Çarşamba, Ekim 26, 2011

Irmakspor-NGSK maçı yarın oynanacak


İstanbul 1. Amatör Lig 10. Grup’ta geçtiğimiz cumartesi günü oynanması gereken ancak oynanmayan ve TFF İstanbul’un sitesinde 3-0 Irmakspor’un lehine görünen Irmakspor-NGSK maçının yarın 14.30'da oynatılacak olması grubu karıştırdı. Gruptaki diğer takımlar bu karara tepkili.
 Her şey Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu Spor Kulübü’nün (NGSK), olaylı Atışalanıspor karşılaşması sonrası TFF İstanbul İl Temsilciliği’ne dilekçe vererek ligden çekilmek istediğini beyan etmesiyle başladı. Ancak kulüp daha sonra bu kararından vazgeçti ve TFF İstanbul’a bunu iletti. TFF İstanbul’sa dilekçeyi işleme koyduğu gibi Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı’nda 22 Ekim Cumartesi günü oynanması gereken Irmakspor-NGSK maçını oynatmadı. Bunun yerine aynı saatte bir U17 maçı oynatıldı. Irmakspor-NGSK maçı tffistanbul.org'da 3-0 Zeytinburnu temsilcisinin lehine işlendi. NGSK itirazlarını sürdürürken, TFF İstanbul Perşembe gününe maç koydu. Maç yarın 14.30'da Hasan Doğan Stadı'nda oynanacak.

Aynı grupta yer alan kulüpler duruma büyük tepki gösterdi. İsmini vermek istemeyen bir teknik direktör, “Bu bir skandal. İSTFİT’in internet sitesinde maç hükmen Irmakspor lehine görülüyor. Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu imzalı damgalı dilekçesini vermiş, Federasyon kabul etmiş. Bunun ötesi var mı? Ben Nilüfer Gökaylı gençlerin futbol oynamasına engel olmak istemiyorum ancak o zaman çekilmeyeceklerdi ya da Federasyon kabul dilekçeyi kabul etmeyecekti” dedi.
Aynı gruptan bir başka ekibin teknik direktörü de “Ne diyebiliriz ki? Yaşananlara akıl sır ermiyor. Çok şaşkınız” diye konuştu.

Olayın diğer taraflarına gelince;

Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu Spor Kulübü; dilekçeyi çok çabuk çektiği ve cumartesi günkü maçtan çok önce kararından caydığı gerekçesiyle TFF nezdinde haklı olduğu görüşünde.

Irmakspor; maçı hükmen kazandığını düşünüyordu ancak TFF’den “Perşembe oynayacaksınız” mesajı geldi. Araya hatırlı kişilerin girdiği gelen haberler arasında.

İstanbul Futbol İl Temsilciliği; NGSK’nın itirazını haklı bularak ve dilekçenin zamanında çekildiğini kabul ederek maçı oynatmaya karar verdi. Bununla birlikte TFF şu bakımdan kendini haklı gösterebilir: www.tffistanbul.org sitesindeki sonuçlar resmi değil, zira TFF hakem raporundaki sonucu kabul ediyor. İSTFİT, sitedeki istatistikleri "bilgilendirme amaçlı" olarak yayınladığını beyan edebilir. Yani geçen cumartesi günkü maç 'tehir edilmiş' kabul edilecek. 

HABER: EFKAN BUCAK 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...