Pazartesi, Nisan 25, 2011

U15'te Türkiye'nin en büyüğü Fenerbahçe


FENERBAHÇE: 1 BEŞİKTAŞ: 1 (2-2 UZ) (5-3 PEN)
Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali’nde 2010-2011 sezonu final maçı 23 Nisan’da İstanbul Kasımpaşa Stadyumu’nda gerçekleşti. Normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 sona eren maçta rakibini penaltılarla 5-3 yenen Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyüğü oldu.

Hem final hem de ezeli rekabet olunca maçın tadı da bir başka oldu. Karşılaşmanın başından sonuna kadar heyecan, kalite ve rekabet vardı. Bu zevkli mücadele 23 Nisan armağanı oldu sporseverlere. Aziz’in ayağından kazandığı gol ile öne geçen Fenerbahçeli gençler Tayfun’un golüne engel olamayınca devre 1-1 bitti.

İkinci yarıda gol olmayınca 10’ar dakikadan iki devre uzatıldı maç. Uzatma dakikaları içinde Tayfun takımı adına bir gol daha atınca Beşiktaş avantajlı duruma geçti. Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken Bertuğ 30 metreden öyle bir gol attı ki herkes şapka çıkardı. Bu gol maçın penaltılara gitmesine sebep oldu. Penaltı atışlarında beşte beş yapan Fenerbahçeli gençler beşte üç yapan rakiplerini geçerek U-15 Türkiye şampiyonu oldular.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Erdem İren, Kenan Ersoy, Altınbaş
Fenerbahçe: Anıl, Egemen, (Dk 90 Ogün), Karahan (Dk 80 Tugay), Çağrıhan, Mehdi, Ramazan, Boğtan (Dk 70 Çağrı), Bertuğ, Aziz, Caner (Dk 51 Melih)
Beşiktaş: Hüseyin, Serkan, Halil (Dk 51 İlker), Sefa Baş, Sefa Korkmaz, Yasin Emre, Yasin Şahin (Dk 20 Muhammet), Samet (Dk 61 İbrahim) (Dk 75 Furkan), Furkan Yaman, Tayfun, Umutcan
Goller: Aziz (13), Bertuğ (90) / Tayfun (22 ve 76)
Penaltılar: Mehdi, Ogün, Ramazan, Aziz, İbrahim Serdar / Samet, Muhammet, Samet Güney

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...