Salı, Mayıs 31, 2011

Ne Emeksan'a ne de Gedikpaşa'ya yaradı


GİRESUN EMEKSANSPOR: 1 GEDİKPAŞASPOR: 1
İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup’ta haftaya aynı puanla giren üçüncü Giresun Emeksanspor ve dördüncü Gedikpaşaspor’un mücadelesi 1-1 sona ererken bu skor iki ekibin de ikincilik şansına darbe vurdu. Çok gergin geçen maçın son bölümlerinde hakem müsabakayı 15 dakika durdurmak zorunda kaldı.

Alibeyköy Parseller Stadı’ndaki maçın ilk yarısında ev sahibi Emeksanspor daha atak görünürken, konuk Küçükçekmece temsilcisi Gedikpaşaspor kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Devre golsüz geçildi.

İkinci yarıda Gedikpaşaspor oyunu daha ileride kurmaya başlarken, oyun dengedeydi. 52. dakikada gelişen Emeksanspor atağında sağdan Sercan kaleciyi geçerken düşürüldü, hakem ‘devam’ kararı verdi. Penaltı bekleyen  Eyüp temsilcisi bu pozisyona uzun süre itiraz etti.
58’de, maçın en başarılı isimlerinden Gedikpaşaspor kalecisi İlker’in kısa düşen pasında topu kapan Şükrü, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Giresun Emeksanspor 1-0 öne geçti.

Bu gol sonrası Gedikpaşaspor beraberlik için bastırdı. Bordo-Mavililer 67’de karşı karşıya çok net pozisyonda kaleci Önder’i geçemediler. 75’te sağdan gelişen Gedikpaşa atağında yapılan ortada top savunmanın koluna çarptı. Orta hakem Ozan Bileyci’nin görmediği pozisyonda kıdemli yardımcı Cengiz Ateş tereddütsüz penaltı işareti verdi. Bileyci de yardımcısına uydu. 

Bu karar sonrası saha karıştı. Ev sahibi ekip futbolcularının neredeyse tamamı ve teknik heyet hakemlere büyük tepki gösterdi ancak karar değişmedi.

Topun başına geçen Nuri çok soğukkanlı bir vuruşla skora denge getirdi.
Karşılaşmanın son bölümleri Giresun Emeksanspor açısından çok gergin geçti. Mavi-Beyazlılar beraberlik için bastırsa da yoğun stres altında organize olamadılar ve ceza sahasına yaptıkları ortaların çoğu kaleci İlker’in ellerinde eridi. Gedikpaşasporlu futbolcular sakin bir futbol sergiledi.
Hakem maçı durdurdu
Karşılaşmanın uzatma anlarında gelişen Giresun Emeksanspor atağında top Gedikpaşasporlu futbolculardan birinin koluna çarptı ancak kol ve vücut birleşik olduğundan hakem devam kararı verdi. Bu pozisyonda da Giresun Emeksansporlular yoğun itirazlarda bulundu. Bunun üzerine hakem Ozan Bileyci yardımcılarını alarak güvenlik istedi ve orta sahada beklemeye başladı. Yaklaşık 15 dakikalık duraklamanın ardından müsabaka tamamlandı.

Karşılaşma 1-1 biterken iki takım futbolcuları (Emeksansporlu 3 futbolcu hariç) ve teknik heyetlerinin hiç gerginlik olmamış gibi birbirlerini tebrik edip sessizce sahadan ayrılması takdire şayandı. Öyle ki müsabaka bittikten sonra hakemlere, maç içinde olduğu kadar itiraz yapılmadı ve takımları soyunma odasının yolunu tuttu.

Giresun Emeksan tepkili
Giresun Emeksanspor yöneticisi, Yerel Futbol Sitesi’ne yaptığı açıklamada haftalardır hakem kararlarından çok çektiklerini bu maçta da hakem kararları nedeniyle galip gelemediklerini belirterek, Federasyon’dan hakemler konusunda daha dikkatli olmalarını istedi.

STAT: Alibeyköy Parseller
HAKEMLER: Ozan Bileyci, Cengiz Ateş, Cuma Yıldızturan
GİRESUN EMEKSANSPOR: Önder, Tayfun (Tugay 89), Ferhat (Şahin 68), Ercan, Evrim, Cihan, Sercan, Volkan (Hüseyin Karaca 79), Bayram, Şükrü, Emre
TEKNİK DİREKTÖR: Eyüp Kayış
GEDİKPAŞASPOR: İlker, Nuri, Ramazan, Hüseyin Tuncel, Şenol, Orhan (Birol 66), Şahin, Erman, Muhammet, Ali (Atakan 66), Hasancan
TEKNİK DİREKTÖR: Emrah
GOLLER: Şükrü (58) / Nuri (77 pen)

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Emeksan Adam çagırıp hakem dövtürmeyi pek sever bu maçın hakemleri oldukça şanslıymış 3-4 hafta önce U-19B de kendi kendini imha etti emeksan yoksa şu an liderlige oynaması için bir engel yoktu...

Adsız dedi ki...

FAZLA SÖZE GEREK YOK O KADAR YAPILAN HAKZIKLIKLARA RAĞMEN MAÇ SONU HİÇ BİŞEY OLMAMIŞ GİBİ RAKİBİ VE HAKEMLERİ TEBRİK ETMEMİZ HERKEZE TABİRİ CAİZSE KAPAK OLDU.

Adsız dedi ki...

bu sahada büyükler kategorisinde amatör maç oynatmak kimin aklı?
boyu uzun eni kısa koridor gibi saha.
büyük bir ihtimalle lig standartlarına aykırı ölçülerde.
bir kenardan taç atsan diğer kenardan tekrar taca çıkar...

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...