Çarşamba, Nisan 27, 2011

Yeniköy, Şampiyona biletini erken aldı


RUMELİ İDMAN YURDU U16: 0   YENİKÖYSPOR: 3
U16 Türkiye Şampiyonası Elemeleri 1.tur karşılaşmasında Yeniköyspor, Sancaktepe Belediye Stadı'nda karşılaştığı Rumeli İdman Yurdu'nu 3-0 mağlup etmeyi başardı. 2.turu bay geçecek Sarıyer temsilcisi, böylelikle Türkiye Şampiyonası biletini cebine koydu.

Düşük bir tempoda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Yeniköyspor'un 2-0 üstünlüğü vardı.Fizik olarak rakibinden üstün olan Kırmızı Beyazlılar, 27'de Göktürk'ün penaltı golü ile öne geçti.Rumeli İdman Yurdu'nun, uzaktan atılan şutlarla Oğuzcan'ın kalesini rahatsız etme çabaları sonuçsuz kaldı. Devrenin son dakikasında Kerim'in güzel ara pasını golle sonuçlandıran Burak'ın golü ile Sarıyer temsilcisi soyunma odasına moralli gitti.

İkinci devre beklenenin aksine aynı tempoda geçti.Bu bölümde Kırmızı Beyazlılar önde olmanın verdiği rahatlık ile savunmada çok adamla kalmayı tercih etti.Bunu avantaja çevirmek isteyen Rumeli İdman Yurdu, bu yarının büyük bir bölümünü rakip sahada oynadı.Ancak tek net pozisyonunu 72'de Birkan ile yakaladı, Oğuzcan başarılıydı.
75'te Sarı Siyahlı savunmaya yüksek gelen topta Umut hata yapınca, Emre, Dursun'un bulunduğu kaleyi 3. kez mağlup ederek karşılaşmanın skorunu belirledi. 0-3

Gerçek ''tribün çocukları''
Karşılaşmayı yaklaşık 100 kadar sporsever takip etti.Kırmızı Beyazlı taraftarların çoğunlukta olduğu tribünlerde, yaklaşık 15-20 kişilik Rumeli İdman Yurdu taraftarı maç boyunca takımlarına destekte bulundu.Yaş ortalaması çok genç olan Sarı Siyahlılar, keyif alarak yaptıkları tezahüratlar da, geniş repertuarları dikkat çekerek, ''tribün çocukları'' söylemini hatırlattı.

'0'lı numaralar!
Mücadelenin dikkat çeken bir diğer noktası ise Rumeli İdman Yurdu takımının forma numaralarıydı.Amatör liglere getirilen forma numarası ve isim serbestliğini kullanan Sarı Siyahlılar, ender, hatta görmeye alışık olmadığımız bir görüntünün oluşmasına sebep oldu.

STAT: Sancaktepe Belediye
HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu, Baki Yiğit, Mehmet Bilal
RUMELİ İDMAN YURDU: Dursun, Umut Altun, Hamza, Umut Tuncay, Birkan, Barış, Doğukan, Mert, Muhammet, Ağit, Hasret
TEKNİK DİREKTÖR: Abidin Yılmaz
YENİKÖYSPOR: Oğuzcan, Ersan, Göktürk, Cengizhan, Hüseyin, Kerim, Emre, Faruk, Burak, Mert, Kemalettin
TEKNİK DİREKTÖR: Taşkın Ayçiçek
GOLLER: Göktürk(27), Burak(40), Emre(75)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.