Pazar, Nisan 03, 2011

Kazanma ‘Azim’i galibiyet getirdi

FERAHEVLER: 5    KANARYA AZİMSPOR: 1
İstanbul 2.Amatör Küme 9.Grupta yer alan Ferahevlerspor 2.hafta mücadelesinde, geçtiğimiz haftanın en farklı gallibiyetine imza atan Kanarya Azimspor’u konuk etti.Bahçeköy Stadı’nda oynanan karşılaşmada üstün bir oyun sergileyen Yeşil Beyazlılar sahadan 5-1 galip ayrıldı ve 2′de 2 yaptı.

Bahçeköy Stadı’nda ağırladığı rakibi karşısında, aynı güne denk gelen Açık Öğretim sınavı ile 4 eksik ile mücadeleye çıkarken Ferahevler; kalede Ali, savunmada Gökhan, Metin, Yusuf, Ferdi, orta sahada İsa, Vedat, Oğuz, Emre, Ersin ileri uçta Veysel onbiri ile maça başladı.


Yeşil Beyazlıların başlama vuruşu ile başlayan karşılaşmaya mücadeleci ve atak bir futbol ile başladı.Hafif yağışla rakip kalede baskı uygulayan Ferahevler 12.dakikada kaleyi cepheden gören bir noktada serbest vuruş kazandı. Ersin topun başına geçerken, direkt kaleye gönderdiği topla jeneriklik bir gole imzasını attı ve Yeşil-Beyazlılar 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından etkisinden hiçbir şey kaybetmeyen Yeşil Beyazlılar da sahnede bu kez İsa vardı. İsa, 20.dakikada Teknik Direktör Oktay Ocak’ın verdiği şansı iyi değerlendirdi.Emre’nin mükemmel ara pası ile soldan süratle ceza sahasıne giren genç oyuncu, kontrolünün ardından kaleciyi ikinci kez avladı.2-0.

Ferahevler'de orta sahanın önemli oyuncularından Oğuz’un başlattığı atağı ceza sahası içerisinde sonlandıran bu kez Yusuf’tu.Sağ çaprazdan ceza sahasına hareketlenen ve ofsayttan iyi sıyrılan Yusuf Ferahevler'in 3.golüne imzasını atarken, ilk yarının son düdüğünde tabelada 3-0 Yeşil Beyazlılar'ın üstünlüğü vardı.


60.dakikada  ise savunmada Gökhan’ın hatalı pası ile çabuk gelişen Azimspor atağında, Ali’nin müdahalesine rağmen Bilal’in vuruşu skoru 3-1′e taşıdı.

Golün ardından Azimspor'un risk aldığı dakikalar da Veysel’in savunma arkasına indirdiği toplar ile etkili olan Ferahevler'de sahnede bu kez Serkan vardı.Oyuna ikinci yarı dahil olan Serkan, Ersin’in kullandığı kornere, ön direkte iyi bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve farkı yeniden 3′e çıkardı. 4-1.


Karşılaşmada son dakikalara girilirken rakip savunmayı zorlayan ve arkadaşlarına yaptığı güzel pas alışverişleri ile günün iyilerinden olan Veysel’in yerine Okan oyuna dahil oldu.Herkes karşılaşmanın bu skorla biteceğini düşünürken, rakip savunmaya uyguladığı baskı ile kendi pozisyonunu yaratan İsa karşılaşmanın skorunu söyledi. 5-1.



Kaynak: www.ferahevlerspor.com

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.