Pazar, Mayıs 15, 2011

Biga'dan 5 gol, İstanbul Gümüşhane'den 5 kırmızı


BİGASPOR: 5 İSTANBUL GÜMÜŞHANESPOR: 1 (U19)
Türkiye U19 Futbol Şampiyonası’nda Balıkesir Grup Merkezi A Grubu’nda, önceki karşılaşmalarında Bursa Güvenspor’la 1-1’lik skorlarla berabere kalan iki ekip, Çanakkale Bigaspor ve İstanbul Gümüşhanespor finale çıkacak takımı belirlemek üzere karşı karşıya geldi. İstanbul temsilcisinin 5 kırmızı kart gördüğü maçı Bigaspor 5-1 kazandı.

İlk yarıda rakibine göre çok daha etkili oynayan İstanbul Gümüşhanespor bu üstünlüğünü gole çeviremedi ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda dengeyi sağlayan Bigaspor 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası Gümüşhanespor’dan 2 oyuncu kırmızı kart gördü. 9 kişi kalan rakibi önünde rahatlayan Bigaspor farkı üçe çıkarırken, İstanbul ekibinden 1 futbolcu daha kırmızı kart gördü. Çanakkale temsilcisi sonra skoru 4-0 yaparken, sekiz kişilik Gümüşhanespor 1 gol atmayı başardı. Bigaspor sonlara doğru skoru 5-1 yaparken, turuncu-mavili İstanbul ekibinden bir futbolcu daha kırmızı kart gördü. Maç 5-1 biterken İstanbul Gümüşhanespor oyunu 7 kişi tamamladı. Gümüşhaneli futbolculardan biri karşılaşma sonrası, hakeme küfür ettiği için kırmızı kart gördü.

İstanbul Gümüşhanespor'dan büyük tepki 
Maç sonrası İstanbul Gümüşhanespor’da hakeme büyük tepki vardı. Araya giren jandarma güçleri istenmeyen olayları önledi. Stattan ilk önce İstanbul temsilcisi ayrıldı. Akabinde Bigaspor eskort eşliğinde kaldığı otele gitti.

Cevher umutlu 
Maç sonrası Yerel Futbol Sitesi’ne açıklama yapan Bigaspor Teknik Direktörü Vehbi Cevher, “Finale yorulmadan çıktık ve bu da bizim için büyük avantaj. Final için iddialıyız. Salihli Belediyespor engelini aşmak istiyoruz” dedi.

HABER-FOTOĞRAF: EROL ÖZBEK

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yerel futbola teşekkürler bildiğim kadarı ile balıkesirin en uzak ilçesinde oynandı bu maç altınova sahil kasabası.hava şu anda oralarda 30 dereceyi bulmuştur.altınovada evden dışarı çıkılmazken o sahada haber yapmak hakikaten bravo yani.ben yerel futbola alkış yağmurunda bulunmak istiyorum.

Adsız dedi ki...

tabı cok rahat gectıler macı hakem sagolsun ılk yarıda 5 olucak mac ıkıncı yarıda sacma hakem kararlarıyla terse dondu aradakı kalıte farkını 8 kısı oynıyan takımın rakıbıne attıgı goldende anlıyabılırsınız.Ve hakemın maca yaptıgı etkıyı elıne bayragı alan kendını sahaya atmıs yazııkk.

Adsız dedi ki...

skoru görüpte aldanmayın,hiç abartısız ilk yarı boyunca yarı sahayı dahi geçemeyen bir takım nasıl olurda 5-1 maç kazanır?ikinci yarının başında mutlak bir golunu ofsayt gerekeçesiyle iptal eden acemi yan hakem ve pozsiyon devamında iki metre ofsayttan çanakkale takımına gol attıran diğer acemi yan hakem ve golle beraber bu kararlara isyan sonucu iki kırmızı kart ve sonrasında maçın maçlıktan çıkıp üç ve dördüncü kırmızı kartlar ve orta hakem kesinlikle kartlarında haklı.ama bu kartların ve maçın bu hale gelmesinin tek sebebi iki acemi yan hakem.Peki sonuç finali hakkeden gümüşhane elendi ya bigaspor ? Finalde 6 tane gol yiyerek orayı hakketmediğini göstermiş oldu...

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.