Çarşamba, Mart 30, 2011

Düşünen Adamdan Son 3 Haftanın Analizi


Süper Amatör Lig Play-Of’ta son 3 haftada neler olabilir?
İstanbul Süper Amatör Ligde, girilen son 3 haftada ilk 3 takım ve puanlamada 4. ve 5. sırada yer alan takımları göz önüne alarak kimin ne şansı var, neler olabilir diye bir düşünce içerisinde girilmiş durumda. Biz de, biraz matematiksel olarak bilgiler vererek sizlere yardımcı olalım dedik. Aslında hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz ama biz yine de biraz bakalım istedik.
Buradan bu keyifli zamanları bizlere yaşatan tüm takımlarımıza teşekkür eder, bundan sonraki spor yaşantılarında başarılar temenni ederiz. Hak edenin hakkını bulacağı ve galibiyet dolu günler dileriz.
Büyükçekmecespor
Puanı 30 ve gurupta birinci. Kalan maçları Bayrampaşa Tuna-Fenerköy-Avcılar Belediye. Son üç maçta 9 puan toplama garantisi yok. Bayrampaşa Tuna ve Avcılar Belediye takımları da son anlara kadar umutlarını devam ettireceklerdir. Fenerköyü maçı üç maç içerisinde en kolay görünen maç ama o kadarda kolay olmayacaktır. Büyükçekmece takımı sanırım bu gurubu en az 36 puan ile lider bitirecektir.

Sultangazi
Puanı 22 ve şu anda ikinci durumda. Ancak buradan sonra her şey garanti değil. Kalan maçları Silivri-Beşyüzevler-İdealtepe. Bu maçlarda kaybedeceği bir maç bile işlerini zora sokacaktır. Son maçlarındaki durumlarını düşününce başaramayacakları bir şey değil. Takım olarak, taraftar olarak, yönetim olarak buradan çıkmayı hak ediyorlar, eğer bu bütünlüğü son 3 haftaya taşırlarsa bu guruptan çıkacaklardır. Ancak son üç haftada 7 puan almak şartı ile tabi ki.

Silivrispor
Puanı 22 ve şu anda üçüncü durumda. Silivri takımı da işinin zorda olduğunun farkında. Kalan maçları Sultangazi-Kadırga-Dudullu. Burada kaybetmemeleri gereken 2 maç var. Kaybettikleri zaman buradan çıkmaları imkansız olacak.  Son haftalardaki maçlarında -yapılan Teknik Direktör değişikliğinden sonra- oynanan oyundan memnun olmayan kesimlere göre Sultangazi ve Dudulu maçları zor geçecek gibi. Kalan 3 maçta alınacak 6 puan yetmeyebilir. En az 7 puan almaları gerekiyor ki guruptan çıkabilsinler. 

Beşyüzevler
Puanı 22 ve şu anda dördüncü durumda. Kalan maçları İstanbulspor-Sultangazi-Kadırga. Bu kalan maçlarda diğer rakipleri gibi son üç maçta mutlaka 7 puan almalı. Şunu da ilave edelim ki, oynadıkları gurup maçlarında ve play-of maçlarında futbollarını hep bir tık öne çıkardılar, hiç gerileme olmadı. Ama futbol bu ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Beşyüzevler takımı sessiz sedasız işini yaparak bu guruda kendine yakışır bir yerde bitirecektir.

Avcılar Belediyespor
Puanı 21 ve şu anda beşinci durumda. Kalan maçları İMES–Halide Edip Adıvar–Büyükçekmece. Görüleceği gibi Avcılar Belediye takımının da işi hiçte kolay değil. Halide Adıvar takımı ile oynanacak maç büyük ölçüde çıkacak takımı belirleyecektir. Avcılar Belediye, 7 puan alırsa guruptan çıkacaktır.

İstanbulspor
Puanı 21 ve şu anda altıncı durumda. Kalan maçları Beşyüzevler– İdealtepe–Çatalca. İstanbulspor’un kalan son üç maçı hiçte kolay değil. Beşyüzevler ve Çatalca maçları final gibi olacak. Gruptan çıkmaları için iki rakibini de yenmesi gerekiyor. İdealtepe maçında ise tek favori olurlar. Bu üç maçtan 9 puan almaları durumunda guruptan çıkabilirler.

