Salı, Haziran 07, 2011

Unutulmayanlar: Ahmet Kargidanoğlu


Zamanla geçmişe döneriz hatırlamak, anmak istediklerimizi  konuşuruz. Bu bazen de tesadüfle olur. Karşındaki konuşmak istemez ama kader öyle bir anı yakalar ki o an kaçınılmaz olur ve gözyaşı dökmenin yaşı da olmuyor bazen...

Ayazağa Esenspor Tesisleri'nde duvardaki bir fotoğraf önüme gelmişti, bir adam etrafında birkaç sporcu vardı... Hoşuma gitmişti bu sevgi tablosu. "Kim bu arkadaş?" Diye sorduğumda tesislerde bir sessizlik oldu. Karşımda oturan Ali Kargidanoğlu bana bakmıyordu bile, etrafımızdakiler konuşmuyorlardı tekrar soramadım, Ali arkadaşımızın gözleri nemlenmişti. "O benim ağabeyim Ahmet, 2007 yılında amansız bir hastalık aldı götürdü aramızdan" dedi.

Gider bilir, Ayazağa Esenspor'un tesislerinin ismi 'Ahmet Kargidanoğlu Tesisleri'dir. "Demek ki çok seviliyordu" dediğimde, Ali dayanamadı ve anlatmaya başladı: 
"Bizim spor hayatımız burada, Ayazağaspor'da başladı, ağabeyimin de tabii. 16 yaşında formayı giymişti. Kafa golleri ile meşhurdu. Galatasaray genç takımına seçtiler üç ay gitti ama babam göndermedi. Ayazağaspor vazgeçilmezimizdi, futbolu orada bıraktı. Herkesin sevdiği bir kişiydi o.
Futboldan hiç kopmadı, tesislerin yapımında çalışmaktan zevk alıyordu. Çok çalışmıştı ama 2006 yılında amansız hastalık peşimizi bırakmadı 2007 yılında  hakkın rahmetine kavuştu. Ayazağa kalkı kendisini çok seviyordu, halı sahaya ve tesise ağabeyimin adını verdiler. Bu resimdeki çocuklar şimdi delikanlı oldular."
Boğazı düğümlenmişti Ali'nin... Sevgi böyle bir şey işte, bazen konuşamazsın.
Sevilmek daha da güzel, unutulmazsın kalplerde kurduğun o tahtlarda yaşarsın daima...

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...