Çarşamba, Kasım 30, 2011

Silivri kulüpleri malzemelerine kavuştu

Silivri Amatör Spor Kulüpleri Derneği ve Silivri Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile ilçedeki tüm amatör spor kulüplerinin yöneticileri buluştu ve malzeme yardımı yapıldı.
Silivri Belediyesi ve Silivri Amatör Spor Kulüplerinin ortaklaşa düzenlemiş malzeme dağıtım töreni Silivri Belediye bahçesinde gerçekleşti. Gerçekleşen organizasyona ilçenin tüm spor camiası katıldı. Spora ilgiyi artırmak ve başarılı sporcular yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla amatör spor kulüplerine destek veren Silivri Belediyesi, bu yıl da her yıl olduğu gibi amatör kulüplere malzeme yardımı yaptı. İlçede sporun gelişebilmesi için hiçbir fedakârlık ve yatırımdan kaçınmayan belediye, formadan tekmeliğe toplamda 21 kulübe, 5 bin parça spor malzemesini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın makamında ve akabinde de belediye bahçesinde düzenlenen organizasyon ile dağıttı.


Ödül törenine katılım yüksek oldu
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın makam odasında gerçekleşen dağıtım törenine Başkan Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivrispor Kulübü Başkanı Mustafa Saral, Fenerköyspor Kulübü Başkanı Muharrem Eren, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Gümüşyakaspor Kulübü Başkanı Aydın Algür ile ilçede faaliyetlerini sürdüren çeşitli kategorilerdeki kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Amacımız, alt yapıyı geliştirmek
Silivri Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu, malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında; “Sezon boyunca ilçede futbol branşında toplamda 2500’ün üzerinde resmi müsabaka oynanmaktadır. 19 Amatör Spor kulübümüzde resmi olmayan rakamlara göre 15 binin üzerinde lisanslı sporcu sayımız var. Her geçen sezon lisanslı oyuncu sayımız artmaktadır. Biz birlik olarak her zaman kulüplerimizin altyapılarının geliştirilmesi konusunda yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Ben kulüp başkanlarımızın adına biz spor adamlarına ve kulüplerimize her zaman desteğini esirgemeyen başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu yardımların her geçen sene üstüne katarak artmaktadır. Lige katılım payları ve dağıtılan malzemeler ve kulüplerimize gelir getirici işletmelerin kazandırılması ile her geçen gün daha da güçlenerek büyüyoruz” dedi.

Sağlıklı bireyler yetişiyor
Kendi makam odasında ilçedeki tüm spor adamlarını ağırlayarak malzemelerini dağıtan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmasında, sporun insan hayatındaki önemine ve ilçedeki sportif hedeflere dikkat çekti. Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Işıklar, dünyada hızla artan obezitenin önüne sporla geçilebileceğini söyledi. Amatör sporun mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirten Işıklar, 2012 yılı Spor Başkenti seçilen İstanbul’un bir ilçesi olarak hedeflerinin spor altyapısını geliştirmek olduğunu vurguladı.

Özcan Işıklar: Spora önemli yatırımlar yapıyoruz
Silivri’de yaşayan her bireyin mutlaka bir spor dalıyla buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Gerek amatör spor kulüplerimiz açısından gerekse vatandaşlarımızın spor yapabilmelerine yönelik yatırımı bir birey olarak önemsiyoruz. Bu noktada önümüzdeki yıl itibariyle önemli yatırımlarımız olacak. Yeni spor alanları yapmak ve elimizdekileri daha efektif hale getirmek zorundayız. Yapılan spor alanlarının herkesin rahatça kullanabileceği hale getirilmesi gerekmekte. Bu açıdan bu alanların bulunduğu bölgelerde binlerce kişiye fitness, aerobik ve step gibi dallarda faydalı olmasını arzu ediyoruz. Bunlarla birlikte ilçemizdeki kulüplerimiz için gelir getirici işletmelerin arttırılması için de çalışmalarımız sürmektedir. Gün gelecek ilçemdeki tüm spor kulüpleri kendi ayakları üstünde durabilecekler” dedi. Işıklar ayrıca ilçedeki amatör spor kulüplerine destek vermeğe devam edeceklerinin de altını çizdi.


HABER-FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...