Salı, Kasım 29, 2011

Bursa Merinosspor yükselişe geçti

BURSA MERİNOSSPOR: 2 GAYBİEFENDİSPOR: 1
Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta sezona kötü başlayan ancak ilerleyen haftalarda toparlanan Bursa Merinosspor, ilk yarısını 2-0 önde kapadığı maçın uzatma dakikalarında yediği penaltı golüne rağmen Gaybiefendispor karşısında sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmanışa geçen Bursa temsilcisi Yeşil-Beyazlılar, stresli maçta Kütahya temsilcisi Gaybiefendispor’u 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı.
 
Mücadeleye mutlak 3 puan parolasıyla başlayan B. Merinos karşısında daha atak futbol oynayan Gaybiefendispor, henüz 4.dakikada Anıl’ın çaprazdan kaleciyi geçerek kaleye gönderdiği topun yandan dışarı çıkmasıyla golden oldu. Rakibi karşısında oyunda denge sağlayarak kontratak futbolunu tercih eden Merinosspor karşısında gol için bastıran Gaybiefendispor, 38.dakikada geliştirdiği atakta kaleci Onur gole izin vermedi. Bir dakika sonra ise Yeşil-Beyazlılar golü buldu.


Ceza alanına ortalanan topa defansın arasından ayak koyan Feyyaz, aşırtma vuruşla topu kalecinin üstünden ağlara göndererek Bursa Merinos’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra daha rahat bir futbol sergilemeye başlayan Merinos, 41.dakikada gelişen atakta 2-0 öne geçti. Bu dakikada taç çizgisi yanından kaleye gönderilen topa ayak koyan İlker takımını ikinci golünü attı ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıda skor avantajını koruyan bir futbol oynamaya başlayan Merinos karşısında baskılı oynayan ve beraberlik için topu sürekli rakip sahada tutmaya çalışan Gaybiefendispor, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Rakibinin üstün oynadığı ve beraberlik için bastırdığı dakikalarda geliştirdiği kontrataklarla gol pozisyonları bulan Merinosspor, pozisyonları cömertçe harcayınca farkı açamadı. Maçın uzatma dakikalarında ise ceza alanında yaşanan mücadelede penaltı kazanan Gaybiefendispor’da atışı kullanan Emre skoru 2-1 yaptı.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursa Merinos, sahadan istediği galibiyeti alarak 3 puanla ayrılarak üst sıralara doğru tırmanışını sürdürdü.

STAT: Merinos
HAKEMLER: Çağdaş Altay, Abdullah Seyithanoğlu, Gökçen Seven
BURSA MERİNOS: Onur 6, Tarık Can 6, Salih 6, Tolga 6, İsmail 6, Edip 6, Feyyaz 7, Mehmet 5, (Cemil 4) İlker 6, (Serkan 4) Selahattin 6, Oğuzkan 5, (Yıldıray 4)
GAYBİEFENDİ: Halil İbrahim 6, Göktuğ 5, Barış 6, Yılmaz 6, Mahmut 6, Cumhur 5, (Zafer 4) Anıl 7, Çağatay 6, Nevzat 5, Ömer Utku 6, Mehmet Erol 5, (Emre 5)
GOLLER: Dk.39 Feyyaz, Dk.41 İlker (B.Merinos), Dk.90+1 Emre (Penaltı) (Gaybiefendi)


HABER- FOTOĞRAF: Seyfettin ŞEKERSÖZ
 

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...