Salı, Eylül 27, 2011

Olaylı maçta Çatalca ve Çengelköy berabere kaldılar


ÇATALCASPOR: 1 ÇENGELKÖYSPOR: 1
Süper Amatör Lig, 5. grupta grubunda şampiyonluğu hedefleyen Çatalcaspor, ligin ikinci karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Çengelköyspor karşısında sahadan beraberlikle ayrılarak iki haftada 4 puanı sahada bırakırken, hanesine iki puan yazdırabildi. Karşılaşmanın ilk yarı saatinde türbinde çıkan olaylardan dolayı Çengelköy taraftarı otobüslerine bindirilerek Çatalca’dan uzaklaştırıldı.


Çatalca Stadında oynanan karşılaşmaya iyi başlayamayan ev sahibi 8. dakikada gelişen atakta Gökhan’ın attığı gole engel olamadı. Kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet için çıktığı karşılaşmanın hemen başında kalesinde gördüğü golden sonra bu kez beraberlik golü için mücadelesine başlayan sarı kırmızılı ekip, saha içinde mücadelesine devam ederken, bu kez tribünlerde Çengelköyspor taraftarları ile Çatalcaspor taraftarları arasında çıkan sözlü tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Güvenlik güçlerinin güçlükte müdahale ettiği tartışmalar yaklaşık 20 dakika sürdü. İlk yarıda yaşanan bu futbol adına çirkin görüntülerde tribünde bulunan bayan taraftarla ve çocuklar korku ile izlediler.

Karşılıklı tartışmanın büyüyerek, taşlı ve sopalı kavgaya dönüşmesinin ardından güvenlik güçlerinin yerinde ve zamanında müdahaleleri olayların daha da büyümesini engelledi ve alınan karar doğrultusunda az sayıdaki Çengelköyspor taraftarı sahadan dışarı çıkartılarak minibüslerle Çatalca’dan uzaklaştırılmaları sağlandı. Yaşanan bu olayların ardından iki takım yöneticileri çıkan olaylarda sağduyulu davranmaları ve olayları yatıştırmaya çalışmaları bu olayları gölgede bırakacak tipte oldu. Maçı kalan dakikalarını birlikte yan yana seyreden iki takım yöneticileri maç başındaki dostluklarını maç sonunda da göstererek büyük bir centilmenlik örneği sergilediler.

Karşılaşmanın ilk yarısının 1-0’lık Çengelköy üstünlüğü ile bitmesinin ardından ikinci yarıda ev sahibi Çatalcaspor’un beraberlik mücadelesi başladı. Çatalcaspor taraftarını da destek verdiği karşılaşmada 51.dakikada Çengelköyspor ceza alanı içine yapılan ortaya iyi yükselen Kenan attığı kafa golü ile beraberliği sağlayan isim oldu 1-1.

Maçta kalan dakikalarda rakibini adeta kendi yeralanına kapatan ve üst üste yaptığı ataklarla gol arayan Çatalcaspor istediği gole bir türlü ulaşamadı. Son düdüğe kadar galibiyet golünü bulabilmek için ataklarını sıklaştıran sarı kırmızılı ekip, bu ataklarından eli boş dönünce ligin ikinci karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla ilk iki haftada hanesine 2 puan yazdırırken, 4 puanı da sahada bırakmak zorunda kaldı.


Stat: Çatalca
Hakemler:  Mesut Yüksel, Çağlar Pektaş, Sinan Uğur
Çatalcaspor:  Serhad 6, Selim 7,Mahmut 6, Ahmet 6, Harun 6, Evren 6, Ömer 6( dk 61 Ayhan 5), Cem 6, Önder 6, Kenan 7( dk 90 Murat ?), Oğuz 6( dk 82 Serkan ?)
Çengelköy: Serkan 6, Oğulcan 6( dk 72 Engin 5), Ercan 6, Rıdvan 6, Gökhan 6, Soner 6, İsmail 6, Ali 6( dk 52 Behçet 5), Baran 6, Yücel 6, Can 6( dk 62 Cihan 5)
Goller:  8.dk Gökhan (Çengelköy), 51.dk Kenan (Çatalcaspor)

Haber-Fotoğraf: Hakan SONGUR

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...