gol averajı ile terfi şansını kaçırırsam gelecek sezon hiç boşuna uğraşmam, kimse de Yöneticilere fedakarlık yapın diyemez, yukarıdakiler bunların hesabını iyi yapmak zorunda” dedi.

 
Bu lig daha cazip hale getirilmeli
2004 yılında Mecidiyeköyspor’da bayrağı devralan ve 7 sezondur Kulüp Başkanlığı yapan Bülent Zent, 1. Amatör Ligde gruplarda 9 ya da 10 takım olduğunu, sadece bir takımın Süper Amatör Lige yükselmesi sonucu 1. Amatör Ligde heyecanın kalmayacağına önemle vurgu yaparak, “bu lig mutlaka daha cazip hale getirilmeli” dedi.

 
İnsanların emeği heba oluyor
Sarı-yeşilli Kulübün Başkanı Bülent Zent açıklamasının devamında, amatör takımların yaşadığı sorunları, kendi içlerinde telafi etmeye çalıştıklarını belirterek, kimseden destek gördüğümüz yok, şevkle ve çok büyük özverilerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, vaktimizi ve paramızı harcıyoruz. Birkaç arkadaş kendi gücümüzle Kulüplerimizi götürmeye çalışıyoruz. Amatör takımların maalesef kaderi bu. Her şeye katlanıyoruz ancak hedefsiz kalan camiaları yeniden canlandırmak mümkün olmuyor, emeklerimiz heba oluyor ve bu bizi haddinden fazla üzüyor”  diye konuştu.

 
Amatör Futbolu yönetenler hesabını iyi yapmalı
Amatör spor kulüplerinin en büyük probleminin, ekonomik yetersizlik olduğu söyleyen Zent, “Türkiye nüfusunun % 27’sini 12-24 yaş grubu oluşturmaktadır. Bununla birlikte genç nüfusun spora olan ihtiyacı oldukça fazla. Amatör Kulüplerin tesis, saha-malzeme, araç ve gereçlere ihtiyacı var. Amatör spor kulüplerinin yaygınlaştırılması ve gerekli ilgi ve desteğin sağlanması gerekir. Ancak sürekli olduğumuz yerde sayarsak kimse Kulüp yöneticiliğine soyunmaz. Amatör Futbolu yönetenler tüm bunların hesabını iyi yapmalı, Süper Amatör Lig hakkını kazanıp girmeyenler var. Bunların yerlerine takım alınmıyor. Biz Mecidiyeköyspor olarak geçtiğimiz sezon maalesef son haftalarda şampiyonluk şansını kaçırdık. Bu sezon da iki tane çok kaliteli rakibimiz var, sadece bizim grupta değil, diğer bazı gruplarda da bu böyle. Kafa kafaya giden takımlardan bir tanesine yazık olacak. Böyle olmamalı. Bu, ligin keyfini bitirir” dedi.


5 maç sonra Ligden çekilen takımlar var
Başkan Zent, Amatör Liglerin halinin iyi olmadığını, bazı takımların 5 maç sonra ligden çekilmek zorunda kaldığını, bazılarının ise bir alt lig için hazırlık maçı yapabilmek için bu ligi tercih ettiğini söyleyerek, “bir bakıyorsunuz ilk maçta inanılmaz futbol oynayan takım, ikinci maçta bambaşka bir kimliğe bürünmüş, neden diye sorduğunuzda ise lig zaten bitti, genç takımı çıkarttık, onlara hazırlık maçı yapabilecek saha ve rakip bulamıyorduk, biz de böyle bir uygulama yaptık” diyorlar. Herkes kendine göre haklı, ancak bu gibi durumlar ligin kimyasını bozuyor. Amatör Lig deyip geçmemek lazım, tüm liglerin başlangıcı Amatör lig ise, bu lige daha fazla özen gösterilmeli diye konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ
VE ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...