Perşembe, Nisan 28, 2011

Bayrampaşa Tunaspor'da 'Alem' zamanı!


BAYRAMPAŞA TUNASPOR: 1 KARTAL BELEDİYESPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta İstanbul takımları arasında en kötü dereceyi elde etmesine karşın, Maltepespor’un şampiyon olmasıyla play-off şansını yakalayan Kartal Belediyespor bu fırsatı değerlendiremedi. İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’ndan gelen Bayrampaşa Tunaspor’la Kartal Belediyespor arasında oynanan maçı Bayrampaşa ekibi 1-0 kazandı ve BAL’a yükselerek tarihinin en büyük başarısına imza attı.

Karşılaşma Alemdağ Stadı’nda oynandı. Maça geçmeden önce Alemdağ’dan ve stadından bahsetmem gerek. Toplu taşıma araçlarını kullanarak Beylikdüzü’nden Alemdağ’a 3 saatte varabildim. Alemdağ Çekmeköy’e bağlı, İstanbul’un epey dışında, ormanlık alana komşu bir kasaba. Alemdağ Stadı bu kasabanın dışında, ormanlık bir yolun kenarına konuşlanmış son derece modern bir stat (Soyunma odalarına girdim, gördüm). Tribünlerin bulunduğu yerlerdeki ağaçlar kesilmesin diye tribünler tamamen kapalı değil, ağaçların bulunduğu yerler açık. Bu durum da son derece ilginç mimarisi olan bir stat ortaya çıkarmış. Ormanlık ve yüksek bir alan olduğu için belli bir zaman sonra sahaya sis düşmeye başladı ve maç puslu bir havada oynandı (Ki bence hoş bir ambiyans oluşturdu).

Yaklaşık 3 saatte stada vardığım için epey sinire kestim haliyle ve maçı İstanbul’un dışında bu kadar uzak bir yere veren TFF İstanbul İl Temsilciliği için boy boy laflar hazırladım aslında. Statta Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu da vardı. Kendisine bu konuda sitemlerimi ilettiğimde, Alemdağ Stadı’na maç verilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Karşılaşmanın hakemleri Süper Lig hakemleri. Bu hakemler şu sıralar Riva’da kampta. Bu önemli maçları Süper Lig hakemlerinin yönetmesi için maçlar hafta içine ve Riva’ya yakın olan Alemdağ Stadı’na verildi. Diğer statlarda zaten U16 İl Birinciliği maçları var. Ayrıca Alemdağ Stadı zemin olarak İstanbul’un en iyi statlarından. Ayrıca bu stat yalnızca sana uzak Efkan, ben Levent’ten 21 dakikada geldim”

Bu açıklamadan, stada İETT ile ulaşmaya çalışan yegane garibanın ben olduğum sonucuna vardım. Uzaklığa rağmen 400 kadar seyirci vardı tribünlerde. Bunların birçoğu İstanbul futbol camiasından yöneticiler, teknik adamlar ve futbolculardı. Benim gözüme çarpanlar; Ümraniyespor 2. Başkanı Ayhan Ergül, Vefaspor Teknik Direktörü Şenol Demir, Kadırgaspor Teknik Direktörü İrfan Köklü, Sultangazispor Başkanı Nevzat Yılmaz, Sultangazispor Antrenörü Erdoğan Eryılmaz, Beşyüzevlerspor Başkanı Mustafa Koral, Küçükçekmecespor Teknik Direktörü Murat Şenvardar, Çekmeköyspor Teknik Direktörü Mustafa Ertem, Dudulluspor Eski Genel Kaptanı Cemalettin Tansuğ… İki takımın da bağıran çağıran taraftarı yoktu. Maçta hiç tezahürat olmadı.

Maçın genelinde Bayrampaşa Tunaspor daha hırslı, daha istekli göründü. İlk devre Bayrampaşa ekibi iki çok net gol fırsatı yakaladı. Bunlardan birinde kaleci topu kornere çeldi, diğerinde meşin yuvarlak az farkla auta gitti. Kartal Belediyespor bir kez etkili oldu, onda da topu ağlara gönderdiler aslında ancak pozisyon ofsayttı, gol sayılmadı.

Tunaspor hak etti
Kartal Belediyespor temkinli ve dengeli bir futbol sergiledi ancak Kırmızı-Yeşilliler bir türlü rakipleri üzerine tehlikeli gelemedi. Buna karşın Tunaspor ikinci yarıda da rakibinin üstüne gitmeyi sürdürdü. 48’de Bayrampaşa ekibinin topu direkten döndü. Üç dakika sonra çok net bir fırsatı heba ettiler.

Tunaspor’un çabaları 79’da sonuç verdi. Hızlı gelişen atakta soldan yapılan ortada Kartal Belediyespor kalecisi İbrahim hatalı çıkış yaparken, çok iyi yükselen Önder topu kafayla ağlara gönderdi: 0-1

Son bölümde Kartal Belediyespor atak yapmaya çalışsa da Ömer’in üstten auta giden kafa vuruşu dışında tek bir gol pozisyonları yoktu. Bu maçta Tunaspor kalecisi Hakan’ın yere yatması gerekmedi.

Bitiş düdüğüyle birlikte Bayrampaşa Tunasporlu futbolcu, teknik heyet ve yöneticiler sevinç yumağı haline geldi. Sevinçten ağlayanlar dahi olurken, Kartal Belediyesporlu futbolcular sessizce soyunma odasının yolunu tuttular. TFF Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu da Tunaspor soyunma odasına gelerek Kırmızı-Lacivertliler’i başarılarından dolayı tebrik etti.

YAZI-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK
Daha fazla fotoğraf yakın zamanda www.ozamatorfutbol.com sitesine yüklenecektir.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.