Pazartesi, Mart 21, 2011

Olmaması gereken olaylardı

Hafta sonu Esenyurt Stadı’nda oynanan, Çatalca-Silivrispor maçının bitiş düdüğü ile birlikte saha içinde yaşanan olaylardan dolayı Silivri Spor Kulübü, bir basın toplantısı düzenleyerek karanlıkta kalan olaylara aydınlık getirdi.

Silivri Spor Kulübü Başkanı Mustafa Saral ve  Asbaşkan Mutlu Memiş ile birlikte Silivrispor tesislerinde gerçekleştirdiği basın toplantısında olaylardan dolayı Esenyurt Stadı yetkililerinden ve tüm spor camiasından özür dilediklerini açıkladılar.

Kendi tesislerinde yaptıkları basın toplantısında Başkan Mustafa Saral; “Bölgenin derbisi olarak gösterilen maçımızı yaptık. Her iki takım içinde son derece önemli bir maçtı. Çatalca ve Silivri olarak maçın başlamasından önceki seremonide dostluk havasını vermişlerdi sahadaki oyuncular ve taraftarlar.  Taraftarlar birbirlerine çiçekler verdi. Sportif anlamda verilen mesajlar çok güzeldi. Derbi olması sebebi ile de saha içinde futbolun gerektirdiği sertlik oldu.  

SPOR CAMİASI HAK ETMEDİ
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahalarımızda yaşanmasını hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Silivrispor olarak böyle olayları tasvip etmediğimizi söyledik. Her zaman centilmenliğin ön planda olmasını istedik, atmosferi yüksek olan maçlarda bazen bu olayların önüne geçilemiyor. Ne kadar öz veri ile uğraşsak ta yaşanmaması gereken olaylar yaşandı. Bunu tabii şöyle de özetleyebiliriz. Taraftarlar arasında olaylar yaşanmadı aslında. Saha içindeki olayların tribüne yansıması olayların fitilini ateşledi. Yoksa iki taraftar grubu arasında yaşanan bir olay değildir bu. İşin özü keşke yaşanmasıydı. Bundan dolayı bütün spor kamuoyundan özür diliyoruz. Başta Esenyurt Şehir Stadı’nın yetkililerinden o stadı yapıp sporun hizmetine veren belediyeden ve stat yetkililerden özür diliyoruz. Çok güzel bir stat hak etmediği olaylara maruz kaldı.

ZARARIMIZI KARŞILAYACAĞIZ
Yetkililere de beyan ettik. Esenyurt Stadı ile ilgili ne kadar masraf varsa karşılayacağımızı maçın oynandığı gün itibarıyla beyan ettik. Konu ile ilgili stat yetkililerden tutanak aldık. Bu hafta içi arkadaşlarımız ile birlikte stada verilen zararın yapılması için gerekli talimatları verdim. İlgili şirket ile konuştuk ve yapılması için talimatımızı verdik. Böyle statlar zor bulunuyor. Biz inanın birçok sahalarda maç yaptık, Esenyurt Stadı birçok stadı gölgede bırakır. Çok güzel bir stat. Esenyurt camiasına da teşekkür ederiz. Bu stadı spor camiasına kazandıranlara da ayrıca teşekkür ederiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.

DOSTLUK EBEDİ OLMALI
Çatalcaspor Kulübü ve Silivrispor kulübü de bu maça özveri ile hazırlandı. Bir takım olayların önüne geçemiyorsunuz. Camialar kalıcıdır, camialara leke gelmemesi gerekir. Oyuncular ve teknik heyet her zaman geçicidir, biri gelir biri gider. Bizim dostluğumuzun her zaman kalıcı olması lazımdır. Bu dostluğun ebedi olmasını istiyoruz. Bizim dostluğumuz aynı şekilde devam eder. Aynı bölgenin takımlarıyız bu dostluğunun ebedi olması gerekir. Mesajların bu yönde olması gerekir. Düşüncelerimiz bu yöndedir. Bütün takımlar ile aynı dostluğumuzu paylaşmak istiyoruz. Bu yaşananlardan sonra tüm spor kamuoyundan da özür diliyoruz.

HAKEMLER DE İNSAN OYUNCULAR DA...
Olaylar saha içindeki tahrikten kaynaklandı. Biz konunun ayrıntılarına takılmıyoruz takılmakta istemiyoruz. Sahadaki topçuların hakeme, teknik heyetin de oyunculara yardımcı olmasını isterdik. Sonuçta hakemlerde, teknik heyette, oyuncularda etten kemikten yaratılmıştır. Bunları hakem hatalarını hep birinci ligde de görüyoruz. Fakat gelin görün ki büyüklerimiz de bu hatalardan şikayetçiyken bizim bir yaptırımımız olamaz, kategori olarak sonlardayız. Büyük kulüpler bu olayları çözemedikten sonra biz ne yapabiliriz. Her şeyi çok dile getirerek de sivrilmek istemiyoruz. Bizde hakem hatalarından dolayı ağzımın yandığı zaman bile sesimizi çıkarmadık. Sahada kazanacaksınız sahada oyuncular oynayıp gerekirse hakemi de yenip kazanacaklar. Hakeme dolaylı yönden hata bulmak bu konuda çok ama çok anlamsız olur.

BİRAZ DAHA SAĞDUYU!
Taraftarımızda duyarlı olmak zorundadır. Taraftarımız sağ olsun bizi kar kış yağmur tipi demeden desteğini esirgemiyor. Her deplasmanımıza geldiler. Hele bu Play-Offlar’da tarafsız saha uygulaması ile her maçımıza en az üç otobüs kaldırıyoruz. Şimdi ise stresi çok yüksek maçlara çıkıyoruz. Taraftar çok özverili geldi. Saha içi ve saha dışı stresi yüksek maçlar kaldı. İyi oynamayı desteklesin ama kötü olaylara sebebiyet vermesin. Bu olaylar hep camiaya zarar veriyor. Provokatör olaylara taviz verilmesin, gelsinler maça alkışlasınlar sevinsinler yeter. Provokatörlere dikkat etsinler. Bedavadan galeyana gelmesinler.

 HABER VE FOTO: ENGİN AKIN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çatalcadan kimseye fayda gelmez.

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.