Cuma, Eylül 30, 2011

Bölgesel Amatör Lig başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen Bölgesel Amatör Lig'de 2011-2012 sezonu, 1-2 Ekim tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Türkiye'nin en üst amatör futbol ligi olan Bölgesel Amatör Lig'de, toplam 152 takım 13 grupta mücadele edecek. BAL'da, 4 grup 11 takım, 9 grup da 12 takımdan oluşuyor. Gruplarında ilk iki sırayı alan toplam 26 takım play-off oynamaya hak kazanacak. Gruplarında ikinci olan 13 takım 1. tur eleme müsabakaları oynayarak son 5 takım arasına kalacak. Gruplarında birinci olan 13 takım ve ikinciler arasında oynanan 1. tur eleme maçlarından gelen 5 takım olmak üzere toplam 18 takım 2. tur eleme müsabakası oynayacak. Tarafsız merkezlerde, tek maçlı eliminasyon sistemi ile oynanacak play-off maçları sonunda 9 takım Spor Toto 3.Lig'e yükselecek. Gruplarda son iki sırayı alan takımlar ise yerel amatör lige düşecek.

78 takım ilk kez BAL'da oynayacak
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek 152 takımdan74 si geçen sezon da BAL'da yer almıştı. 70 yerel lig takım ilk kez BAL'da yer alırken, geçen sezon Spor Toto 3.Lig'den düşen 8 kulüp de BAL'da yer alacak. Profesyonel liglerde takımı olmayan 28 ilin 26'sı bu sezon da BAL sayesinde futbol rüzgârıyla buluşacak. BAL'da kulüplere getirilen U13, U17 kategorilerinde yerel lige katılma ve bu kategoriler için Gençlik Geliştirme Antrenörü istihdam etme kriterleri de ülke futbolunun kalitesini artırmaya dönük önemli bir adım olarak göze çarpıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig'e katılan tüm kulüplere 10.000 TL. nakdi yardım yaparken, tüm kulüplerin 24 futbolcu ve 1 antrenörünün ferdi kaza sigortası da yine TFF tarafından gerçekleştirildi.  Bölgesel Amatör Lig'in en önemli özelliklerinden biri, 81 ilin de her sezon temsil edilmesi. İllerin belirlenmiş kontenjan sayısı her sezon muhafaza ediliyor. Ayrıca her sezon 81 ilin yerel liginde BAL'a çıkma heyecanı yaşanıyor. 81 ilin yerel liginde başarılı olan takımlar, ilin kontenjanı dahilinde ya doğrudan ya da baraj müsabakaları oynayarak BAL'da yer alma mücadelesi verecek. Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon, 01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilecek. Takımlar, bu tarihten önce doğmuş olan dilediği kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilir ancak takımların 18 kişilik müsabaka isim listesinde (oynasın veya oynamasın) yaşı büyük en fazla 4 amatör futbolcu yer alabilecek.

2011-2012 sezonunda BAL'da yer alan takımlarda "TFF A" veya "TFF B" lisansına sahip teknik adam şartı aranıyor.

En yüksek katılım Marmara'dan
Bölgesel Amatör Lig'e katılan 152 kulübün 7 coğrafi bölgeye göre dağılımında Marmara Bölgesi ilk sırada yer alıyor. 39 takımla ilk sırada yer alan Marmara Bölgesi'ni 26 takımla Karadeniz Bölgesi izliyor.

Takımların Bölgelere Göre Dağılımı
Marmara Bölgesi 39
Karadeniz Bölgesi 26
Ege Bölgesi 23
İç Anadolu Bölgesi 20
Akdeniz Bölgesi 18
Doğu Anadolu Bölgesi 14
Güneydoğu Anadolu Bölgesi 12

BAL'daki eski profesyonel kulüpler
BAL'da bu sezon yer alacak olan Malatyaspor, İzmirspor, Beykozspor 1908 A.Ş., Fatih Karagümrük, Feriköyspor ve Zeytinburnuspor geçmişte en üst profesyonel ligde yer alan kulüpler olarak dikkat çekiyor. 

 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...