Cumartesi, Aralık 31, 2011

Köşe: Bu sese kim kulak verecek?



Usta kalem Orhan Budak, İstanbul 1. Amatör Lig’de ikincilerin de Süper Amatör’e alınması konusunda görüşlerini dile getirirken, en azından bir play-off turu düzenlenmesinin gerekçelerini sıralıyor…
İstanbul 1. Amatör Lig grup maçlarının son haftalarına geldikçe heyecan artmakta. Birinciler, ikinciler guruplarında hatta üçüncüler bile dişe diş maçlar çıkartmaktalar. Ben seyrettiğim müsabakalarda bunu görüyorum ve hissediyorum. Hata yapmamak için o heyecanı yaşayan sporcuları kutlarım. Fakat bizim federasyon yetkilileri “Bu sezon her guruptan bir takım Süper Amatör Lig’e çıkacak” diyerek gençlerin önünü kesmek için onları hatalara sevk etmek için ellerinden ne gelirse yapmaktalar. Her sezon nedense böyle ilginç kararlar alarak yapmakta oldukları güzel işleri de gözden düşürmekteler.

Hatırlıyorum, zannedersem iki sezon öncesinde ödül töreninde böyle bir karar arifesinde sayın yetkililer Ankara ile konuşarak, “Bu sezon ikincileri Süper Amatör’e alıyoruz” demişlerdi ve o sezon ikinciler de bir üst lige çıkmışlardı. Amatör kulüpler anlayış bekliyorlar, destek bekliyorlar bu durumda kendilerinin bu istekleri karşısında kendilerini dinleyen yok gibi. Ama yanlarında olması gereken her ilçenin kulüpler birliği idarecileri olmalı, kendilerine destek vermeliler.
Play-off düzenleyerek iki takım alınsa bile bu spor kulüpleri için bir umut, destek ve güçtür. Sonra diyoruz ki şike oluyor. İkincilik ümidi kalmayan kulüpler istemeden zayıf bir kadro ile düşmeye aday takım karşısına çıksa bu sefer ne denecek?

Her türlü şaibeyi önlemek için bu kararı tekrardan gözden geçirmeli sayın yöneticilerimiz. Geçen sezon yapılan play-off müsabakaları bu sezon neden organize edilmiyor? Futbolumuzun gelişmesi ve her türlü şaibenin ortadan kalkması için sporcuların, yöneticilerin ve taraftarların şevkinin kırılmaması şart. Bir de her ilçenin kulüpler birliği acilen bu durumda spor kulüplerini destekleyerek bu yanlıştan dönülmesini sağlamalılar.
Spor dünyasının yeni yılını kutlar, başarılı bir sezon dilerim.

YAZI: ORHAN BUDAK

4 yorum:

seyhan küçük(ciga) dedi ki...

sayın orhan budak yazınızı sonuna kadar desteklıyorum ben kavaklıspor futbolcusu koca sezonumuz ıkıncı oldugumuz ıcın bosa gıdecek bu karar yanlıstır amator sporada yanlıstır burdan butun ıkıncı olan kulup baskanlarına futbolcu kardeslerıme seslenıyorum ıkıncılerde play off oynasınlar nıcın bızı spordan sogutmaya calısıyorlar anlam veremıyorum.bız maclarımıza 9 kısı cıkıyoruz ve bızım gıbı 9 kısı hatta maclara cıkamayan kulupler var neden cıkamıyoruz cunku tek bı takımın cıkacagı grupta dıger takımların hıc bır onemı kalmıyor cıkıcak trakımların cogu 4 yada 5 hafta onceden kesınlesıyor

kuzey dedi ki...

orhan hocam dileklerine sonuna kadar katılıyorum.bence çokta zevkli ve heyecanlı olur inşallah yapılır ayrı bir zevk ve heyecan olur.herkez için hayırlısı olsun.

M.NEJAT İŞSEVER dedi ki...

Amatör futbolun duayeni olarak hiçte iyi şeyler söylemiyorsunuz.

Yazınızın içinde paragraflar arası
tezad'a düşüyorsunuz. Kural baştan
konulur. Sonuna kadar sadık kalınır.

Ama İstanbul Amatör futbolunda makamına kısa kollu iç fanila ile oturup görev yapan Başkan olunca vede
TFF buna cevaz veriyorsa ilkesiz-likler zinciri uzuyor.

Savunduğunuz fikirler sonucu güya başarılı olacak takımlar bir üst
ligin koşullarına ayak uyduramıyor.

Puan cetveli ve maç sonuçları bunu
teyit ediyor.

Amatör futbolun bir avuç izleyicisi
bu yüzden daha da azalıyor.

M.Nejat iŞSEVER

burak dedi ki...

M.Nejat İŞSEVER isimli arkadaşa

sayın nejat bey konuya yorum getireceğinize Yemen bey ilgili düşencelerinizi yazıyor ve yorum yapmış sayıyorsunuz kendinizi bütün yaptığınız yorumları okudum sadece Yemen bey ile ilgili yazılar yazıyorsunuz.Bence sizin tarafınız belli zira sizin düşüncenizdeki insanların İstanbul amatörüne 2 senedir neler yaşattığını herkes biliyor sahte imzalar ile kongreler yapıldı bu şehirde mahkeme süresince istanbul amatör futboluna 1 dakika durmaksızın Hizmet eden Bir insana Bence tamamen kişisel hazımsızlıklarınızdan dolayı teşekkür bile edemiyorsunuz.Zira Son kongrede Sayın Ali DÜŞMEZ ve ekibinin şeçimi iki katı oy fazlasıyla kazandığını düşünürsek sizin savunmayı düşündüğünüz insanların en büyük cevabı aldığınıda söyleyebiliriz.

Saygılarımla

Burak NİŞANCI

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...