Salı, Mart 22, 2011

Halide Edip Adıvar ilk yarıda

Yıldıztabya Stadında oynanan ve benim bu sezon seyrettiğim en güzel maçlardan biri olan Halide Edip Adıvar ile Bayrampaşa Tuna takımları arasındaki maçı kazanan Şişli temsilcisi Halide Edip oldu.


İzlemeye gelenlerin çok zevk aldığını düşündüğüm bir karşılaşma oldu. Maçta taraftar desteği vardı, sahada 3 gol vardı, sarı-kırmızı kart vardı, futbolun gerektirdiği her şey izlediğimiz 90 dakika içerisinde sergilendi.


Maça gelince; her iki takımda 15 puan ile çıktı karşılaşmaya. Kazanan takım, puan sıralamasında bir adım daha öne çıkacaktı. Bu nedenle her iki takımda oyuna kontrollü başladı. Ancak ilk dakikalardan sonra Halide Edip Adıvar takımının bariz üstünlüğü görülmeye başladı. İlk gol girişimini yine Halide Edip Adıvar takımı yaptı. 30. dakikaya gelindiğinde Halide Edip Adıvar takımı adına Emrah ilk gole imzasını attı ve durumu 1-0 yaptı. Bu golle beraber Halide Edip Adıvar hem biraz rahatladı hem de baskısını arttırdı. Bu baskılar Halide Edip Adıvar takımını ikinci gole yaklaştırıyordu. Dakikalar 40’a gelirken Halide Edip Adıvar takımı Tayfun’un ayağından ikinci golü buldu ve durum 2-0 oldu.


İkinci golü yedikten sonra Bayrampaşa Tuna biraz silkelendi ve oyuna ortak olmaya başladı. İlk yarı sonlarına gelinirken Bayrampaşa Tuna’nın gelecek vadeden golcüsü Mehmet Ozan takımın golünü attı ve durum 2-1 oldu. İkinci yarı başladığında Bayrampaşa Paşa Tuna takımı oyunun kontrolünü eline aldı ve beraberlik golünü aramaya başladı.


Ancak Halide Edip Adıvar takımında 5 numaralı forması ile defansta görev yapan Murat’ın fevkalade gününde bir futbol sergilediğinden dolayı, top ona kadar gelip sanki duvara çarpar gibi geri dönüyordu. Onu geçen toplarda da Hakan kalesinde iyi bir oyun çıkarıyordu. İkinci yarı oynanan oyun, ilk yarıdaki gibiydi ama tek eksik goldü. Maçın son anlarında hiç gerek olmayan bir pozisyonda Bayrampaşa Tuna kaptanı Selçuk Aydın ve Halide Edip Adıvar takımından ilk golün sahibi Emrah AÇİL, Hakem tarafından kırmızı kart ile oyundan ihraç edildiler.

Müsabakanın Hakem triosu bana göre, bu zor maçı çok güzel bir şekilde yönettiler. Perşembe günü İl Hakem Kurulu tarafından açıklanan Hakemli Bültende bu maçın Hakemi Seyfettin Ünal gözüküyordu. Ancak Seyfettin Ünal maça gelmedi ve bu maçın kıdemli Yardımcı Hakemi olan Cengiz Ataş maça Hakem olarak çıktı. Ayrıca Saha Komiseri Mustafa Rıdvanlar ise bütün sahaya hakim ve her şeyin akıcı olmasında son derece başarılıydı, bize yardımlarında dolayı da kendisine teşekkür ederiz.

Maç bitiminde galip olan ve mağlup olan takım görüntüsünden çok bir birine başarı dileyen iki takım vardı sahada, bu görüntü için kendilerini tebrik ederiz. Yalnız buradan Halide Edip Adıvar takımı taraftarına bir konu hakkında bir şeyler iletmek ihtiyacı duyuyorum. Kazanılmış bir maçtan sonra eğlenmek yerine rakip ile uğraşmamak gerektiğini unutmayalım. Sizler, Statlarda görmek istediğimiz bir taraftar gurubusunuz. Her ne kadar tahrik ile karşılaşsanız da sadece takımınıza destek vermeye devam edin. Önümüzdeki hafta Bayrampaşa Tuna, İdealtepe ile karşılaşacak. Halide Edip Adıvar ise B.Çekmece ile karşılaşacak.

Her iki takımada bize güzel bir futbol seyrettirdikleri için öncelikler teşekkür ediyorum. Bayrampaşa Tuna ve Halide Edip Adıvar takımlarına kalan maçlar için başarılar diliyoruz.

Stat: Yıldıztabya
Hakemler: Cengiz ATAŞ, Abdurrahman ÇAYIR, Deniz HASANOĞLU
Bayrampaşa Tuna: Hakan, Osman, Uğur, Paşa, Ekrem, Selçuk, Burak, Aykut, M. Ozan, Sinan
Halide Edip Adıvar: Hakan, Emin, Ziya, Hüseyin Doğan, Murat, Sevdet, Gökhan, Emrah, Bahattin, Halil İbrahim, Tayfun

Haber-Fotoğraf: Ogün KOCA

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...