Pazartesi, Aralık 26, 2011

Ayazağaspor zirve aşkına


AYAZAĞASPOR
: 3 SEFAKÖYSPOR: 1

İstanbul 1. Amatör Lig 13. Grup karşılaşmasında zirve yarışında yara almak istemeyen Ayazağaspor, küme düşmesi kesinleşen Sefaköyspor'u Ayazağa Atatürk Stadı'nda konuk etti. 90 dakikası büyük heyecan içinde geçen karşılaşmayı Ayazağaspor 3-1 kazanarak bir maç eksiği ile 2.sıradaki yerini korudu.
Konuk ekip Sefaköy karşılaşmaya 13 kişi ile çıktı. Son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmayan Kırmızı-Beyazlılar tribünlerde bulunan herkesten büyük takdir topladı. Ayazağaspor zaman zaman zorlandığı bu maçı da kazanarak avantajını devam ettirdi.


Mücadeleye Ayazağaspor iyi başladı. İlk 10 dakikada Metin ve Emrah ile 3 net pozisyondan yararlanamayan Ayazağa, karşısında Sefaköy oyunu tam dengeye getirmişti ki 15.dakikada Metin'in golüne engel olamadılar. Bu dakika içerisinde Emre Boz sağ kanattan ceza sahasına girdiği anda topu altı pas üzerindeki Metin'e çıkardı. Metin' in düzgün vuruşu ile Ayazağa 1-0 öne geçti.


Ayazağaspor'dan çok ilginç bir gol
Bu golden sonra Sefaköy Ayazağa kalesine gitmeye başladı. Beraberlik golü ararken de kalelerinde tehlikeli pozisyonlar yaşamaya devam ettiler. 31.dakikada çok enteresan bir pozisyonda Ayazağa 2.golü buldu. Sarı-Yeşilliler sağ kanattan korner atışı kullandı. Kornerden gelen topa Metin dokundu ve meşin yuvarlak kaleci Yasin' de kaldı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Yasin topu aut çizgisi koyup, aut atışı kullanmak için gerildi fakat karşılaşmanın hakemi mücadeleyi devam ettirmişti. Metin fırsatçılığını kullanıp topu boş kaleye gönderdi. Karşılaşmanın hakemi santra çizgisini gösterdi ve Ayazağa 2-0 öne geçti. Bu pozisyon sonrasında Yasin' in itirazı da sonucu değiştirmedi. Yasin'in bu tutumu kendi takım arkadaşlarını da kızdırdı.


Karşılaşma 2-0 devam ederken bir ilginç olay daha yaşandı
Sefaköy' de 7 numaralı forma ile mücadele eden Aziz ile Ayazağa tribünleri arasında gerginlik yaşandı. Bir ikili mücadele sonrasında Ayazağa tribünlerinden ıslıklar yükseldi. Bunun üzerine tribünlere dönerek "Ne yaptım ki ıslıklıyorsunuz?" diye tepki veren Aziz hemen ardından da el hareketleri yaparak tribünlerin gerilmesine neden oldu. Tribünlerden de kendisine karşı toplu halde olmamasına rağmen sataşmalar devam etti. Bunun üzerinde
Aziz tribünlerinin önüne gelerek taraftarlarla tartıştı. Bu dakikada karşılaşmanın hakemi oyunu durdurdu ve Aziz'e sarı kart gösterdi.  Ardından da Sefaköy hocasının yanına giderek Aziz' in tribünlerinin önünden alıp, diğer tarafta oynatmasını istedi. Bu dakikadan sonra  Aziz tribün bölgesinden uzaklaştırıldı ve diğer bölgede mücadele etti. Tüm bunlar yaşandıktan sonra da 35.dakikada Sefaköy Sinan ile golü buldu ve farkı 1'e indirdi. İlk yarı 2-1 Ayazağa üstünlüğü ile sona erdi.




İkinci yarıda Ayazağaspor sayısız gol fırsatını cömertce harcadı
Son dakikalarda ise Sefaköy gole çok yaklaştı.Tribünler "Atamayana atarlar" kuralı bu maçta geçerli olacak mı diye düşünmeye başlarken, 89.dakikada Uğur sahneye çıktı ve hem tribünleri hem de takımını rahatlattı.Karşılaşmaya
3 dakika eklendi. Bu 3 dakikalık süre içerisinde iki ekipte başka gol bulamadı ve karşılaşma 3-1 Ayazağa üstünlüğü ile sona erdi.

İbrahim Keskin rakip takımı uğurladı
Maç içerisinde yaşanan gerginliklerin büyümemesi için Ayazağaspor Başkanı İbrahim Keskin, bizzat soyunma odalarının bulunduğu yere indi ve Sefaköy takımı Ayazağa'dan ayrılana kadar stattan ayrılmadı.

Ayazağaspor hafta içi mücadelesinde Halil Rıfat Paşa ile karşı karşıya gelirken, Sefaköy kendi sahasında Çağlayan Gençlerbirliği' ni konuk edecek.


Stat: Ayazağa Atatürk

Hakemler: Bülent Sağıroğlu, A.Furkan Uygun, Gökhan Kaya

Ayazağaspor: Seyitcan, İbrahim, Recep, Mehmet, Dolunay, Göktuğ, Emre Boz (Uğur), Emre Yüksel, Metin (Ersan), Selçuk, Emrah (Şafak)

Sefaköyspor: Yasin, Ogün, Osman, Erdi, Erdinç, Enes (Emircan), Aziz, Okan (Taylan), Sinan, Gürkan, Harun

Sarı Kartlar: Aziz (Sefaköy)

Goller: dk.15 ve dk.31 Metin, dk.89 Uğur - dk.35 Sinan





HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...