Cuma, Temmuz 29, 2011

Köşe: Nesli tükenen ATATÜRK gençliği!

1 Nisan 1978 Trabzon Maçka doğumlu, Ayazağaspor, Bilecikspor, Ümraniye, Tuzla, Hadımköy ve Silivrispor gibi birçok takımın formasını giyen, son olarak da Kocaeli amatör lig ekiplerinden Sultan Orhanspor’da forma giyen Osman Kol, Amatör Liglerdeki 27+ 4 statüsü ile ilgili olarak bir yazı kaleme aldı.


Türk futbolunun çalkalandığı bir dönemde şike olayları, teşvik primleri, maç satın almalar, adam ayarlamalar derken birde bunun üstüne amatör futboluna bir balta da federasyondan geldi. ATATÜRK’ün bizlere emanet ettiği bu topraklarda; BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM… Mantığından yola çıkarak sporun Türk insanı için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmamızda sanırım fayda var. Büyüklerimizin deyimiyle, sporun yaşı olmaz örnek insanlar her zaman spor camiasından çıkmıştır. Bugünlerde maalesef bizleri şaşırtmaya devam eden Türkiye Futbol Federasyonu aldığı enteresan kararlarına bir yenisini daha eklemiştir. Futbol’a her yıl gelen kıyım bu yıl da devam etmiştir ve yaş sınırı 27 olarak belirlenmiştir. İnsanların özgür seçme ve seçilme haklarının elinden alındığı bu maddeyle tüm futbol camiasının önü tıkanmış ve futbol camiamız yara almıştır. Dünyada araştırma yaptığınızda bu tür enteresan kararların sadece Türkiye’de olduğunu göreceksiniz. Yapılan transferle baktığınızda 30 yaş üstü ne kadar yabancı uyruklu yıldız futbolcu varsa Türkiye’de oynatılmak için uğraşılıyor ama Türkiye’deki insanların 27 yaşından sonra futbol oynaması engelleniyor. Bu çağ dışı yasayı Sayın Başbakanımız bir futbolsever ve eski bir futbolcu olarak nasıl karşılar doğrusu merak ve hayret içinde bekliyorum.

Bakalım bu kontenjan olayından Kulüpler nasıl faydalanılıyor. Bugüne kadar sustum konuşmadım bunca olay yaşandı kontenjan konusu ilk çıktığı yıllarda İstanbul amatör takımlarının başkanlarının bir toplantısına kulak misafiri oldum çıkan kararlar karşısında şaşırdım hayretler içinde kaldım. Türkiye’de futbol artık bir rant haline geldiğini o gün daha net anladım. Kulüp Başkanlarının bu yasadan hayli memnun olduğunu gördüm nedenini açıkladığımda sizde anlayacaksınız durumu Başkanların deyimleri aynen şöyle; artık gelir seviyemiz daha da yükselecek! Takım içindeki hakları savunacak kişi sayısı azaldı! Gençleri transfer olma arzusuyla oynatırız! Ne de olsa yaşları genç oynamak isteyecekler mecburlar! Yaşı büyük topçular haklarını savunur paralarını alırlar zor durumda kalırız! Bedavaya takım kurarım bu yıl yol parasını ver gitsin başka çareleri yok! Buradan kamuoyuna, Başkanlarıma, Teknik Direktörlerime, futbolcu arkadaşlarıma ve basın mensuplarına sesleniyorum; bundan 15 yıl sonra sizin nesilden gelen yavrularınız böyle bir insan haklarına uymayan bir yasayla karşılaştığında sizin tepkiniz ne olacak? Eğer 15 yıl sonrasını görebiliyorsanız bugün'den itibaren haklarımızı savunalım ve nefesimizin yettiği yere kadar topluma örnek olarak temiz saygılı kaliteli karakterli sporcular olarak futbol oynamaya devam edelim.

Yazıma son vermeden önce sizlere ATATÜRK’ümüzden sporla ilgili şu anki Futbol Federasyonunun içine düştüğü durumu anlatan bir kaç sözünü yazmak istiyorum.

Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor çizmezler. Esas olan bütün yaştaki Türkler için Beden Eğitimi sağlamaktır
M.KEMAL ATATÜRK

Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarfedilen çalışmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.
M.KEMAL ATATÜRK

Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir. Bu kadar mühim olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir. Çünkü ırk meselesidir, ırkın ıslahı ve kişayişi meselesidir ve hatta biraz da medeniyet meselesidir.
M.KEMAL ATATÜRK

Sayın TFF Başkanı ve yöneticileri ATATÜRK'ümüzün dediği gibi medeni olalım insanların haklarını kendi iradelerine bırakalım.

Selam ve saygılarımla.

Yazı: Osman Kol

7 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir açıklama olmuş engüzel cevap bunlara ama bunlar ne anlar

Adsız dedi ki...

Düşüncelerine katılmamak mümkün değil.

Adsız dedi ki...

sadece şampiyonluğa oynuyan takımlar ancak takımlarında tecrübeli oyuncu bulundurur çünkü amacı olmayan takımlar genc oynatır. bu da yöneticilerin işine gelir.çünkü para vermezler. ceplerinden para çıkmaz

Adsız dedi ki...

Akşam'ın haberine göre; futbolda FIFA depremi yakın. Dünya futbolunun tek patronu FIFA'nın Türkiye'nin son 10 yıldaki 9-10 milli maçını soruşturduğu iddia edildi. FIFA'nın içindeki bir temsilci soruşturmayı doğrularken, durumun ciddiyetini de dile getirdi İŞTE BÖYLE BİR YERDE YAŞIYORUZ BİZİ YÖNETENLER BUNLAR MİLLİ TAKIMIMIZ BİLE SORUŞTURMA YAŞIYOR !

Adsız dedi ki...

tebrikler.umarım dikkate alan olur

ersin dedi ki...

Köşe yazısındaki söylemlerinin doğru olduğunun kanatindeyim ben 20 yaşındayım hiç bir kulubün futbol okulunu bırak,seçmesine dahi gidemiyorum seçme için para isteyen takımlar var spor,kariyer yapma hakkım yok bir futbol sever olarak bu üzüntü verici.

Adsız dedi ki...

TURK FUTBOLUNUN EN BUYUK DEĞERLERINDEN OSMAN KOLU AYAKTA ALKIŞLIYORUMMMMMMMMM ALİ....

İstanbul 2. Amatör Lig 24 Nisan 2024 Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...