Halide Edip Adıvar
Puanı 19 ve şu anda yedinci durumdalar. İlk beş için halen umutları var. Kalan maçları Fenerköyü–Avcılar Belediye–Levent . HEASK için bu son üç maçtan zor olanı Avcılar Belediye maçı olacaktır. Bu maçı kazanıp, 9 puan alırlarsa ilk beşte olmamaları için bir neden kalmayacaktır. Son haftalardaki futbolları ile Fenerköyü ve Levent maçlarının favorisi durumundalar. Bana göre BAL’a çıkmaları için 9 puan daha almaları gerekiyor.

Dudullu
Puanı 19 ve şu anda sekizinci durumdalar. Dudullu takımı da, ilk beş için halen umutlu. Kalan maçları Levent–Ataşehir Doğuş–Silivri. Kalan maçlarından sadece Ataşehir Doğuş maçı kağıt üzerinde garanti sayılır. Diğer maçlar zor geçecek gibi duruyor. Levent maçı ortada olur. Ancak Silivri maçı Silivri açısından çok önemli olacağından bu maçta Silivri maçın favorisi olacaktır. Umut var ama imkansız değil, Dudulluspor’un şansı çok zor. Umarız diledikleri gibi geçer maçları.

Çatalcaspor
Puanı 18 ve şu anda dokuzuncu durumdalar. Kalan maçları İdealtepe–Bayrampaşa Tuna–İstanbulspor. Kalan maçlara bakılırsa Çatalca takımının ilk beş için şansı nerdeyse yok gibi. Oynadıkları futbol amatör üstü olsa da, sonuçlara bakıldığında hep iyi oynayan iyi yerlere geliyor demek değil demek ki. Kalan maçlarını kazansa da alacağı dokuz puan ile 27 puan yapar, diğer rakiplerinin de maçlarında alacakları puanlara yetişememe durumu söz konusu olacak.

Bayrampaşa Tuna
Puanı 18 ve şu anda onuncu durumdalar. Kalan maçları Büyükçekmece– Çatalca–Fenerköyü. Kalan maçlarından anlaşılacağı gibi Bayrampaşa Tuna takımının da guruptan çıkmak için ilk beşte yer bulması zor olacak. Ama yine de umutlarını kaybetmeden maçlarını oynayacaklardır. Bu takımın oyununu taraflı-tarafsız herkes beğendi ve takdir etti.

Fenerköyüspor
Puanı 17 ve şu anda on birinci durumdalar. Herkesin olduğu gibi onlarında umudu sonuna kadar olacak. Ama sonuç zaten belli, ilk beş için çok zor. Onlarda takım sayısı artabilir diye düşünerek umutlarını devam ettirecektir ve bu da onların hakkıdır. Kalan maçları Halide Edip Adıvar–Büyükçekmece–Bayrampaşa Tuna. Bu kalan maçlarda puan almak yerine seneye oynayacak olan gençleri kazanmak yerinde karar olacaktır. Süper Amatör Ligi ligine renk kattılar, umarın seneye diledikleri her şey olur.

Leventspor
Puanı 16 ve şu anda on ikinci durumdalar. Kalan maçları Dudullu– İMES– H.Edip Adıvar. Levent takımı da almış olduğu çok sayıdaki beraberliklerden dolayı play-of’larda bu sıralarda kaldı. Çok gol yemeyen ama aynı zamanda çok atmayan bir takım ile ancak bu kadar olurdu zaten. Takım sayısı artsa da, onlara göre bir şey olmayacağından kalan üç maçtan sadece İMES maçını kazanabilirler ve grubu 19 puan ile bitirirler.

Görüleceği gibi puanlar bu derece yakın olduğundan İdealtepe–İMES– Ataşehir Doğuş ve Kadırga takımlarını sıralama harici tuttuk. Bu takımlarımızı da lige renk kattıkları için kutlar seneye her şeyin gönüllerince olmasını dilerim.
Yazı: Düşünen Adam

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Atasehir balla cikabilirmi averaj takimi

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...