Salı, Temmuz 26, 2011

Ekşioğlu: Amaç alt yapıyı geliştirmek




TFF Amatör Kurulu Üyesi ve İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Futbol Federasyonu'nun verdiği 27+4 kuralıyla ilgili Yerel Futbol Sitesi'ne özel açıklamalarda bulundu.


Ekşioğlu yaptığı açıklamada, "İstatistiklere göre Türkiye'de lisanslı amatör futbolcuların yüzde 22'si 26 yaş üstü, yüzde 78'i 26 yaş altı. Bu da amatör liglerin profesyonel liglerde tutunamayan yaşı büyük futbolcuların yeri haline gelmeye başladığının göstergesi. İki sezon içinde lağvedilmesi beklenen 3. Lig'de 30 yaş üstü futbolcu oynayamıyor, 24-29 yaş arası futbolcular içinse kısıtlama var. Oysa BAL'dan 3. Lig'e çıkan takımların kadroları genelde buna uymuyor. Baktığımızda gçeen sezon BAL'dan 3. Lig'e çıkan takımların kadrolarını hep değiştirmek zorunda kaldığını görüyoruz" dedi.
Ekşioğlu, "Amatör futbol, profesyonel futbolun alt yapısıdır. İstatistikler de belli. Eski sistem alt yapının gelişmesini engelliyordu. Alt yapının gelişmesi için böyle bir karar aldık" diye konuştu.


Yemen Ekşioğlu, 30+2+2'deki gibi 2'den sonraki kontenjan oyuncular için 3000 TL ücreti kaldırdıklarını, takımların istedikleri kadar 27 yaş üstü futbolcuyla sözleşme imzalayabileceklerini ve bu konuda kulüplerin daha esnek olabileceklerini sözlerine ekledi.


HABER: EFKAN BUCAK


Bu konuyla ilgili geniş haberimiz yarın Radikal Gazetesi'nde yayınlanacaktır.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...